Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák nektek is fáj a...

Anyukák nektek is fáj a derekatok, hátatok a sok emelgetéstől, gyerek cipeléstől?

Figyelt kérdés
Második gyerekkel vagyok itthon és bizony fáj a hátam derekam. Az elsőnél is jelentkezett. Értem hogy feszes a hátam. És nem is szabályosan emelem a gyereket, így még jobban erőltetve van. Persze megyek majd orvoshoz csak kiváncsi vagyok más mit próbál tenni. A mozgás, torna jól esik, jót tesz.
2018. jún. 8. 21:48
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Esetleg tartás javító eszköz amit ruha alá lehet venni próbáltátok?
2018. jún. 8. 21:49
 2/16 anonim ***** válasza:
72%

Míg pici volt igen, főleg mikor sokan görnyedtem mellette a szőnyegen akkor vettem észre, de most hogy már nagyobb (2 éves), nincs ilyen panaszom, mert nem cipelem hosszútávon, és nem kell sokat görnyednem mellette.

Ha neked is ideiglenes akkor idő megoldja.

2018. jún. 8. 21:59
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Óvónő vagyok, gyakorlatilag egész nap görnyedtem, amíg dolgoztam. Amióta csak a saját gyerekeim vannak, sokkal jobb a hátam. 😊 Viszont én ehhez vagyok szokva, szóval ha te amúgy normális, egyenes testtartásban élted eddig a mindennapjaidat, akkor fájhat a sok hajolástól és emeléstől.
2018. jún. 8. 22:29
 4/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem,mert helyesen emeltem. Gyógytornász vagyok,így nem volt nehéz. Csak a mozgás fog segíteni,minden tartásjavító eszköz csak tovább gyengíti az izomzatot. Orvohoz felesleges menni,max gyógyszert ír. Keress fel egy kolláganőt,és felejtsd el a csontkovácsot. Többet árt,mint használ.
2018. jún. 8. 22:37
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

De miért nem "szabályosan" emeled?

Guggolásból egyenes háttal jóval kisebb a terhelés!

Nem, nem fáj, mert jól emelem. Korábban volt gond a hátammal, műtöttek is, tudom milyen a fájdalom, de elkerülhető.

2018. jún. 8. 22:40
 6/16 anonim ***** válasza:
55%
9 hós a fiam 9és fél kg,de nap végére a gerincemnek annyi. A tudat,hogy csak nehezebb lesz a súlya 😅 Átérzem megváltás befeküdni az ágyba este ☺
2018. jún. 8. 23:25
 7/16 A kérdező kommentje:
Valahogy nem rögzült belèm a helyes emelés próbálok rá figyelni most már jobban.
2018. jún. 9. 00:20
 8/16 anonim ***** válasza:
Igen. Meg a sok cipelestol is. Nehez a gyerek.
2018. jún. 9. 06:33
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem a második gyereknél fájt a hátam nagyon. Most a 3.al a hüvelykujjam fán a tartástól. Olyan mintha ínhüvelygyulladásom lenne. Még csak 2 hónapos.
2018. jún. 9. 09:09
 10/16 anonim ***** válasza:
Nálam az okozza/okozta a hat és derékfájást, hogy terhesség alatt szétnyílt a has izmok és nem tudott tartást biztosítani a hátamnak. Elmentem speciális tornára, a kezdő kurzuson túl vagyok és lényegesen jobb a hátam.
2018. jún. 9. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!