Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az Anyàk akik alig...

Azok az Anyàk akik alig mennek valahova a babàval mondvàn nincs rà a kicsinek igénye, meg veszélyes stb. stb. azok tényleg komolyan gondoljàk, hogy pl. egy strand veszélyes vagy mi az igazi ok?

Figyelt kérdés
Miért tartjàk burokban a kicsiket?
2018. jún. 7. 17:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

9: Amúgy én is mérges vagyok ezért, csak már megtanultam elengedni. Sajnos az ovi ugyanez a kategória, simán beviszik a göthös gyereket, nem tudsz vele mit csinálni.

10: nem csak strandra lehet menni, korántsem kizárólag arról beszéltem...

2018. jún. 7. 20:03
 12/17 anonim ***** válasza:
62%

Ehhh...szegeny 3.gyermekem...a valaszokat olvasva elegge sanyaru sors jutott neki.

1,5 hetes koratol reggel/delutan 1-1,5 orat setaltattam a nagyokkal/nagyokert oviba,suliba a rengeteg gyerek koze.esoben,hoban,szelben,40fokban....

Meg boltba is jartam vele...

4 hos volt mikor elmentunk strandolni csaladosan,kutya baja nem lett.baromira elvezte.jokat aludt az arnyekban,termoszban vittem forro vizet a tapszerhez,azon sem problemaztam.

Ja,3 hos volt pontosan mikor 1,5 oras autoutra mentunk kulfoldre sogornom diplomaosztojara,a 40 fokban,egesz napos program volt.ott is termoszban forro viz,kellemes lenge jol szellozo ruha ra es annyira jol elvolt.egy hangos szava nem volt egesz nap.

Balcsin 15 hosan volt eloszor,kis nyari kalap,50 es naptej es had menjen.a deli orakban aludt az arnyekban.baromira nem zavarta a sikoltozas,a fagyis neni kis kocsijanak a csenegoje,a kukorica arus kiabalasa es semmi mas sem.

Mondjuk en az elso kettot sem feltettem,csak ugye veluk annyiban mas volt,hogy a 27 honap korkulonbseg miatt azert hasonlobbak voltak az igenyeik.

De egy 7 es 9 evesnek mar joval masabbak az igenyei mint egy picikenek.

Voltunk bucsuban,majalison,allatkertben mindenfele programon a pici elso fel eveben.es azota is.

Mindharom gyerekem makk egeszseges,evi 1-2 orrfujast leszamitva nem is betegek.sokat mozognak,imadnak a szabadban lenni.nem a szobajukban kuksolnak a tv,tablet,telefon elott gornyedve.

2018. jún. 7. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Akkor az én gyerekemnek is sanyarú a sorsa! Első baba. Az első hetekben természetesen nem nagyon vittük, de aztán szépen apránként el-el hordoztuk ide oda. Bevásárolni,barátokhoz, összejövetelre. 1 hónaposan már elindultunk vele. Most 6,5 hónapos és egyszer volt beteg, azt is tőlem kapta el. 😕 Már 2x utaztunk vele 1600 kilómétert. Vittem strandra ( egész nap elvolt, játszott,pancsolt, sikitozott, élvezte a forgatagot. 2 óra hosszákat aludt a babakocsiba az árnyékba) Én is féltem a gyerekemet, de egészséges keretek közt. De attól mert gyerekem van, nem érzem úgy hogy otthon kéne maradnom vele nehogy valami “probléma” legyen. Nem attól leszek szuperanyu hogy még a széltől is óvom!
2018. jún. 7. 22:23
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
Hmm... Érdekes meglátások . Az én kislányom most 11 hetes . Külföldön élünk .. 3 napos volt ..gond nélkül mentünk boltba . Simán elmentünk parkba ,nagy sétára stb . Mivel hasfájós ha itthon vagyunk csak sír és sír .. ha úton vagyunk és levegőn van csökken a sírás is . Egy -két válaszból az jön át mintha ciki lenne ,hogy sír a gyerek .. Pedig ez nem az .. Az meg ,hogy strand vagy tenger vagy tó ... Most komolyan .. tisztában vannak vele ,hogy mi van a tengerben illetve a tavakban ??😕 Az sem tisztább mint a strand...
2018. jún. 8. 00:47
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyok biztos benne, hogy rám vonatkozik a kérdés, mert nem ültem folyton otthon a gyerekkel, azonban az tény, hogy nem hordtam baba-mama klubokba, strandra a gyerekemet, sőt, a játszóterezést is a lehető legritkábban vállaltam be.

Mivel számos kisgyerekes rokonunk, barátunk, szomszédunk van, és kertes házas környéken lakunk, sokat volt a szabadban és találkozott is más gyerekekkel már ovi előtt is, jártunk/járunk kirándulni, stb.

Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a bolygón, de az a helyzet, hogy én magam viszolygok az olyan programoktól, ahol összegyűlik egy halom ember. Próbálkoztam csiribiri táncházzal egyszer, de képtelen voltam ellazulni egy olyan helyen, ahol egymást tapossák a szülők, hogy körtáncot járhassanak a gyerekeikkel. Strandra sem jártunk soha, számomra kínszenvedés volna egy totyogó után szaladgálni naphosszat. Nyaralni is a családunkkal és/vagy barátainkkal járunk olyan helyre (tóhoz, folyóhoz, tengerhez), ahol kevés ember van, és vízparti a szállás.

Ennek ellenére a gyerekem nem lett antiszociális (már tizenéves, így elég jól látható), érdeklődő, széles látókörű, nem „éleképtelen”, megtanult úszni, és egyébként is imádja a vizet, egy patakparton napokat eljátszik a barátaival. Az tény, hogy ő is jobban szeret a természetben lenni kevés emberrel körülvéve, mint mondjuk egy tömegrendezvényen.

Azt gondolom, hogy ahogy mondani szokták, a boldog gyerekhez szükséges egy boldog anya is, így a mi esetünkben az lett volna abnormális, ha ráerőszakoljuk magunkra az olyan programokat, amiktől viszolygunk. Szerintem mindenkinek azt kell csinálnia, ami belőle jön, egy gyereknek pedig az a normáis, amit a szülei csinálnak, és semmivel nem lesz kevesebb, ha tömegrendezvények helyett madárgyűrűzésre jár vagy hegyet mászik…

2018. jún. 8. 08:33
 16/17 anonim ***** válasza:
54%
Mindenki másképpen csinálja. Összehasonlításképpen írom, hogy itt, ahol mi élünk (Mediterráneum) mindenki viszi strandra a picit, ami a tengerpartot jelenti. Árnyékban elalszik a kocsijában, ha olyan csöpp, ha picit nagyobb, akkor pancsizik a minimedencéban, és ha kicsit nagyobb, már a tengerbe is beviszik. Valahogy a szerves része a kicsi gyerek is az életnek, eszükben sincs miatta otthon maradni.
2018. jún. 8. 10:18
 17/17 anonim ***** válasza:
39%
Nekem van hasonló ismerősöm. A lányom barátnőjének anyukája. Mindig csak a ház előtti téren vagyunk együtt. Többször próbáltam a város különböző szuper játszótereire csábítani őket. Azt mondja nem szeret oda menni mert nagy a tömeg. Amúgy kimondottan extrovertált személy és semmiféle tömegiszonya nincs, úgyhogy csak arra tudok gondolni hogy nincs kedve figyelgetni a gyerekét hogy honnan eshet le éppen, vagy mikor lökik le másik gyerekek. Beszélgetni szeret nagyon más anyukákkal, az van elég itt az udvaron, és "veszélyes" helyzetek sem nagyon alakulhatnak ki (pl nincs honnan leesni), ha érted mire gondolok.... Amúgy szeretem, de nem értem meg ezt a "bezárkózást" a háztömb közé.
2018. jún. 8. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!