Azok az Anyàk akik alig mennek valahova a babàval mondvàn nincs rà a kicsinek igénye, meg veszélyes stb. stb. azok tényleg komolyan gondoljàk, hogy pl. egy strand veszélyes vagy mi az igazi ok?
Aztán meg sírnak, rínak, hogy otthon mennyire bezártnak érzik magukat, a barátok sem jönnek folyton, meg nem is hívják az ilyen emberkéket sokszor, ha úgyis visszautasítják a meghívást a gyerekre hivatkozva.
Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy szeretné. Van, aki folyton mozgásban van, nagyokat sétálnak stb stb, van, aki meg otthon érzi jól magát.
Az én indokaim:
Egy baba az első 3 hónapban nem lát rendesen
Szeretném, ha megszokná az otthoni környezetet, mivel a nap nagy részét átalusszák a kicsik, így az ébren töltött idő nagy részében legyen már otthon.
Tényleg nincs igénye rá
Sok számára kellemetlen hatás érheti(sziréna, hőség, hideg, erős szél, erős fény, kellemetlen tapintás)
Idegen bacik pláne strandon, el nem tudom képzelni mire gondolnak pl a balatonozós szülők, mikor a babákat fürdetik abban a vízben, amibe mások pisilnek és kakilnak.. és nem csak az állatok, a vízben oszló tetemekről nem is beszélve..
Szúnyogok/napégés/napszúrás.. a babák is utálják ám, ha melegük van, izzadni sem tudnak sokáig, hogy hűtsék magukat.. még vakarózni sem tudnak ha megcsípi őket egy szúnyog.
Másik oldalról
Cipelni, tápszert melegíteni, pelenkázni, minden pillanatban mellette ülni, mások előtt megnyugtatni/szoptatni, bevédeni a bogaraktól, bekenni naptejjel, árnyékot vadászni, mindenkinek válaszolgatni a kérdéseire(kisgyerekesekre csapatostul tapadnak az emberek)..
Melegben/hidegben a legjobb helyen a lakásban van a baba.
Ha majd nagyobb és strapabíróbb gyerek lesz, mehet a kirándulgatás, de egy egy év alatti szélsőséges időjárásban a lakásban van a legjobb helyen mindentől védve.
Ezek az anyukák első gyerekesek. Másodikkal úgyse lehet 1 évig bezárkózni, mert ott a nagy, akinek kellenek az ingerek már, érdeklik a gyerekprogramok, nem fair ettől megfosztani, és nem is feltétlen jó ötlet, mert utálni fogja a kicsit.
Egyébként nekem az a véleményem, hogy egy baba elég világosan kifejezi, ha valahol nem érzi jól magát. Legalábbis az én kislányom azonnal üvöltött, ha valami nem tetszett neki. A programokat ő viszont szerette, na nem pár hetesen, de 4 hónapos korától kifejezetten sokat nézelődött, érdekelte a világ. Ez a baci is olyan dolog, hogy első gyerekkel bezárkózhatsz a lakásba, és tarthatod sterilen, a második baba esetében viszont a nagytesót nem paterolhatod el otthonról, aki az oviban összeszedi a takonykórt, meg egyéb fincsiségeket.
A kislányom most 3 éves, januárra várom a kistesót. Nem valószínű, hogy jövő nyáron a lakásban fogunk ülni a két gyerekkel, jó nagy kicseszés lenne az akkor már 4 éves nagylánnyal.
7: Bár én jártam végül programokra, de pont azért írtam, amit, mert eleinte nehezen vettem rá magam. Mi van, ha sírni fog, mi van, ha elkap valamit stb. Pont azért értékeltem át anno én is, mert láttam pár példán át, hogy a másodiknál már ezek a dolgok fel sem merülhetnek :) De azért sokáig hidegrázást kaptam, ha láttam, hogy egy másik gyereknek lóg a taknya a baba-mama klubban, és közelít az enyém felé :D
6-os
Szaros, hugyos, lábgombás, hüvelyváladékos (mert anyukák, apukák tojnak a szabályra, hogy nem mennek bele) 30 centis pocsolyába szándékosan belerakni a mindent megnyaló, megivó 1-1,5 évest nem ugyanaz a kategória,
mint kitenni annak, amit a nagy hazahozhat.
Az első elkerülhető, a második nem.
Egy ekkora picinek sokkal nagyobb élmény és biztonságosabb az otthon felállított medence.
Ez nem elsőgyerekes para, hanem józan ész.
Egyébként a 3 éves "nagyomat" se visszük strandra, mivel több hetet töltött már kórházban vesemedencegyulladás miatt.
Megyünk viszont a tengerhez és a nagyszülőknél lesz kismedence.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!