Hogyan segíthetnék a testvéremnek? (petesejt, béranyaság? )
32 éves nő vagyok, a bátyám 38 éves és házas. A feleségével évek óta gyereket szeretnének, de nem jött össze. Hosszas vizsgálatok után kiderült, a felesége nem termel életképes petesejtet, a megfoganásra semmi esély.
Bármit megtennék, hogy segítsek nekik. Van valamilyen lehetőség?
Ha jól tudom, a petesejt donáció kizárva, hiszen testvérek vagyunk... mindenki érti. Ráadásul nekem nincs gyerekem sem, az meg a magyar törvények szerint feltétel.
Béranyaság nem legális, ugye?
Külföldön van valami esélyünk? Bármi. Az anyagiak nem jelentenének problémát. Az örökbefogadás is szóba jöhet, de először végig szeretnénk menni azokon az opciókon, ahol legalább a tesóm biológiailag az apja lehetne a gyereknek.
Köszi, ha tudtok valamit írni.
Utolsó, eszednél vagy??
A kérdező nem szült még. Épeszű nő nem adja ki a kezéből a negyven hétig hordozott magzatot, a testvér ehhez képest Semmi! Akkor se, ha más petesejtje! Nagyon helyes, hogy nem szült nőknek nem engedik!
Na, megjött az eredmény, sógornőmet alkalmasnak találták a gyerek kihordására. Úgyhogy "csak" petesejt kell.
Köszönök minden választ.
Csehországban van lehetőség petesejt-donációra. Megadott paraméterek alapján keresnének olyan nőt, aki hasonlít a tesvéredre. Bár itt a petesejtet nem te adnád (ezt tudtommal ők nem vállalják), de talán jobb lenne ez így. Szerintem ez lenne esetetekben az ideális, mi erre gyűjtünk egyébként a párommal.
Ha béranyaság, akkor Ukrajna, bár Magyarországon kicsit bonyolult lepapírozni. De ha nincs a tesvérednek saját petesejtje, viszont kihordani tudná, akkor fölösleges macera béranyát keresgélni (mert vagy ő adná a petesejtet, vagy ahhoz is külön donor kellene). Vagy te magad lennél a béranya? Mert akkor egyszerűbb az "otthoni fecskendős" megoldás, majd gyámügyes lepapírozás (lemondasz az ő és férje/párja javára). De ez azért elég bizarr helyzet lenne, szóval nem javaslom. Nem véletlenül nem engedik, hogy csak legalább egy saját gyerek után adományozhass. Pl. Mi lesz, ha később valamiért neked nem lehet vagy nem sikerül? Ha terhesség alatt annyira kötődni kezedsz, hogy nincs szíved lemondani a piciről (erre ugyebár kényszeríteni nem lehetne). Szóval ingoványos, veszélyes terep.
Örökbefogadás kb 2-7 év, nagyon nagy a sor, megalázó az egész, kevés a gyerek, azok is olyan traumákkal, bizonytalan háttérrel, hogy csak akkor mernék belevágni, ha tényleg nincs semmi más.
Drukkolok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!