Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az önringatás meddig normális?

Az önringatás meddig normális?

Figyelt kérdés

A kicsim 2 évesen kezdte el, amikor bölcsibe került. E hónapban kiírattuk,mert a nyarat szeretnénk együtt tölteni. Szeptembertől egyèbkènt is kezdi az ovit.

A gond,hogy minden este elalvás előtt fogja a kis mackóját,szinte a fejébe húzza és ringattja magát,jobbra-balra. Az autizmus nem áll fenn nála. Szellemileg sem lehet semmi probléma, mert mindent időben csinált. Nincsen lemaradva sem, talán annyiban,hogy nem teljesen beszél folyékonyan, de ragoz és mondatokat alkot.

Áprilisban töltötte a 3-at. Érdemes szakemberhez fordulni?

2018. máj. 30. 22:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.:)
2018. máj. 30. 23:22
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
27 éves vagyok. Ágyból írok, és azon kaptam magam, h ringatom magam. Nálam még mindig gyakran előfordul, emlékszem kicsiként is ezt csináltam. Ja, Nem vagyok depis vagy hasonló. 😁
2018. máj. 30. 23:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A párom mai napig így alszik el.. 35 éves férfi. :D
2018. máj. 31. 04:15
 14/21 anonim ***** válasza:

Az én exem is így aludt el, már 30, még mindig.

Ilyenkor nem lehet hozzáérni, mert kijön a ritmusból és nem tud elaludni, ideges lesz.

Szerintem ez rémes szokás, rosszabb, mint mondjuk a körömrágás, én legalábbis nem bírtam, hogy nem érhetek a páromhoz alváskor, összebújós alvásról pedig szó sem lehetett.. Ha elhagyja, mire mással aludna, akkor semmi gond, de 20 éves berögződést sokkal nehezebb elhagyni, mint egy párévest. Majd 7 éves korában térjetek vissza erre szerintem.

2018. máj. 31. 05:39
 15/21 anonim ***** válasza:
27%
Semmi nagy gond nincsen szerintem, jobb mintha sírva aludna el vagy ilyesmi, de én biztosan leszoktatnám róla, inkább mellébújnék és simogatnám, de engem nagyon zavarna, hogy ezt csinálja! De ha téged nem, akkor ne aggódj!
2018. máj. 31. 06:24
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinél egyéniek az önnyugtató módszerek, bármihez is kapcsolódjanak. Számos egyéb területhez is társulhatnak bevett minták. Nővérem már 40 is elmúlt, a mai napig ringatózva, törökülésben tanul/készül, amíg koncentrál, erre órákig képes. Kétdiplomás, külföldön él, tanárokat képez tovább. Legutóbb valami újabb képzésre való felkészülés közben láttam anyunál (itthon is foglalkozott vele néha kicsit), hogy még mindig ugyanaz a módszer, mint amikor még együtt laktunk a kisszobában. Két fiam van a kicsi most 10, halkan dudorászva (ugyanaz a dallam vagy 8 éve nagyjából), fülére párnát húzva alszik el. A nagyfiam pedig szintén dölöngél mindig, ha stresszhelyzetben van. Szerintem jó, hogy el tudja magát altatni, a technika meg édes mindegy, beválik, az a lényeg. Rengeteg gyerek nehezen bír elaludni, vagy csak a szülő képes őt elaltatni. Ha neki van egy hatékony módszere, az határozottan pozitív fejlődés és nem ad semmi gyanakvásra okot. Ha egész nap csinálná, vagy túl sokat, az más lenne, de egy bizonyos szituációhoz köti, ebben ugyan semmi hiba.
2018. máj. 31. 07:30
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
En meg 10 eves korig is sokszor ugy aludtam el h a fejem vertem a parnaba amig el nem szedultem vagy hogy a fejemet az agyrol logattam lefele,volt olyan hogy a parnat a fejemre tettem vagy hogy bebujtam a paplan ala.Vegulis elmultak ezek,semmi problemam nincs es nem is volt :) Ha ez szamit,biztataskent,orvostanhallgato vagyok most,ugyhogy nem kell mindenre ugrani es tulreagalni
2018. máj. 31. 08:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ez addig volt amíg kellett neki a kedvenc tárgy. Nàlatok ez a maci lesz. A fiam 5 éves koráig csinálta ezt kedvencével elalváskor. Amióta nem kell neki azóta megszünt ez a látványos és nyünyörgős álomba ringatás.
2018. máj. 31. 10:55
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat nagyon rendesek vagytok. Igazán sokat segítettetek ezzel.
2018. jún. 7. 20:34
 20/21 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Nálunk is aktuális most az önringatás, 22 hós fiú. Én is azon stresszelek, hogy elmúlik-e majd! Nálatok elmúlt ez a fajta altatás? Nálunk a rácsos ágyban a háttámlába ceri a fejét alváshoz.

2020. máj. 6. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!