Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik a Donát keresztné...

Hogy tetszik a Donát keresztnév? Milyen második nevet javasolnátok mellé?

Figyelt kérdés
Most olvasgattam az utónévkönyvet, és nagyon megtetszett ez a név. Mi a véleményetek? Milyen 2. név illene hozzá?
2010. jún. 15. 12:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a Donát név. Nekem anno volt egy Donát nevezetű osztálytársam, de soha senki nem csúfolta.

Donát Ákos- nekem ez a párosítás is tetszik

2010. jún. 15. 14:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismerek egy Donátot, jó fej srác. Jó kis név szerintem.

Csúfolni bárkit lehet.

Én nem adnék 2. nevet utána, így ajánlani sem tudok. Talán az apuka vagy nagypapa nevét.

2010. jún. 15. 15:03
 13/15 anonim ***** válasza:

én nem adnék 2. nevet mellé, és meg is mondom, miért:

mert ha egy átlagos ismertebb nevet teszel mellé, pl. a Márkot vagy az Ákost, akkor mindenki, aki furcsállja a Donátot, a 2. nevén fogja szólítani a kicsit, aztán 2-3 éves korára már inkább Márk/Ákos lesz mint Donát. Mi is így voltunk. Az én fiam neve is ritka, anyukám meg is kérdezte, hogy az apukája keresztnevét legalább miért nem tesszük mellé? Na persze, aztán mindenkinek Lacika lett volna Sebike helyett!

2010. jún. 15. 16:52
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Ebben igazad van, elgondolkodtató amit írtál!

Kedves első: miért őrjöngenék azért, mert valaki más véleményen van, mint én? :) tudom, sokan vannak vele ezen az oldalon így, de nem is értem...

Köszönöm a válaszaitokat egyébként, érdekes volt olvasgatni! :) A Donát Márk párosítás nagyon tetszik, még nem tudom, megfogadjam-e az utolsó tanácsát, bár kétségtelenül igaza van :) de annnyira jól hangzik a vezetéknévvel kimondva :)

2010. jún. 16. 08:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a Donát Alex, vagy a Donát Armand is jól hangzik...
2010. júl. 3. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!