Bendegúzok szülei! Miért ezt a nevet választottátok gyermeketeknek?
Ha fiam lett volna, Bendegúz lett volna. (Indul a bakterház, természetesen, onnan az ötlet) :)) Sejtettem, hogy egy nagy csibész gyerekem lett, így csibészes nevet kerestem. Fiúban a Bendegúz lett volna, de mivel lány lett, így Orsi lett. Hát azért kenterbe veri a fiúkat csibészségben ő is :)
Tündéri név a Bendegúz. És úgy is nagyon tetszik, hogy Bende. (hogy becézitek?)
Mi nem csak a film, hanem a magyar történelem miatt is ezt a nevet választottuk, Attila fejedelem apját, aki a Kárpát-medencei magyar birodalmat megalapozta, szintén így hívták.
Egyébként a név valahogy determinál, szerintem minden Bendegúz ( a környezetünkben vagy vagy 4-5) igazi égetnivaló rosszcsont :D
Bendinek, Bendusnak, Benőnek becézzük
az én ma holnap h21hónapos nagy fiam is Bendegúz.Mi már akkor elhatároztuk,hogy ha fiunk lesz így fogjuk hívni,mikor aranyom még csak tervben sem volt.
Így mikor megtudtuk,hogy fiú,egyértelmű volt,hogy Bendegúz!
Mondanom sem kell,van olyan eleven,mint a filmbéli.Van egy skiccünk,amin van 2 tehén meg egy parasztasszony,és már mondja és mutatrá,hogy bimbó -banya :-)))
Miután már megszületett akkor néztünk utána a történelmi eredetének is.Így a 2.fiunknál is próbáltunk eredetben hasonló nevet választani.(Aladár)
Úgyhogy aki ezt a nevet adja a fiának,számoljon vele,hogy a név kötelez :-)
Mi Bendi,Bendi-Bandi;Bendibetyárt-ozzuk
Kedves kérdező ill. válaszolók, remélem valaki még figyeli az oldalt...
Csak azt szeretném kérdezni, hogy ki melyik napon tartja a névnapot? Mert több napot is találtam a neten de a naptáramban egyiknél sem írja... :(
Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!