Akinek három gyermeke van, segitenétek?
Leirnátok nekem hogy telik egy napotok, köszönöm szépen a segitséget. (a harmadik gyerkőc a pocakomban) :).
Egy óvodásom és egy kisiskolás kisfiam van, de félek, hogy nehéz lesz mindent összehangolnom.
Jelenleg még három van, decemberben érkezik a negyedik.
8,6 és 3 évesek. A legnagyobb másodikos, a középső ovis, a legkisebb szeptemberben kezdi majd az ovit.
Reggel hatkor kelek, reggelit készítek, fél hét-hét között keltem a gyerekeket. Reggelit ülni, felöltözünk. Az iskola 3 házzal odébb, a sarkon van, az ovi vele szemben. Utána a legkisebbel elmegyünk a boltba, játszóteret ülni kicsit. Haza megyek, fözők, takarítók kicsit addig a pici mellettem játszik. Dél-egy óra között megyünk a nagyokért, ebédelünk majd a két kicsi alszik én meg a naggyal tanulok. Utána játszóteret ülni, kertben játszunk, rokonokat, barátokat látogatunk, sétálhatunk. Este vacsorázunk, amíg fözők a gyerekek együtt játszanak. Utána fürdés, mesélés majd alvás.
A nagy 4,5 éves ő már ovis,a középső 3 szeptemberben kezdi az ovit a kicsi 5 hetes. Nagyon nehéz főleg amíg kissebb volt a kicsi. Reggel fél 7 fele kelek ha nem kelt előbb a kicsi, 7 kor keltem a nagyobbakat, itthol nem mindig reggeliznek kb 8 fele indulunk elvisszük a nagyot oviba (3 perc alatt ott vagyunk kocsival) majd boltba megyünk hazaérünk vissza altatom a kicsit majd felrakodok főzni, berakok egy mosást gyorsan felsöprök elpakolok, majd kel a pici megetetem közben a nagy játszik szépen, vagy mondókázunk éneklünk.
Ha elaludt a pici és van még idő ebéd elött akkor játszok a 3 évessel. Majd ebéd, van amikor fél 1 re megyünk a nagyért de ha csak délután 4 kor akkor utána megyünk a játszótérre de elötte etetek. Ott kb 6 ig fél 7 ig vagyunk majd hazajöünk fürdés vacsi a gyerekeknek és fekvés.
Nem nagyon tudok még leülni akár 5 percre is de majd változik. Az eleje szinte egész nap csak az etetésről meg az altatásról szólt. Már kezd jobb lenni. De fárasztó.
Mikor a pici szuletett a nagyok nalam is oviba,suliba jartak.
Marciusi a kicsi,hamar belerazodtunk a reggeli/delutani ovi,suli korbe.
Igazabol a pici alkalmazkodott a nagyokhoz,reggel elvittuk oket,hazafele bevasaroltunk.delelott foztem,tettem vettem.alapjaraton a pici mellett az elejen sokkal konnyebb volt mint kesobb.egy honap volt ami nehezebb volt,amikor meg probaltuk a cicizest megtartani,hatha....vegul tapszer kellett.utana evett,aludt gyerek lett.a ketto kozott jol elvolt a pihiszekben,jatszoszonyegen,hintaban.magatol be is aludt.
Delutan mikor osszeszedtuk a nagyokat akkor szinten jol elvolt mig en a nagyobbal tanultam,ellenoriztem a lecket,beszelgettunk,ilyenek.
Most,hogy mar 2 eves elmult sokkal de sokkal nehezebbek a nappalok.pedig mar egyedul jarnak a nagyok reggel,csak delutan kell a kozepsoert menni.
3 percre nincs el magaban,folyton jon es a fenekebemben van.en ezt nem annyira birom es elegge ki szoktam keszulni egy-egy nehezebb napon.
Szerencsere van egy apja is,es szerencsere 2 naponta 2 napot itthon is van.azokon a napokon csinalom erdemben a dolgaim.masik ket nap inkabb a gyerkoccel foglalkozom.igy sokkal konnyebb,jol elvan ha jatszom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!