Akinek volt mar altatva a gyermeke (2-3 eves) elmondana a tapasztalatait?
A két nagyobb gyerekemnél volt, egyik Békéscsabán,a másik Szegeden.
Az eljárás hasonló volt. Kora reggeli általános vizsgálat, majd várakozás. Aztán kevés szirupos bódítót hozták kanálban, én adtam be nekik, ettől a kezemben megszunnyadtak. Onnan vitték el őket. Amikor visszahozták, még kb fél óra alvás.
Az ébredés nehézkes volt, sírtak, a fiam egy darabig fel sem ismert, ez szörnyű emlékként maradt meg nekem.
Szegeden altatás 3 évesen,BERA vizsgálat miatt. Reggel előzetes általános orvosi vizsgálat volt előtte nap éjféltől nem lehetett enni és aznap reggel 6 után már nem lehetett inni.Délután fél 1-kor kerültünk sorba.Addig egy korty vizet se ihatott,kínjában a cumit meg a száját nedvesítettem már a wc-be.
Az altatás maga gyors volt, addig ott lehettem. Egy maszkkal altatták,le kellett fogni,kb. fél percig vergődött.Infúziót kapott, gondolom a kiszáradás elkerülése érdekében,de csak altatás után szúrták.
A vizsgálat után az ébredés nem volt gond,gyorsan kivették a branült is.Utana rögtön inni kért,egy óra múlva ehetett és délután 4 körül mentünk haza,semmi gond nem volt.
Orrmandula műtét 3 évesen, vérvétel volt előtte, előrevettek bennünket, nagyon ügyes volt a néni is és a gyerek is, kicsit sírt csak(mármint a gyerek☺). Elmondtam neki előre, hogy mi lesz, meg hogy kicsit fájni fog.
A műtét napján sokágyas szobába kerültünk hasonló gyerekekkel és anyukákkal. Előtte kaptak bágyasztó szurit, futószalagszerűen vitték be a gyerekeket (beteghordó bácsi), akik nem is tiltakoztak nagyon. Hamar kihozták, kicsit sírt, szundikált, látszott, hogy kába. Fontos, hogy vele legyél ekkor, mert nem önmaga, nyafogi szegényke. Nővérke rá-ránéz, ebédre kellett levessel etetni, mondták, hogyha meg tudja enni, elmehetünk haza. Evett belőle, aztán kihányta a lenyelt véres cuccokkal, utána teljesen jól volt és hazamehettünk.
Ez 20 éve volt, nem hiszem, hogy sokat változtak a dolgok:)
Nem ez lesz életed fénypontja, de Rád van szüksége, babusgasd! Hamar túl lesztek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!