Vannak itt olyan nők akik 0 munkatapasztalattal szültek
gyereket? Elmesélnétek miért alakult így? Megbántátok?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok akiknek végzettségük az van (minimum középiskolai vagy érettségi) De nem álltak munkába, vagy egy képzés, iskola, egyetem közben vállaltak gyereket, vagy bármi miatt nem dolgoztak előtte.
Hogyan alakult így az életetek? Mi volt az oka amiért előtte nem dolgoztatok?
Megbántad hogy így alakult? Nem volt kellemetlen hogy a párotok tartott el titeket? Vagy hogy szülői segítséget kaptatok (ha kaptatok)? Vagy hogy önállóan nem tudtatok volna boldogulni?
Hogyan éltétek meg?
Mindenre kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban! Köszönöm a válaszokat!
Ezt a munkaundort én sem értettem sosem . Suli közben én diákmunkát vállaltam ,majd míg szakmát kezdtem tanulni elmentem pultba dolgozni ( emiatt hagytam a szakmát is , ez egy hosszú történet). Igy utána folyamatosan dolgoztam .. míg nem besokalltam és régi vágyam volt ,hogy külföldön dolgozhassak . Erre lett egy nagyon jó lehetöségem amivel éltem is .Egy hónap eltéréssel jöttünk ki párommal mondván a nyár végén haza megyünk Igy felmerült a gyerekvállalás is . Ugy döntöttünk megadjuk a lehetőséget rá hisz egy percig nem biztos ,hogy elsőre összejön . Sors fintora elsőre összejött a baba . Egészen 12.hétig dolgoztam . Szerettem volna tovább is de azt mondták nagy veszélyforrás vagyok igy nem tudtam sehol sem dolgozni . Itt máshogy megy ez a gyes téma (26 ledolgozott hétnek kell meglennie ) mivel minimális hétszámmal nem volt meg így ilyesmit nem kaphatok . Viszont hiába imádom a kislányom nagyon visszavágyom dolgozni . A párommal minden közös ,nem szenvedek hiányt semmiben viszont én nem érzem jól magam úgy ,hogy csak vagyok otthon a gyerkőccel .
2018. máj. 17. 08:44
12/21 anonim válasza:
#6 Tudod nem mindenki papírokat tologatni jár be az irodába, meg pletyizni. Nem mindenkinek kamu munkahelye van. De gondolom ez fel sem merült benned.
2018. máj. 17. 11:09
13/21 anonim válasza:
Benned meg az nem merült fel, hogy léteznek 2 emberes babák is, tudod ez egy létező kifejezés. Aki nem alszik félóránál többet egyhuzamban, sem éjjel sem nappal, tehát 0-24 ben gondoznod kell, esetleg még lehet mellette 1 vagy 2 testvére is. Hidd el sok nő visszasírja a melós éveket.
2018. máj. 17. 13:13
14/21 anonim válasza:
Utolsó, hogy jön ez ide? Én egy általánosításra reagáltam, miszerint nem mindenki csacsogni jár be a munkahelyére. Bocsika, tényleg.
Képzeld "felmerült bennem" hogy vannak ilyen babák, csak azt nem tudom miért nem lehet ezt szurkálódás nélkül közölni...de biztos velem van a baj.
2018. máj. 17. 14:08
15/21 anonim válasza:
Jaj, 14-es, az előtted író azért szúrkálódott, mert ő a 6-os kommentelő, a 6-oa kommentre pedig te szurkálódtál először. De nyugi! Peace!
2018. máj. 17. 14:12
16/21 anonim válasza:
"a 6-oa kommentre pedig te szurkálódtál először"
Abban mi a szurkálódás hogy nem mindenki papírt tologatni jár be a munkahelyére??
Ez az oldal, anyám....
2018. máj. 17. 14:29
17/21 anonim válasza:
És igen tisztában vagyok azzal hogy a 6-os kommentelő írt nekem vissza. Csak nem tudom a mondandója hogy jön ahhoz amit én írtam.
Teljes állást igénylő baba, meg "kamu munkahely"...ez kicsit két külön téma.
2018. máj. 17. 14:31
18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azt kihagytam hogy olyan nőkre gondoltam akik nem lustaság miatt nem dolgoztak, hanem fiatalon estek teherbe, vagy nem tervezett gyerek volt, vagy nem találtak munkát stb...
2018. máj. 17. 14:37
19/21 anonim válasza:
"Teljes állást igénylő baba, meg "kamu munkahely"...ez kicsit két külön téma."
Nem ez pont egy téma, mégpedig azért, mert nagyon sok 2-3 gyerekes lustának, meg sorozatszülőnek van bélyegezve, pont ezért.
Én természtesen ezt mint 2 szélsőség írtam, (körömreszelgetős állás, kétemberes baba) hogy ne lustázzuk, meg munkakerülőzzek már le azokat (akinek nem inge...), akik otthon vannak pici gyere(ke)kkel.
Én a munkaundoros vagy munkakerülős már nem is tudom melyik kifejezésre reagáltam.
2018. máj. 17. 19:23
20/21 anonim válasza:
Visszanézetem, az egyes válaszoló fogalmazott ilyen cizelláltan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!