Családos anyukák, ti mivel védekeztek?
Van már két gyermekünk, de többet jelenleg nem szeretnénk. Az érdekelne, hogy ki milyen fogamzásgátlási módszert alkalmaz?
A spiráltól félek és ódzkodom, a gyógyszer a hormontartalom miatt "félelmetes", a gumi meg a másik félnek nem túl jó megoldás...Szóval?
Egy sajátos állapot miatt nekem spirált nem tehetnek fel, de ha lenne rá lehetőség, azt használnám. Mirena márkájút, mert az nem csak mechanikusan, hanem alacsony dózisú hormonnal is rásegít. 5 évig nem kell hozzányúlni és sok esetben a menstruációt is megszünteti, amíg fent van. (Gondolom senki se szeret menstruálni)
Mivel a spirál nálam kiesett, Nuvaringet használok. Tabletta is szóba jöhetne, de túl feledékeny típus vagyok, illetve tabletta esetén egy kisebb hasmenés vagy antibiotikumhasználat is befolyásolja a felszívódást. A Nuvaring a hüvelyben van 21 napig, majd 7 napig semmi. Nem érezni, így havonta csak kétszer kell figyelnem rá - amikor behelyezem és amikor eltávolítom.
Ha aktus közben véletlenül kiesik (volt már, hogy a férjemről szedtem le, mert valahogy péniszgyűrűnek gondolta magát a cucc), akkor elég langyos vízzel leöblíteni és vissza lehet tenni. 3 órát lehet testen kívül anélkül, hogy veszítene a hatékonyságából. Nekem még nem sikerült 3 órán át szexelni, ezért nem fenyeget az a veszély, hogy túllépném :)
Nuvaring hüvelygyűrűvel.
Tökéletesen bevált.
Én is nézegettem a spirált, de végül maradtam a hüvelygyűrűnél.
Óvszerrel
Gyerek előtt is azt használtuk
En epp a harmadik gyereket varom, tobbet nek tervezunk.
Nuvaringet fogok hasznalni majd.
Hasznaltam mar korabban eveken at es szerettem, nem kellett vele napinta “bajlodni” es bar pl fogamzasgatlo tablettat a majam miatt nem szedhetek, ebmellett tokeletes volt minden ertekem.
Mirenam is volt kb 3 evig, nekem sajnos nem valt be, problemat okozott, pedig amugy nagyon jo talalmany lett volna nekem, ha nalam is ugy mukodott volna, mint a tobbsegbel.
De erdemes megprobalni, mert amugy tenyleg jo.
Sima spiralt nem vallalnam be, a mirena attol jobb es meg azzal is gondom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!