Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Albérletbe gyereket vállalni?...

Albérletbe gyereket vállalni? Mások hogy csinálják?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk, így ugye viszonylag könnyű albérletet találni, viszonylag sokan adnak ki "egyedülállónak vagy fiatal párnak". Ha nincs is kimondva (bár legtöbbször ki van), ebbe beletartozik az, hogy gyermektelen.

De ilyen létbizonytalanságra hogy lehet gyereket vállalni? Mindig ott van az, hogyha terhes leszek, akkor felmondják az albérletet, és akkor ott leszünk, ahol a part szakad.

Nincs család, nincs aki pénzeljen. Tudom, az az alap válasz, hogy előbb vegyél saját lakást, aztán szülj. Ez nem jó szerintem. Háttér nélkül, ketten nyomorogva, albérlet fizetés mellett 40 évesek leszünk, mire összejön egy lakás. Ki akar olyan öregen szülni?

Mások hogy csinálják?

2018. máj. 14. 10:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

"#6 Értelmezd, amit leírtam, köszi."

Tökéletesen értelmezhető volt, arra is válaszoltam.

Ha annyid nincs, hogy megfelelő tartalékot képezz gyerek mellett (vagy előtt), akkor jól látod, öngyilkosság albérletbe gyereket vállalni!

Mi vállaltunk albérletbe, na de nem így álltunk. Tudtunk gyűjteni mellette is, gyerek 1,5 se volt, már sajátban éltünk (hitellel). Tény, nem kapkodtuk el a gyerekvállalást, pont azért mert nulla szülői támogatásunk volt.

2018. máj. 14. 11:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam senkit, pontosan a különböző tapasztalatokra voltam kíváncsi, így mindenki véleménye hasznos.
2018. máj. 14. 12:57
 13/17 anonim ***** válasza:
50%

3 gyerekünk van a legkisebb 1 hónapos. A magy 4,5 éves a középső 3. Albérletben élünk 9 éve a férjemmel. És ez a második albink ahol 3 éve vagyunk. Az előzőből sem tettek ki mi jöttünk el panelból családiba. Ha gyerek nélkül veszitek ki az albit akkor megismeritek a főbérlőt és abból látjátok, hogy lehet e oda gyereket vállalni vagy nem.

Mi most veszünk saját házat. Nem újat hanem a 70 es években epült parasztházat de szépen fel van újítva jók a falak. 19 millióért kaptuk meg (21 re tartották) a 3 gyerekre kapunk 2,4 millió csokot, plusz még 2,7 milliót kellett kifizetnünk önerőként, hozzá 12 millió hitel.

Szóval en is albérletbe szültem fiatalon 20 évesen.

2018. máj. 14. 13:35
 14/17 anonim ***** válasza:
76%
Mi is ebben a helyzetben voltunk kérdező. Mivel egyikünk munkája, sem volt olyan fontos így kimentunk Angliába. Szüleim nem élnek, anyosekat meg inkabb támogatni kell, mint fordítva. Igy lett saját lakásunk, igaz erre is elment egy pár év.
2018. máj. 14. 15:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Mi külföldön gyűjtöttünk, és otthon vettünk belőle lakást. Kb. 2 évig kellett ehhez dolgoznunk, és nagyon szigorúan spórolni. Nem volt könnyű időszak, de megérte. Mi addig nem is akartunk gyereket vállalni, amíg nem vettünk lakást.

Ha nem külföldön gyűjtöttünk volna, akkor a fundamenta+hitel alternatívát választjuk szerintem, az is tervben volt egy ideig, de így jobb, hogy nem kellett hitel.

2018. máj. 14. 23:07
 16/17 Carragher_x ***** válasza:
47%

Ez egy elég közkeletű ostobaság, már bocs. Semmi rendkívüli nincs abban, hogy egy család bérleményben él és semmiféle létbizonytalansággal nem jár. Normális bérleti szerződést kell írni, ennyire egyszerű.

Ami a valódi létbizonytalanságot szüli az pont a rengeteg erőn felül eladósodott család, akik vmi nagyon mélyen gyökerező kádári rögeszmétől vezérelve akkor is lakást akarnak venni, ha egyébként soha életükben nem láttak egyben még egy millió forintot se. Na az tényleg veszélyes, a bérlemény meg pont nem.

2018. máj. 15. 01:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Mennyire jo a kapcsolatotok a foberlotokkel? Van 6 havi kiadasra elegendo felretett penzetek vagy rokontok, akire gond eseten lehet szamitani?

Ahol mi lakunk, ott szoba sem jott a vasarlas, annyira draga minden, es nagyon nehez jo aron jo alberletet kifogni, (meg dragan sem konnyu), ezert mi konkretan a foberlo ele alltunk, es mondtuk, hogyha majd szeretnenk gyereket, es ossze is jon, akkor maradhatunk-e. Nem akartunk babavaras alatt ilyenfajta bizonytalansagot. Szerencsere neki ez egyaltalan nem volt problema, meg ajandekot is hoztak, mikor megszuletett a gyerekunk.

2018. máj. 15. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!