Miért a szőke gyerekeket szokás jobban dicsérni, büszkélkedni velük és szépnek nevezni a sötétebb hajú gyerekekkel szemben?
Rengetegszer hallom ezt ismeretségi körömben, munkahelyen is, hogy vagy a saját gyerekeik, ismerősük, sőt saját maguk gyerekkori szőke hajáról áradoznak emberek. Ma is két kolléganőm ezeket ecsetelte órákig. Múltkor anyósom sóhajtozott, hogy neki milyen szép hosszú SZŐKE (ezt erősen kihangsúlyozta) haja volt.
Ez a szőke haj valami kiváltság? Esetleg angyali megjelentést tulajdonítanak neki?
Én személy szerint a félvér, göndör és sötét hajú gyerekeket tartom a legszebbnek. Az egzotikus kinézetet. (nem, nem a romákat) Anyukám gyönyörű dús,hollófekete haját pedig mindig irigyeltem. Remélem az én gyerekem az ő hajszínét örökli majd és nem lesz szőke.
Nem hallottam még hogy valaki azt mondta volna egy gyerekről, hogy de szép barna haja van. Aztán lehet csak nekem nem tűnt fel.
17-esnek: Nagyon szomorúnak tartom azt ahogy a két különböző hajú gyerekeidet kezelik. Nem illendő,nem fair a gyerekekre nézve sem. Később a barna hajúnak komplexusai lehetnek, kisebbségi érzése.
Felnőttként szerintem már nem annyira számít a hajszín, most már a barna haj a divatosabb.Pontosabban az egyenes hosszú barna haj a fiatal lányoknál, tiniknél.
Szerintem gyönyörűek az egzotikusabb nők. Akik ilyenek azért tetszenek,mert szebb,teltebb ajkaik vannak mint szőke társaiknak. Ráadásul akinek szép az arca a sötét haj jobban kiemeli a vonásait. Ugyanúgy a spanyol és olasz típusú férfiak azok akik népszerűbbek a nők körében.Nyilván a szőke pártolók nem így látják, ezért is vagyunk különbözőek.
Nekem csaj létemre irtó visszataszító a szőke szín.
Mondjuk nem az a szép hamvas szőke, hanem pl a hidrogén szőke(akkor is ha az természetes).
Bár ennek ellenére sem pl sosem vonzódtam a szőke pasikhoz.
Csak a nagyon sötét barna vagy fekete hajúakhoz.
Nekem pedig ijesztőek a szőke kisgyerekek nem pedig cukik xd
Olyan sápadt arcuk/színük van hiába imádom a kék szemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!