Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért a szőke gyerekeket...

Miért a szőke gyerekeket szokás jobban dicsérni, büszkélkedni velük és szépnek nevezni a sötétebb hajú gyerekekkel szemben?

Figyelt kérdés

Rengetegszer hallom ezt ismeretségi körömben, munkahelyen is, hogy vagy a saját gyerekeik, ismerősük, sőt saját maguk gyerekkori szőke hajáról áradoznak emberek. Ma is két kolléganőm ezeket ecsetelte órákig. Múltkor anyósom sóhajtozott, hogy neki milyen szép hosszú SZŐKE (ezt erősen kihangsúlyozta) haja volt.

Ez a szőke haj valami kiváltság? Esetleg angyali megjelentést tulajdonítanak neki?

Én személy szerint a félvér, göndör és sötét hajú gyerekeket tartom a legszebbnek. Az egzotikus kinézetet. (nem, nem a romákat) Anyukám gyönyörű dús,hollófekete haját pedig mindig irigyeltem. Remélem az én gyerekem az ő hajszínét örökli majd és nem lesz szőke.

Nem hallottam még hogy valaki azt mondta volna egy gyerekről, hogy de szép barna haja van. Aztán lehet csak nekem nem tűnt fel.

2018. máj. 10. 17:54
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Akarom mondani a vörös haj, zöld szem a legritkább.
2018. máj. 10. 19:21
 12/23 A kérdező kommentje:
A kérdés meg nem arról szólt, hogy kinek mi tetszik, mi a kedvenc hajszíne, hanem csak választ vártam arra ami a kérdésem.
2018. máj. 10. 19:22
 13/23 A kérdező kommentje:
A 6-ossal egyetértek. Ha egy szőke nő nem is olyan szép arcú (általában vékonyabb szájuk is van), mint egy barna akkor is nagyobb valószínűséggel választják a szőke nőket a férfiak. Mondjuk ez már tényleg csak ízlés kérdése és minden típusban vannak szépek, csúnyák, átlagosak, de én úgy látom a szőke hajhoz még mindig valami státuszszimbólum társul.
2018. máj. 10. 19:29
 14/23 anonim ***** válasza:
84%
Mert Magyarországon a sötét haj, barna szem a megszokott, mindennapi. Ahol mi élünk, Írországban minden gyerek az oviban, isiben szöke, kékszemü, kese, vagy vörös. Ne félj az én magyar gyerekeim igazi különlegességnek számítanak és amerre járunk megcsodálják dícsérik a gesztenyebarna hajukat és barna szemüket!
2018. máj. 10. 19:35
 15/23 anonim ***** válasza:
57%

Állítólag a hajszín világossága egyenesen arányos az ösztrogénszinttel, ezt érzik valahogy a férfiak tudat alatt.

Meg itthon ritkább is.

És talán valahogy jobban ártatlanságot, sebezhetőséget sugall, mint a sötétebb haj, ezek pedig gyermeki, másrészt tudat alatt a nőktől elvárt tulajdonságok.

2018. máj. 10. 19:44
 16/23 anonim ***** válasza:
35%

Mert különlegesebbek, mint a barnák. Barna hajú, szemű emberekkel Dunát lehet rekeszteni.

A gyerekeim ovis, bölcsis csoportjában Rajtuk kívül szinte mindenki barna.

Valóban különleges látvány a sok barna gyerek között a tejfölszőke, rikító kék szemű fiam és lányom.

2018. máj. 10. 22:22
 17/23 anonim ***** válasza:
94%

Nekem 2 kisfiam van, egy szőke (olyan igazán világos) kék szemű, és egy barna, kék szemű.

Nagyon sokszor idegenek odajönnek, hogy milyen gyönyörű ez a kis szőke, jajj kis cuki így meg úgy, kis angyalka meg hasonlók.... A barna hajúhoz meg vagy nem is szólnak, vagy csak annyit te is aranyos vagy :S pedig ráadásul ő a kisebb. És szerintem ez amúgy is nagy bunkóság, akkor már a másikat se dícsérgesség agyon inkább!

Ugyanolyan szemek, hasonló arc, mindkettő kis helyes gyerek, de csak a szőkét preferálják, igaza van a kérdezőnek!

Egyébként szerintem azért, mert valóban különleges.

2018. máj. 11. 07:13
 18/23 anonim ***** válasza:
Mikor megszületett a kisfiam,a kórházban mindenki csodájára járt az aranyszőke hajának, köztük mi, a szülei is. Nekem valahogy egy barna hajú baba volt az elképzeléseimben, bár az apjával mindketten szőke kisgyerekek voltunk. A kórházban töltött 6 napunk alatt nem találkoztam másik szőke babával, viszont láttam egy csodaszép, hosszú, sűrű fekete hajjal megàldott kislányt. Szóval szerintem nem szebb, vagy különlegesebb a szőke kisgyerek, csak a barna hajszín a gyakoribb. Nekem akkor is furcsa a kisfiam szőkesége. Viszont láttam már ijesztő szőke kék szemű gyereket, szerencsére azèrt az enyém nem az a kategória.
2018. máj. 11. 08:45
 19/23 anonim ***** válasza:
83%
NEm tudom, én kifejezetten a barna hajú kislányokra szoktam mondani, hogy milyen szép kislány. Ez nem azt jelenti, hogy a többieket csúnyának találom, egyszerűen felnőtt nők esetében is inkább a sötétebb hajúakat találom szépnek (sok más mellett). De ez sztem ízlés kérdése.
2018. máj. 11. 12:28
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem itt Magyarországon nem ritkább a szőke haj mint a barna vagy nem sokkal ritkább.

Az összes ismerősömnek szinte szőke kék szemű gyereke van ezekből van akinek később sötétedik esetleg de a barna ritkább amennyire én látom.

Mindig figyelem mert nekem a barna jobban tetszik, a világos árnyalatoktól nekem a zombik ugranak be.

De én is tapasztaltam ezt a jelenséget, az én környezetem is a szőkéket preferálja mind gyerekeknél, mind felnőtteknél.

2018. máj. 11. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!