Miért a szőke gyerekeket szokás jobban dicsérni, büszkélkedni velük és szépnek nevezni a sötétebb hajú gyerekekkel szemben?
Rengetegszer hallom ezt ismeretségi körömben, munkahelyen is, hogy vagy a saját gyerekeik, ismerősük, sőt saját maguk gyerekkori szőke hajáról áradoznak emberek. Ma is két kolléganőm ezeket ecsetelte órákig. Múltkor anyósom sóhajtozott, hogy neki milyen szép hosszú SZŐKE (ezt erősen kihangsúlyozta) haja volt.
Ez a szőke haj valami kiváltság? Esetleg angyali megjelentést tulajdonítanak neki?
Én személy szerint a félvér, göndör és sötét hajú gyerekeket tartom a legszebbnek. Az egzotikus kinézetet. (nem, nem a romákat) Anyukám gyönyörű dús,hollófekete haját pedig mindig irigyeltem. Remélem az én gyerekem az ő hajszínét örökli majd és nem lesz szőke.
Nem hallottam még hogy valaki azt mondta volna egy gyerekről, hogy de szép barna haja van. Aztán lehet csak nekem nem tűnt fel.
Állítólag a hajszín világossága egyenesen arányos az ösztrogénszinttel, ezt érzik valahogy a férfiak tudat alatt.
Meg itthon ritkább is.
És talán valahogy jobban ártatlanságot, sebezhetőséget sugall, mint a sötétebb haj, ezek pedig gyermeki, másrészt tudat alatt a nőktől elvárt tulajdonságok.
Mert különlegesebbek, mint a barnák. Barna hajú, szemű emberekkel Dunát lehet rekeszteni.
A gyerekeim ovis, bölcsis csoportjában Rajtuk kívül szinte mindenki barna.
Valóban különleges látvány a sok barna gyerek között a tejfölszőke, rikító kék szemű fiam és lányom.
Nekem 2 kisfiam van, egy szőke (olyan igazán világos) kék szemű, és egy barna, kék szemű.
Nagyon sokszor idegenek odajönnek, hogy milyen gyönyörű ez a kis szőke, jajj kis cuki így meg úgy, kis angyalka meg hasonlók.... A barna hajúhoz meg vagy nem is szólnak, vagy csak annyit te is aranyos vagy :S pedig ráadásul ő a kisebb. És szerintem ez amúgy is nagy bunkóság, akkor már a másikat se dícsérgesség agyon inkább!
Ugyanolyan szemek, hasonló arc, mindkettő kis helyes gyerek, de csak a szőkét preferálják, igaza van a kérdezőnek!
Egyébként szerintem azért, mert valóban különleges.
Szerintem itt Magyarországon nem ritkább a szőke haj mint a barna vagy nem sokkal ritkább.
Az összes ismerősömnek szinte szőke kék szemű gyereke van ezekből van akinek később sötétedik esetleg de a barna ritkább amennyire én látom.
Mindig figyelem mert nekem a barna jobban tetszik, a világos árnyalatoktól nekem a zombik ugranak be.
De én is tapasztaltam ezt a jelenséget, az én környezetem is a szőkéket preferálja mind gyerekeknél, mind felnőtteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!