Te rábíznád anyósra? (8 hónapos).
Nem hagynám rá, még fél órára se. De közölném vele, hogy miért nem és kifejteném neki, hogy azért, mert rosszat akar az unokájának. Vagyis: olyannal tömi, amire allergiás, vagyis azt akarja, hogy beteg legyen. Nem tartja tiszteletben az én nevelési elveimet, a sajátját alkalmazná, ami brutális, szóval megint csak rosszat tesz, így nem.
Ha erre kiakad és jön azzal, hogy ő már felnevelte x gyereket és semmi bajuk nem lett attól, hogy sírni hagyták őket/megütötték/5 hósan epret kapott és semmi baja nem lett stb., erre mondanám, hogy ez még nem azt jelenti, hogy a megfelelő eszközökkel nevelt, ráadásul a cigányasszony is megszül 10 pulyát, aztán azok valahogy felnőnek, mégsem mondod rá, hogy minta anya, csak azért, mert már szült (x) gyereket.
Szóval vagy változik, vagy a gyerek 6 évek korában vigyázhat rá legkorábban, amikor a gyerek már tud beszélni, árulkodni és ellenkezni, ha tele akarja tömni tejes dologgal.
Egy határozott nemmel.
Nem értem az ilyen kérdéseket. Akaratom ellenére soha senki nem vigyázott még a gyerekemre. Ha én nem akarom lepasszolni, ajánlkozhatna a pápa is...
Nem bíznám rá. Viszont az allergiával kapcsolatban kedvesen, komolyan le kell ülnetek beszélni, remélhetőleg már 1 éves korig kinövi a baba, de ha nem, akkor még utána se fogod tudni rábízni, vagy ha nem bízod rá is nehezebb lehet, pl a gyereknek beígér valami tejes sütit, aztán meg... Nekem anyukám ilyen, 2 évesen hagytam rá először a fiam, mikor a tejterhelés után látta, mennyire szenved a gyerek a tejtől (21 hósan). Utána gyorsan felfogta, hogy mi mindenre kell odafigyelni, bár a gyerek nekem hiperérzékeny, nyomokban tartalmazhatosat sem ehet. De amúgy kiéli a sütési vágyát ugyanúgy, plusz tojás és szójaallergiás is a fiam, de megoldja. :D
Ha nagyobb lesz könnyebb lesz. Mert oké 8 hóst nem akarsz keksszel tömni, később felfoghatóbb, hogy "kekszből csak ezt meg azt kaphatja".
Megmondanam neki,hogy elobb bizonyitson, hogy ugy csinalja, ahogy te szeretned. Ha majd latod, hogy
- figyel az etelekre
- elfogadja, hogy a te babadnak trstkozelt is kell biztositania megnyugtatas celjabol
na majd akkor. En oszinten meondanam neki, hogy mik miatt nem akarod rabizni.
Ha ilyen, akkor nem bíznám rá. Amúgy sem értem, miért akar némelyik nagyi mindenáron "vigyázni" a gyerekre, ha amúgy nincs rá igény, szükség, hogy rá legyen bízva. Miért nem jó neki, ha csak egyszerűen átmegy unokázni, úgy, hogy a szülők is ott vannak? Mi a fenében zavarja, hogy ott vannak a szülők?
A ti esetetekben meg pláne nem bíznám rá, mert nemcsak hogy nem egyeznek a nevelési elvek, és nem érti meg, hogy miért kell diétáztatni a kicsit, de ráadásul szándékosan nem is tartja be a ti szabályaitokat.
Az én anyósom is mondogat ilyeneket, hogy "én adnék de Anya nem engedi", viszont én tudom, hogy nem adna ha azt mondom nem. Megkérdezi, hogy kaphat-e ebből vagy abból és megnézem mi vam benne, ha nem eheti szépen elmondom miért nem. (Nálunk laktózérzékenység plusz ekcéma miatt vannak szigorítások.) Tudom, hogy még ha szíve szerint adna is valamiből nem tenné meg a hátam mögött mert ismer annyira (és a fiát is!), hogy annak következményei lennének. Apósom más tészta ő simán adna szalonnát a 11 hónaposnak mert ha nem is mondja de szerinte ez az egész csak divat dili, de anyósom sztem agyon is csapná helyben a fentiek miatt.
Ezt ha a rosszat akarnám látni én is fordíthatnám úgy, hogy na tuti megtömnék a hátam mögött pedig nem. Egyszerűen anyósom "etetős nagyi", szeretne finomakat adni a kisunokájának. Após is csak kedveskedni akarna, meg idősebb is már, nem érti ezeket a dolgokat de nem is az ő reszortja a gyerek. :)
Szóval én hasonló helyzetben rájuk merem bízni, de én BIZTOSAN tudom, hogy nem etetnék meg semmi szarral mert anyósomnak több esze van annál azért hiába jár a szája. :)
Amúgy nekünk sem KELL ráhagyni senkire de mégis szoktuk pár órát a nagyszülőkkel hagyni (mindkét oldalival), mert nekik jó érzés vigyázni az unokára, nekem/nekünk meg jól esik pl egy mozi vagy séta vagy ebéd, vásárlás kettesben. Plusz így ha majd valamiért muszáj lesz otthagyni, nem lesz senkinek tök idegen a szitu.
DE! Ha a mama tényleg megetetné az allergiás gyereket tejtermékkel vagy még be nem vezetett és korának nem megfelelő étellel én sem bíznám rá. Amúgy anyósom és anyukám is kifejezetten kéri, hogy vigyek/hagyjak itthon a gyereknek kaját vagy pontosan mondjam el mit készítsenek. Pedig mint fent írtam nálunk is megy, hogy jaj szegénykém én úgy adnék egy kis hurkarizst pörivel. :D
Nézz magadba, ha úgy érzed te is nyithatnál kicsit anyósod felé és lehetnél türelmesebb, tedd meg a gyerekért. Neki kell a nagymama, ez egy különleges kapcsolat. Nekem pl nagyon sokat javult a kapcsolatom anyósommal és sokkal jobban szeretem mióta anya lettem én is.
De én előtte sem utáltam csak könnyen felidegesített, szóval ha a tied egy gonosz hárpia visszavonok mindent és ne bízd rá a babád.
Gond nélkül anyukámra és anyósomra is rábíztam volna és rá is bírtam-bízom a fiamat, 3 és fél hónapos volt a fiunk, amikor kórházban feküdtem napokig és anyósom volt a segítség a férjem mellett. De abszolút teljes mértékben mindegyik nagyszülő nálunk megértette, hogy mit ehet a gyerek és mit nem, senki nem akart semmit rátukmálni.
És nálatok ez így még nagyobb baj, hogy allergiás is. Semmiképpen nem bíznám rá. És ha megkérdezi, hogy miért nem, akkor mondd el nyíltan, hogy azért, mert nem tudja felfogni, hogy a gyerek allergiás és baj, ha olyanokat ad neki, amiket akar. Tehát a gyerek egészsége a legfontosabb, és sajnos erre ő nincs tekintettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!