Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg még nem lehet gyereke...

Jelenleg még nem lehet gyerekem, de mégis mindenki azt kérdezi, hogy mikor lesz már. Az ilyen embereket, hogy lehet kezelni?

Figyelt kérdés

Az ismerőseim nagy része állandóan azt kérdezi, hogy mikor szülök már és miért nincs gyerekem. Ez nagyon rosszul szokott esni, mivel jelenleg sem a kapcsolatom, sem az egészségügyi állapotom és az élethelyzetem sincs rendben. Ezeket nem szeretném nekik kirészletezni, mert nagyon erősen magánügynek érzem és tovább faggatnának, hogy miért mi a baj az egészségeddel és jönnek a kéretlen "tanácsok." Tehát ezeket a válaszokat nem szeretném megosztani, de rokonoktól, családtól, barátoktól, ismerősöktől, néha már vadidegenek is beszélgetés közben kérdezgetnek, miközben ez a téma nekem most nagyon fáj. A jelenlegi helyzet miatt most nyilván így nem vagyunk egy babavárós hangulatban sem, hiszen nem túl harmonikus a kapcsolatom, így a vágy is elmarad. Ha azt mondom indokként, hogy most nem vágyok rá jelenleg, akkor meg értetlenkedve néznek és még több kérdést tesznek fel, amihez meg megint ki kellene fejtsük az indokokat, amiket nem fogunk megtenni.

Eddig a legjobb válasz, amit kitaláltam egyenlőre, hogy ne haragudj, de én erről nem szeretnék beszélni, mert ez egy személyes téma. Ha jön a baba majd szólunk róla úgyis. Sokan így sem fogják fel vagy megsértődnek. Tudom, hogy a megsértődősökkel nem lehet mit kezdeni, de mégis nagyon rossz érzés, hogy mindenkinél előjön beszélgetéstémaként. Van valakinek ötlete? :(

2018. ápr. 26. 16:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Én egyszer egy roppant pofátlan, okoskodó rokonomtól kérdeztem meg, hogy “Na és nektek ugyanolyan jó a szex, mint 5 éve?”. Kikerekedett a szeme és még ő volt megsértődve. Másképp nem értett abból, hogy az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy szülök-e vagy sem. Ugyanis én soha nem akartam gyereket, ahogy most sem és folyton ment a faggatózás, hogy mikor szülök már, miért mincs még gyerekem. Marha unalmas volt ezredjere is elmondani, hogy nem lesz semmilyen gyerek. Sem most, sem később. Ám mikor megkérdeztem a fent említett kérdést tőlük, valahogy leesett nekik, hogy ez az én és a párom magánügye. Azért mikor el kezdett hebegni, hogy ez mégis miféle kérdés, mert hát hogy ilyet nem illik, akkor megjegyeztem neki, hogy még egy 5 éves is képes felfogni valamit, amit 10000x mondtak el neki. Többet érdekes nem kérdezte meg, h mikor lesz már gyerek, sikerült felfognia, hogy a nem az nem.

Elég heves termeszetem van, mégis ezzel a beszólással hónapokat vártam, próbáltam normálisan elmagyarázni, hogy nem fogok szülni. Még én próbáltam tolerálni magam és jó pofit vágni és beszámolni arról, miért úgy elem az életemet, ahogy..

2018. ápr. 26. 19:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valószínűleg nem fogok magyarázkodni, hanem tenyleg udvariasan elmondom, hogy me haragudj, de erről a témáról nem szeretnék beszélni. A poénkodás is jó ötlet lenne, de ettől a témától inkább sírnom kell vagy dühös leszek, így kevésbé tudom viccesre venni. Max barátoknak azt mondom, hogy egyszer lehet elmondjuk, de most nem szeretnék beszélni róla.

2018. ápr. 26. 22:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Én megértelek, de azért arra készülj fel, hogy ezek után még jobban érdekelni fog mindenkit ez a dolog. És a hátad mögött a valóságnál sokkal színesebb és horrorisztikusabb dolgokat fognak pletykálni. Eddig csak érdeklődtek, ezután rádszálnak és már kombinálni fognak.

Én 30 alatt annyit mondanék, hogy még nem jött el az ideje.

2018. ápr. 27. 09:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Rövidre kell zárni a témát, vagy visszakérdezni.

Megmondod egyszerűen, hogy még nem szeretnétek. Senki sem kívánhatja egy babának, hogy olyan családba érkezzen, ahol (még) nem várják.

Nekem egyik "barátnőm" kérdezett bele kissé tapintatlanul, és irigykedve, hogy jön-e már a baba. (Pedig már mondtam

neki korábban, hogy nem akar sikerülni.)Mire én: "Nem. Nálatok volt már eljegyzés?"

Ő meg arra vár egy ideje, hogy a párja megkérje. Hát nem is feszegette utána a témát. :D

2018. ápr. 27. 12:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Jajj az ilyenekkel annyira nem kell foglalkozni! Tőlem ilyeneket még eddig csak kifejezetten okoskodó, buta emberek kérdeztek még mindig.

Már van 2 gyerekem. Szeretnénk még egyet, de az istennek se sikerül. Egy nő (egyébként kedves, de ő is elég tudatlan) tudja, hogy szeretnénk, de nem jön, kb egy héten 2x összefutunk és minden alkalommal rákérdez, hogy naaa, jön már a baba?? Minap már azt is megkérdezte, 4. mikor lesz? :) úgy hogy 3. sincs :)

Kár az ilyeneken felhúzni magunkat!

2018. ápr. 28. 15:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Intelligens emberek ilyesmit nem kérdeznek, mert magànügy.

Az ostobàkkal meg nem kell különösebben foglalkozni, sem magyaràzkodni. Megmondod, hogy ez magànügy ami csak ràd és a pàrodra tartozik, senkinek semmi köze hozzà./ avagy majd ha úgy érzed itt az ideje.

Mi nem tervezünk gyereket a férjemmel, annyit szoktam mondani, hogy ez magànügy. A megsértődésen màr csak nevetek. Mikor azt mondtam nem akarunk gyereket, utolsó önző szemétnek könyveltek el aki szívtelen és értelmetlenül éli majd le az életét magànyosan és egyàltalàn minek vagyunk akkor együtt ha nem lesz gyerekünk. Az ilyen idiótàkat nem tudom kicsit sem komolyan venni. Vicc egyes emberek gondolkodàsmódja a témàban.

Egyszer visszakérdeztem jó hangosan a mikor lesz màr gyerekünk kérdésre így majd 7 év hàzassàg utàn, hogy és neked még mindig megvan a hüvelygombàd? Na pont annyi közöd van a gyerekvàllalàsomhoz, mint nekem a betegségedhez. Màskor egy olyan csajnàl kérdeztem vissza aki majd megveszett azért, hogy a pasija elvegye 10 év + 3 gyerek utàn de a pasi nem akarta, a csaj viszont nekem panaszkodott. Visszakérdeztem a gyerekes dologra: na elvesz végre a pasid? Vàlasz: mi közöd hozzà? Miért vagy ekkora bunkó? Mondtam pont annyi közöm van amennyi neked ahhoz hogy szülök- e. Többet nem faggatózott egyik sem. . Anyósom pasijànak a feltett kérdésre lesz e màr gyerek , szimplàn nemet mondtam( nem dehogyis):) Az ostoba monológjàra miszerint gyerek az KELL ( màr akinek), màr nem mondtam semmit. Teljesen lefàrasztott a balfalsàgaival.

Le lehet szerelni a bunkó tapintatlan kívàncsiskodókat:) Az hogy nem szeretnél róla beszélni, pletykàlkodàsra kombinàlàsra adhat okot, pl hogy biztos meddő vagy. Az nem jó ha ez elterjed, hidd el. Mégtöbb okoskodó hülyét fog vonzzani .

2018. ápr. 28. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!