Jelenleg még nem lehet gyerekem, de mégis mindenki azt kérdezi, hogy mikor lesz már. Az ilyen embereket, hogy lehet kezelni?
Az ismerőseim nagy része állandóan azt kérdezi, hogy mikor szülök már és miért nincs gyerekem. Ez nagyon rosszul szokott esni, mivel jelenleg sem a kapcsolatom, sem az egészségügyi állapotom és az élethelyzetem sincs rendben. Ezeket nem szeretném nekik kirészletezni, mert nagyon erősen magánügynek érzem és tovább faggatnának, hogy miért mi a baj az egészségeddel és jönnek a kéretlen "tanácsok." Tehát ezeket a válaszokat nem szeretném megosztani, de rokonoktól, családtól, barátoktól, ismerősöktől, néha már vadidegenek is beszélgetés közben kérdezgetnek, miközben ez a téma nekem most nagyon fáj. A jelenlegi helyzet miatt most nyilván így nem vagyunk egy babavárós hangulatban sem, hiszen nem túl harmonikus a kapcsolatom, így a vágy is elmarad. Ha azt mondom indokként, hogy most nem vágyok rá jelenleg, akkor meg értetlenkedve néznek és még több kérdést tesznek fel, amihez meg megint ki kellene fejtsük az indokokat, amiket nem fogunk megtenni.
Eddig a legjobb válasz, amit kitaláltam egyenlőre, hogy ne haragudj, de én erről nem szeretnék beszélni, mert ez egy személyes téma. Ha jön a baba majd szólunk róla úgyis. Sokan így sem fogják fel vagy megsértődnek. Tudom, hogy a megsértődősökkel nem lehet mit kezdeni, de mégis nagyon rossz érzés, hogy mindenkinél előjön beszélgetéstémaként. Van valakinek ötlete? :(
Család, barátok és ismerősök kérdezik.
Még 30 éves sem vagyok.
Amikor nem is volt parkapcsolatom akkor nekem anyam kerdezte mikor lesz mar unoka...???!!!!
Mond hogy majd ha eljon ez ideje es ezzel zard rovidre. Nem kell magyarazkodni
Szerintem meg egyszerűen annyit kell válaszolni, hogy "majd ha eljön az ideje" - most még ez nem az.
A "nem szeretnék beszélni róla, mert személyes téma" válaszon azért sértődnek meg, mert azt közvetíti, hogy "semmi közöd hozzá", ez egyfajta elutasító válasz.
A "majd ha eljön az ideje" pedig semleges, senkit meg nem bántó.
De akár el is viccelheted: miért szeretnél babakelengyét venni nekünk? :D - ez egy kicsit szemtelen válasz, de "elriasztja" a faggatózókat.
Vagy: "szeretnél keresztszülő lenni? :D
Meg aztán azt is megmondhatod nyugodtan, hogy a mai világban egyre jobban kitolódik a szülés időpontja.
Na aggódj, én pl. 39 évesen szültem a gyerekemet és minden híresztelés ellenére teljesen egészséges gyerekem van, apuka gyerek 2 hónapos korában lelépett, csont egyedül felneveltem, ma már 20 éves :-)
Köszönöm a válaszokat!
#6 Ezek jó tippek köszi.:)
Ami fontos hogy egyszerűen határozottan, de nem elutasítóan fogalmazd meg ilyenkor a válaszodat.
Ilyen lehet a
- Ne haragudj erről nem szeretnék beszélni, (hagyd el a magyarázatát hogy mert személyes, mert fáj stb), vagy kicsit őszintébben is lehet hogy
- Még nem érzem hogy itt lenne az ideje, de nem szeretnék ebbe belemenni,
- Ne haragudj de ez a téma érzékenyen érint, ha késznek érzem magam beszélni róla megkereslek vele.
Ha ezeket nem veszik fel, akkor hihetetlenül érzéketlenek, és ezt közölni is kell velük. Akár olyan nyíltan, hogy
- bocsi de fáj a faggatózásod, az előbb kértem hogy ne beszéljünk erről, kérlek tartsd ezt tiszteletben.
Ha ezután se veszik észre magukat akkor én egész biztosan felállnék mellőlük, mert ennyire nem lehet valaki tapintatlan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!