5 órás busz út 2 éves kisgyerekkel megoldható?
Bár gyerekem nincs, de legnagyobb örömömre többször volt szerencsém hasonló korú gyerekkekel utazni. Egyszer “csak” 3 óra hosszán át vonaton és borzasztó volt. A gyerek fel-alá rohangált visítva, mint a fába szorult, ugrált, hangoskodott, az idegeimre ment és ahogy elnéztem a többi utaséra is. És amikor én leszálltam, ők még ki tudja meddig utaztak tovább... És a legjobb, hogy az anyja pont le sem tojta. 1-2x rászólt, aztán nyugodtan eltrécselt a barátnőjével.
Egyszer repülőn volt egy kb 2 éves kisgyerek, 2 órás út.. Mondanom sem kell, az eg világon semmi sem kötötte le, se mese, se játék, se telefon, max 10 percre, aztán ismét hisztizett, sírt, rugdosta az előtte levő ülés háttamlajat. Az is “maradandó” élmény volt, mint ahogy az is mikor egy nehány hónapos bőgő gyereket hoztak egy 5 órás repülőutra. Mindenki életet megkeserítettek arra az 5 orara és a legdühítőbb, hogy több tízezrekbe, sőt sokszor százezrekbe kerül egy repülőjegyet és az embernek ezt hallgatnia.. Hogy nincs nyugta 5 percre. Úgy hogy ha csak nem maga a megtestesült angyal a gyerekes, akkor szerintem eszedbe se jusson 5 órás buszutra vinni...! A többi utast is figyelembe kéne venni, biztos felemelő érzése nekik is 5 órán át a hisztit hallgatni..
Sokan annyira könnyen leírják hogy nem tennék ki a gyerekeiket ilyennek.. elhiszem. Deha egyszer kell akkor kell.. ne adja isten deha valami tragédia miatt kell bárkinek elutaznia akkor azért ne menjen mert ott a gyerek? Szerintem nem megvetni kellene a másikat hanem normális kultúrált emberi nyelven leírni a tapasztalatokat.(tisztelet a kivétel)
Sosem tudhatjuk mi kívül álló emberek hogy a másiknak miért kell ezt az utat választania.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!