Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 órás busz út 2 éves kisgyere...

5 órás busz út 2 éves kisgyerekkel megoldható?

Figyelt kérdés
Valaki utazott már buszon ilyen sokat ekkora gyerekkel?Le töltök sok mesét játékot tabletre.Az út közben lesz a déli alvás idő is ami 1-2 óra szokott lenni.Kinek mi a tapasztalat?

2018. ápr. 26. 06:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%

Csak akkor mennék vele ilyen hosszú útra, ha nincs más megoldás.

Ahoyg írták, a vonat még jobb megoldás, mert ott tud kicsit mászkálni is, a buszon csak ülni lehet.

Az meg, hogy a mesenézés meddig köti le, ezt neked kell jobban tudni, mert van, amelyik gyerek ilyen korban még jóformán nem néz képernyön mesét , van amelyik meg erre van szokva, hoyg a szülö odateszi a TV/gép elé, legalább addig is csöndben van jelszóval. Az alvás is ilyen téma, van, amelyik gyerek egyböl elalszik, ha megmozdul alatta az autó/busz, van, amelyik teljesen felpörög és képtelen elaludni (ö lesz utána az, aki csak nyüglödik, sír az úton végig), meg van olyan is, ako elkezd hányni a buszban és ezzel "tölti" az utat.

De neked kell a gyerekedet ismerni, hogy mennyire lehetséges, hogy nem lesz vele sok gond - ßen mindenesetre alaposan meggondolnám, hogy megéri-e.

Ha csak látogatásról van szó, akkor biztos nem tenném, ha valami komoly ok, akkor esetleg.

2018. ápr. 26. 07:15
 12/24 anonim ***** válasza:
15%
11, meg van olyan gyerek, akit nem csak mesével vagy szaladgálással lehet lekötni ennyi időn keresztül.
2018. ápr. 26. 07:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Az en gyerekemmel 3 oras vonatutat tettem meg tobbszor, es volt segitsegem, de igy sem szivesen, 5 oras buszutra nem mennek vele, ha elkerulheto.
2018. ápr. 26. 07:23
 14/24 anonim ***** válasza:
88%

12-es: milyen tipped van egy KÉT éves gyerek lekötésére 5 órán keresztül?!?!?

Mert ekkora gyereket vagy a mozgás köt le, vagy - ha hozzá van szokva -, a képernyö, de az sem órákig.

Ahhoz még kicsi, hogy beszélgess vele, buszon építeni nem tud, bújócskázni, a paldón mászni, szaladgálni, stb meg sem alkalmasak a buszra. (Otthon vagy ahol van megfelelö hely erre, ott megoldható, de éppen a busz a legkevésbé alkalmas ilyesmire)

Szóval érdekelne, TE mit kezdenél egy ekkora gyerekkel 5 órán át egy buszban!

2018. ápr. 26. 07:24
 15/24 anonim ***** válasza:
55%
Minden megoldható, kérdés milyen áron. Én biztos nem vinném. Nem tenném sem a gyerekemmel sem az utastársakkal (őket se felejtsük el ebben a történetben szerintem, nem nagy élmény egy nyűglődő 2 évest hallgatni órákon át). Egy 2 évest tényleg nem köt le semmi csak a mozgás (buszon ugye ez kizárt) illetve a mese (de nem 5 órán át).
2018. ápr. 26. 07:33
 16/24 anonim ***** válasza:
26%

Mint írtam 14-es, gond nélkül mentünk ekkora korában (7-es voltam).

Gyerekfüggő, de ez nem azt jelenti, hogy csak a tablettel zombivá tett gyerek bírja nyugton. Sértő.

Tabletet mi nem is vittünk, még most se tévézik, pedig mindjárt 3 éves.

2 szava volt akkor, de ez nem volt akadály, hogy beszélgessünk, mondókázzunk vele, megmutassuk neki az érdekességeket, karattyoljon a mellettünk ülővel...stb.

Repülőn se szaladgálhatott, végig az ölünkben ült, mert a 2. szülinapja előtt voltunk kicsivel, így nem volt külön ülése, tehát ilyen értelemben még kötöttebb is volt, mint a busz. 3 óra volt maga a repülés, plusz utána 1,5 a transzfer (busszal).

Nem sírt, nem ordított, aludt is egy kicsit. Bármikor újra mennénk vele hosszabbra is.

2018. ápr. 26. 07:52
 17/24 anonim ***** válasza:
28%

ma 07:52-es: a 11/14-es vagyok: elöször is nem értem, miért ENGEM támadsz, én ugyanis ÉPPEN AZT írtam, hoyg ekkora gyereket NEM KÖT le a képernyö, söt nem is kellene még igazán ismernie az ilyet.

Másodszor nem sok olyan gyerek van, aki ennyi idöt eltölt egy helyben, és megelégszik "beszélgetéssel", mert a legtöbb két éves eléggé örökmozgó. (Ha a te gyereked ilyen, akkor örülj neki, de ettöl a többségre még nem ez jellemzö.)

De mindettöl függetlenül maradok amellett, hogy ha feltétlen szükséges, akkor menjen csak a kérdezö ekkora gyerekkel ilyen hosszú útra busszal - mert gondolom, nincs más megoldás, ha nem muszáj, akkor viszont inkább ne menjen vele, vagy válaszzon más, a gyereknek jobban megfelelö (vonat, autó) utazási módot.

2018. ápr. 26. 08:06
 18/24 anonim ***** válasza:
52%

17, a végén még mindjárt szobanövénynek minősíted a lányom, mert megült a fenekén. :)

Én pont ugyanannyi izgő-mozgó sajtkukacot ismerek az ő korosztályából, mint nyugodtabb típust, aki ugyanúgy szeret szaladgálni, de leköthető a figyelme.

Kicsit se kirívó a viselkedése. Se akkor, se azóta.

A kérdező pedig nyilván ismeri a gyerekét, aszerint kellene döntenie. Nem az alapján, hogy mások azt írják lehetetlen.

De természetesen nem is az alapján, hogy mi nekünk nem volt gondunk.

A szomszéd kisfiút én se vinném el nyaralni, mert a busz kerekét is leszerelné. :)

2018. ápr. 26. 08:15
 19/24 anonim ***** válasza:
55%
Gyerekfüggő.Tesómék gyereke simán bírt 6 órát egy mukk nélkül.Az enyém katasztrófa 1 óra után nyűglődik,hisztizik.
2018. ápr. 26. 09:26
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ.A kislányom elég nyugodt természetű.A tablet sokáig lefoglalja itt is.Sok fejlesztő játék,mese van rajta.De azért bennem van a félsz.A vonaton sem igazán engedném futkározni egyébként.Remélem minden rendben lesz.Holnap indulunk.Este írok hogy mennyire volt borzalmas az út.😅
2018. ápr. 26. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!