Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autista gyerekek iskolajaban...

Autista gyerekek iskolajaban dolgozom kulföldön, mit szóltok nem passzolok abba a munkakörbe?

Figyelt kérdés

A diakok mind súlyos értelmi fogyatekosak is , nemcsak autistak es sokan közuluk köpködnek , harapnak.

En pár hónapja vagyok ott , es mondtak h ha úgy érzem segitseg kell es nem birok egy gyerekkel , akkor kérjek segitseget .

Én meg is teszem es anyam szerint ez nagy hiba , mert azt az érzést keltem h nem vállalom a felelösseget es nem tudom ellatni a munkakört .

Ma peldaul egy fiú mind köpködött es féltem h a nyála rámjön , es álltam félre , a kollegak meg szembeszálltak vele bátran , es rávették h menjen vissza az osztályba , ne szedegesse a papirkosarból a szemetet .

Azert volt ideges es köpködött mert ezt nem hagytak neki .

A kollegam arcat teliköpte , a ruhait , en meg húzódoztam , félrealltam de ettöl rosszabb ember nem vagyok .

Utana a kollegammal akartam diakot cserélni , aki nemet mondott az ajánlatra.

Altalaban nem mondanak nemet , de most nemet kaptam .

Tenyleg kerhetek diákcserét aznapra, mindneki kap egy diakot reggel es azzal viszi vegig a napot .

Mit lehet tenni ?

Ha tényleg élek a lehetöseggel es kerek segitseget , vagy cserét , akkor elöbb utóbb kirúgnak ???

2018. ápr. 20. 18:52
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:

A kollegaim mind nagyon hatarozott fellepesuek, es vegigviszik az akaratukat , en felenkebb vagyok , nem tudom olyan hatarozott lenni

, de a diakok közul vannak szelidebbek is es könnyebben kezelhetöek , nem mind ilyenek . De felvaltva dolgozunk a diakokkal .

Tehat minden diak kijut mindenkinek elöbb utóbb

Ha en gyengebb vagyok es nem olyan hatarozott , mi a teendö ?

Valtozzsk meg ?

2018. ápr. 20. 18:56
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem tudom, milyen végzettséggel vagy ott, de ha gyógypedagógus, akkor tudnod kellene, hogy kezeld az ilyen helyzeteket. Munkáltatói szemmel nekem biztosan nem tetszene, hogy láthatóan meg sem próbálsz megbirkózni a helyzettel, hanem egyből cserélni akarsz, és azt várod, hogy a kollégák oldják meg helyetted a problémát. Ha úgy érzed, hogy nagy falat ez a munka, akkor érdemes lenne elgondolkozni a váltáson. És itt amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy milyen munkáról van szó, nem minden való mindenkinek.
2018. ápr. 20. 18:58
 3/24 A kérdező kommentje:

Hogy lehet megbirkózni egy nagydarab kamasszal , aki nagyobb mint én?

Irtózom attól h leköp

Gyógypedagógiát végeztem , de nem vagyok hatarozott mint ök

2018. ápr. 20. 19:02
 4/24 A kérdező kommentje:
Ok. Lapozz tovább akkor
2018. ápr. 20. 19:36
 5/24 anonim ***** válasza:
11%
Ne dolgozz olyan munkakörben, amit nem tudsz ellátni, ahol frusztrált vagy. A köpet ráadásul nagyon fertőző lehet annak, aki sok ilyennel érintkezik. Nem véletlen, hogy a bölcsödei/óvodai dolgozók, akik szinte minden felsőlégúti betegséget megkapnak a gyerekektől, nem tartoznak a hosszú életűek csoportjába.
2018. ápr. 20. 19:41
 6/24 anonim ***** válasza:
46%

Hogyha nem lennének hozzád hasonló emberek, akik annak ellenére, hogy célirányos végzettséggel nem rendelkeznek, mégis vállalják, hogy más súlyosan sérült, önálló életre képtelen gyerekének a s*ggét törölje és etesse, akkor konkrétan az összes ilyen intézmény lehúzhtná a rolót, ugyanis akkora szakember hiány van, hogy már mindegy ki, csak menjen vki, aki el tud látni szaktudást nem igénylő munkákat. De ezt is meg kell vhol tanulni! Én önkéntes munkát végeztem ilyen helyen, eleinte én sem tudtam hova tenni, hogy 16 éves menstruáló kamaszlányt kell etetnem, de úgy, hogy neki fixa ideálja másra borítani a forró levest, éppen ezért 1 méterről kellett a kanállal közelíteni, a kezeit közben lefogni... és ez csak egy példa. De persze még az én qrva anyámat, amiért végzettség nélkül ilyet csinálok, nem tudom, inkább sz*rja öössze magát a fogyatékos gyerek, vagy haljon éhen, de nehogy olyan nyúljon hozzá, aki nem lobogtatja a gyp-s papírjait... és ez most azért fakadt ki belőlem, mert a válaszok indirekt utalásai annak, hogy a kérdezőnek nem sok keresni valója van ott, holott fel is ajánlották neki, hogy ha gond van szóljon, segítenek. Múltkor volt egy témában passzoló kérdés, ott konkrétan elküldték melegebb éghajlatra a kérdezőt, amiért nem úgy gondol az ilyen gyerekekre, mint Isten ajándékaira, mindamellett, hogy kifogástalanul ellátja a munkáját. Nem tudom egyes nők hol élnek, szemmel láthatóan nem a való világban, de az biztos, hogy távolról sincs közük egy ilyen intézetekhez, ahol minden MINDEN segítségnek örülnek. Elhihetitek, hogy nem szívesen vállalja akárki azt, hogy szó szerint idegbeteg, nyáladzó de felnőtt emberekről gondoskodjon - q*rvára nem olyan, mint egy csecsemő, mert a csecsemő nem teper le, nem lök fel, nem kap idegrohamot, nem dobál meg sz*rral.

Kérdező: őszintén szólva a konkrét kérdésedre egyedül te tudhatod a választ, hiszen te tudod, hogy miben állapodtatok meg, milyen feltételei vannak a diákcserének, illetve segítségkérés terén meddig mehetsz el. Ha bizonytalan vagy, akkor ezekre kérdezz rá a munkáltatódnál.

2018. ápr. 20. 20:44
 7/24 anonim ***** válasza:
49%
te még nem láttál súlyos éfo autistát.
2018. ápr. 20. 20:46
 8/24 anonim ***** válasza:
74%
7-és: Senki nem írta, hogy a te vagy a kérdező q-va anyját!! Csak azt írtam, hogy a kérdező nem végzett gyógypedagógiát, hiszen ez kiderül a kérdésből, meg a kérdés stílusából. Egy gyógypedagógus ilyen kérdést nem ír ki! És nem így gondolkozik. Nem értem a kirohanásodat!
2018. ápr. 20. 21:06
 9/24 A kérdező kommentje:
Utoljara mondom , hiaba provokaltok h nincs diplomam, van , gyógypedagógusi.
2018. ápr. 20. 22:09
 10/24 anonim ***** válasza:
52%

Az egyik diplomám tanári. Végigcsináltam a képzést, felvettem egy csomó plusz pszichológia és szabadon választható pedagógia, stb. tárgyat, megcsináltam a gyakorlatokat, majd amikor először gyerekek előtt álltam, rájöttem, hogy semmire sem készített fel a szak. Hiába tudtam visszamondani sok szakkönyv tartalmát, senki sem mondta, mit csináljak, amikor a gyerek székkel veri a másikat. Az évfolyamtársaimnak ugyanilyen tapasztalata volt.

Én a helyedben otthagynám és váltanék. Most több száz felnőtt munkáját vezetem probléma nélkül.

2018. ápr. 20. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!