Egy jó házasságot csak jobbá tesz a gyerek?
Az folyik a csapból is, hogy rossz házasságba nem szabad gyereket vállalni, mert csak elmélyíti a problémákat és nem fog megoldani semmit.
De egy harmonikus, jó házasságot akkor ezen az alapon csak jobbá tesz, nem? Vagy ti mit tapasztaltok?
Nem. Rossz a logika.
Egy jó kapcsolatot, házasságot nagyobb eséllyel nem tesz tönkre, de ennyi.
Jobb nem lesz a kialvatlanságtól, fáradtságtól, időhiánytól semmi.
Gyerekek mellett még jobban kell teperni, hogy ne menjen tönkre. Persze ettől a teperéstől, na meg a közösen átélt nehézségektől illetve boldogságtól érezheted, hogy még inkább összetartoztok.
Nekünk mondhatom, hogy tökéletes volt a házasságunk a gyerek előtt. Aztán gyerek után gyakorlatilag számtalanszor a szakadék szélére kerültünk. Többször álltunk úgy, hogy elválunk.
Szóval nekünk igazából pont fordítva lett. Új élethelyzetbe kerültünk, máshogy éltünk, más lett minden, kialvatlanság, fáradtság, fásultság, nem volt túl sok minőségi idő kettőnkre, ilyen téren segítségünk sem igazán volt, szóval eltávolodtunk és elhidegültünk egymástól. Amióta nagyobb a gyerek, már iskolás, sok mindenben önálló, többet van el nélkülünk, így valamennyire kezdünk visszatérni egymáshoz, de igazából tényleg még korábban minden rendben volt a férjem és köztem, amióta gyerekünk van, a kapcsolatunk vagy nyugis, vagy problémás. Azóta nem mondhatnám, hogy volt jó a házasságunkban.
Persze ehhez az is hozzájárult, hogy a férjem csak a problémákat látja, de nem tesz semmit ellenük, míg én már belefáradtam, hogy én tegyek meg mindent.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!