Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munka és gyerek, ki hogy...

Munka és gyerek, ki hogy csinálja hogy néz ki a napirendje hogy birjátok ha éjjel is fent vagytok a kisgyerekkel és reggel munka?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 12. 18:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
47%

Én fél 6-kor kelek (vagyis az ébresztő akkor szól), hatig magamhoz térek (pisi, fogmosás, tea, cigi), hatkor kel a férjem is. Felöltözöm, összekészülök az induláshoz, közben a nagyot felébresztem, ő iskolás, neki a férjem csinálja az uzsonnáját, utána ébresztem a kicsit is, ha én már készen vagyok, ő két éves, öltöztetem, adok neki enni-inni, 7 előtt tíz perccel indulunk a gyerekekkel. Én fél 8-tól dolgozom, bölcsi a munkahelyem mellett van, a nagy egy darabon velünk jön, utána ő buszra száll és megy suliba, a kicsit meg elviszem bölcsibe. De ha a férjem épp nem dolgozik, vagy későbbre megy, akkor ő viszi a kicsit. 4-ig dolgozom, utána elhozom a kicsit a bölcsiből, hazafelé boltba megyünk, ha kell, illetve az udvaron játszunk egy kicsit (társasházi udvar, itt sajnos nincs játszótér a környéken, csak a saját udvar meg a sétálóutcák), vagy ha szép az idő, akkor sétálunk egy kis kerülővel. 5-ig mindenki hazaér. Itthoni házimunkát letudjuk, amilyen hamar lehet, főleg mosni szoktunk hétvégén meg mosogatni, rendet rakni, hétköznap nem főzünk, mert mindenki ott ebédel, ahol napközben van. 7-kor vacsora, előtte a naggyal még tanulás, ha éppen kell. Aztán fürdés, alvás, a kicsi 8-kor fekszik le, a nagy fél 10-kor. Mi éjfél körül.

A kétéves igazából most kezdte átaludni az éjszakát, így 24 hónaposan, de azért van, hogy felébred még most is ha szomjas, vagy valami gondja van. Megmondom őszintén, én már megszoktam, egyáltalán nem vagyok reggel fáradtabb, ha fáradt vagyok, az azért van, mert nem fekszem le időben. Amikor 3 hónapja visszamentem dolgozni, 9-kor már leragadt a szemem este, úgy elfáradtam munka közben, elszoktam tőle. Mostanra visszaállt a régi módi, éjfél-egy között fekszem le, a férjem van, hogy csak kettőkor. Mi eléggé éjjeli baglyok vagyunk.

2018. ápr. 13. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!