Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek milyen lett a kapcsolata...

Kinek milyen lett a kapcsolata szülés után? Változott valami?

Figyelt kérdés

Szóval nekünk most két éve nagyon jó a kapcsolatunk, sosem veszekedünk, iszonyú ritkán...

Nagyon szeretjük egymást, boldogok vagyunk.

Nagyon félek, hogy a baba születésével ez megváltozik köztünk. Fáradtak leszünk, feszültek, esetleg párom türelmetlen lesz a babával, mert ő elég türelmetlen típus.

Hogy lehet megőrizni a párkapcsolat minőségét?

2018. ápr. 12. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság, hogy rajtatok múlik, hogy mennyire változnak meg a dolgok a baba születésével.

Minden ember más, másképpen birkózik meg az új feladatokkal. Ezért is lehet ennyi különböző választ olvasni.

Sok türelemre és megértésre van szükség egymás felé.

Igen fáradtabbak lesztek, lehet hogy feszültebbek is, de próbáljátok meg nem egymáson levezetni.

Még szülés előtt beszélgethettek arról, hogy mire számíthattok a baba érkezésével. Lehet, hogy éjjel sokat lesz fent, sokat fog sírni, és nem fogjátok tudni, hogy miért, de ez egyikőtök hibája sem lesz. Nem direkt fogja csinálni a baba, nem direkt fogtok egymás idegeire menni stb.

Ha majd napközben úgy érzed, hogy elfáradtál/kiborultál hívd fel telefonon anyukádat/barátnődet/testvéredet, így mire a férjed hazajön a munkából kicsit fel leszel töltődve, nem rajta fogod levezetni a felgyülemlett feszültséget.

A baba születése előtt mi is nagyon ritkán vitatkoztunk, ez a születése után sem változott. Én vagyok a türelmetlenebb, a fáradtság miatt nagyon apró dolgokon is képes voltam felidegesíteni magam, de mielőtt nekiestem volna a férjemnek, beleképzeltem magam a helyébe, és rájöttem, hogy hülyeség ez miatt veszekedni.

Sok türelem és megértés.

Ha nálatok a férjed a türelemtelenebb, akkor legyél majd megértőbb.

A baba mellett is törődjetek egymással. A fáradtság ellenére is. Lehetnek ezek apró kis kedvességek is.

Igazából ugyanúgy, mint baba nélkül. Akkor is tenni kell a kapcsolatért, nem csak úgy van magától.

2018. ápr. 13. 08:36
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazi tündérmesébe illő kapcsolatunk volt, szinte sose veszekedtünk, öt év után is úgy szerettük egymást, mint az elején, ha nem jobban. Én a terhesség alatt ingerlékenyebb lettem, de egész jól kezeltük azt is. Aztán megszületett a kislányunk. Nagy szerencsénk van vele, mert egészséges baba, nem is sír sokat, de azért vannak nagyon nehéz napok - olyanok mindenkinek jutnak. És igen, vitáznunk is, van hogy nem értünk egyet, van hogy kialvatlanok és ingerültek vagyunk. De ettől még a kapcsolatunk továbbra is jó, mert szeretjük egymást és dolgozunk rajta. Mert tudjuk, hogy a nehéz napokat könnyebb túlélni, ha egymásba kapaszkodunk, és nem pedig belerúgunk a másikba. Mert ha ingerült, akkor megvárjuk, míg lenyugszik, és utána bocsánatot kér a gyerektől, egymástól, megbeszéljük, levonjuk a tanulságot. Mert mindig tudjuk, hogy nem cél a másikat bántani, ha rossz napunk van, akkor se. Hogy hibázhatunk, mert emberek vagyunk. Igen, a gyerektől nehezebb lett, de közben egy csomó új élményt is kapunk tőle. Igen, a gyerek miatt néhány dolog már nem oldható meg olyan könnyen, de minket jóval kevésbé korlátoz, mint amennyire riogatni szoktak. Ez persze rengeteg mindentől függ, mi pl jobban szeretünk kirándulni, mint bulizni, és nekünk randinak számít az is, ha hármasban ülünk be egy kávézóba - ha mindenáron moziba akarnék járni hetente, vagy discoba, akkor biztos jóval nehezebbnek élnénk meg a helyzetet.
2018. ápr. 13. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!