Kinek milyen lett a kapcsolata szülés után? Változott valami?
Szóval nekünk most két éve nagyon jó a kapcsolatunk, sosem veszekedünk, iszonyú ritkán...
Nagyon szeretjük egymást, boldogok vagyunk.
Nagyon félek, hogy a baba születésével ez megváltozik köztünk. Fáradtak leszünk, feszültek, esetleg párom türelmetlen lesz a babával, mert ő elég türelmetlen típus.
Hogy lehet megőrizni a párkapcsolat minőségét?
Az az igazság, hogy rajtatok múlik, hogy mennyire változnak meg a dolgok a baba születésével.
Minden ember más, másképpen birkózik meg az új feladatokkal. Ezért is lehet ennyi különböző választ olvasni.
Sok türelemre és megértésre van szükség egymás felé.
Igen fáradtabbak lesztek, lehet hogy feszültebbek is, de próbáljátok meg nem egymáson levezetni.
Még szülés előtt beszélgethettek arról, hogy mire számíthattok a baba érkezésével. Lehet, hogy éjjel sokat lesz fent, sokat fog sírni, és nem fogjátok tudni, hogy miért, de ez egyikőtök hibája sem lesz. Nem direkt fogja csinálni a baba, nem direkt fogtok egymás idegeire menni stb.
Ha majd napközben úgy érzed, hogy elfáradtál/kiborultál hívd fel telefonon anyukádat/barátnődet/testvéredet, így mire a férjed hazajön a munkából kicsit fel leszel töltődve, nem rajta fogod levezetni a felgyülemlett feszültséget.
A baba születése előtt mi is nagyon ritkán vitatkoztunk, ez a születése után sem változott. Én vagyok a türelmetlenebb, a fáradtság miatt nagyon apró dolgokon is képes voltam felidegesíteni magam, de mielőtt nekiestem volna a férjemnek, beleképzeltem magam a helyébe, és rájöttem, hogy hülyeség ez miatt veszekedni.
Sok türelem és megértés.
Ha nálatok a férjed a türelemtelenebb, akkor legyél majd megértőbb.
A baba mellett is törődjetek egymással. A fáradtság ellenére is. Lehetnek ezek apró kis kedvességek is.
Igazából ugyanúgy, mint baba nélkül. Akkor is tenni kell a kapcsolatért, nem csak úgy van magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!