Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem lesznek felnőtt...

Csak szerintem lesznek felnőtt korban komolytalanok a mai “divatos” lánynevek, mint Lili, Luca, Mia, Zoé, Liza?

Figyelt kérdés
Egy kislánynak aranyosak, de egy felnőtt nőhöz mennyire fognak passzolni ezek és a többi hasonlóan rövid nevek?
2018. ápr. 6. 09:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát... nem tudom. Nem érzem magam komolytalannak, ahogy a nevem sem. 22 éves Liza, van már egy fiam is.
2018. ápr. 6. 10:35
 12/23 anonim ***** válasza:
13%
igen pontosan.. ezek a becenevekből alakultak ki,-pont emiatt hangzik (számomra!) komolytalannak egy bizonyos kortól.
2018. ápr. 6. 10:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A Lizát valóban nem sorolnám ide..
2018. ápr. 6. 10:39
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A Luca 30 éve volt először divat, nem érzem komolytalannak magamat, meg a többi felnőtt Luca, Lili, Liza sem:D A többiből nem ismerek felnőttet.
2018. ápr. 6. 11:25
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

Azért nem lesz komolytalan, mert most is csak (kivételek persze vannak) a hivatalos papirokon léteznek Mária, Krisztina stb. nevek.

Ha visszagondolok a sulira, volt Erzsike néni, Marika néni, Kriszti néni....

Egy nem jut eszembe, akit Mária néni vagy Erzsébet néni néven szólítottunk volna.

Tehát majd a Liliána is Lili néni lesz. 😊

2018. ápr. 6. 12:02
 16/23 anonim ***** válasza:
56%

itt most nem "nénizésen" van a hangsúly,hanem hogy egy idősebb nőhöz már kevésbé illenek néhány nevek.

de nyilván mindenki úgy érez ezzel kapcsolatban ahogy akar.én csak a saját verziómat írtam le.

Ráadásul én meg pont olyan nevet adtam a kislányomnak amit meg mostanság tartanak öregesnek,de régen meg gyakori név volt,viszont a becézése még modern is lehet

2018. ápr. 6. 12:26
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A nénit csak azért írtam, hogy még a gyerekek is beceneveken szólították őket. De pl. az eladóknak is sokszor csak Kriszti vagy Gabi van kiírva.

De az én szememben nincs különbség egy dr. Tóth Lili vagy dr. Tóth Ilona között. Mind a kettő lehet okos, becsületes vagy pénzéhes és felszínes orvos.

2018. ápr. 6. 12:35
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Miért, egy 70 éves AranKA nem komolytalan? Vagy egy 40 éves MóniKA? Lehet, hogy sok éve annak is beszóltak, aki olyan komolytalan nevet adott a gyerekének, hogy Mónika, mert mi lesz szegénnyel, ha felnő... Manapság meg nem furcsa ez a név, megszokta a társadalom. Még 40 év múlva sem lesz furcsa mondjuk a Mia vagy a Zoé, mert addigra meg azt szokjuk meg.
2018. ápr. 6. 12:41
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
én nekem nem csak a mai új modern nevek lehetnek gyerekesek felnőttnek,hanem akár a régebbiek is pl:Emőke,Panna,Bíborka,stb
2018. ápr. 6. 13:01
 20/23 anonim ***** válasza:
81%
A Lili és a Luca egyáltalán nem most lett "divatos", régi "hagyományaik" vannak. A többi általad említett, még ha tetszenek is (a Zoé pl. kifejezetten tetszik), számomra túl külföldiesen cseng, én Magyarországon élő gyereknek ezért nem adnám - de mivel sokaknak adják ezeket, az ő korosztályuknak már nyilván nem lesz "fura".
2018. ápr. 6. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!