Csak szerintem lesznek felnőtt korban komolytalanok a mai “divatos” lánynevek, mint Lili, Luca, Mia, Zoé, Liza?
Azért nem lesz komolytalan, mert most is csak (kivételek persze vannak) a hivatalos papirokon léteznek Mária, Krisztina stb. nevek.
Ha visszagondolok a sulira, volt Erzsike néni, Marika néni, Kriszti néni....
Egy nem jut eszembe, akit Mária néni vagy Erzsébet néni néven szólítottunk volna.
Tehát majd a Liliána is Lili néni lesz. 😊
itt most nem "nénizésen" van a hangsúly,hanem hogy egy idősebb nőhöz már kevésbé illenek néhány nevek.
de nyilván mindenki úgy érez ezzel kapcsolatban ahogy akar.én csak a saját verziómat írtam le.
Ráadásul én meg pont olyan nevet adtam a kislányomnak amit meg mostanság tartanak öregesnek,de régen meg gyakori név volt,viszont a becézése még modern is lehet
A nénit csak azért írtam, hogy még a gyerekek is beceneveken szólították őket. De pl. az eladóknak is sokszor csak Kriszti vagy Gabi van kiírva.
De az én szememben nincs különbség egy dr. Tóth Lili vagy dr. Tóth Ilona között. Mind a kettő lehet okos, becsületes vagy pénzéhes és felszínes orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!