Miért hiszik azt a férfiak (és sok nő is), hogy szülést követően egyből szuperanyává kell válnia egy nőnek?
Én ezt elég komoly problémának látom: mintha holmi tollvonással eltűnne, sőt elvárások szerint el is kell, hogy tűnjön a nő előző élete. Pedig ez nem így van. Természetesen a nő attól még ugyanúgy nő is marad, aki szeretne csinosan kinézni, ha szép karrierje volt szülés előtt, sikeres volt, ez vélhetően hiányozni is fog neki, hiába csökken le hirtelen a szabadidő, az önmagára fordított idő.
Az is érthetetlen a számomra, hogy szülést követően mintha valamiféle elvárás volna az is, hogy az újdonsült anyuka otthon maradjon a babával, pedig azért van arra is példa nem kevés, hogy az egész család az alig pár hónapos babával felkerekedik, és kirándulni megy, programokra, szórakozni. Ilyenkor kimozdulhat otthonról a folyton ugyanabban a házban (esetleg szobában) lévő anyuka,a folyton robotoló apuka és nem utolsósorban a gyermeknek is jót tenne, ha mást is látna a környezetéből, az országából, ha van rá anyagi keret, akkor a világból. Miért, honnan ered ez a beszűkültség?
Ez nem túlféltés.Egyszerűen a gyerek születésével megváltoznak a prioritások.
Az első hónapok nehezek.Mindenkinek.Bele kell rázódni az új szerepekbe az új életritmusba.Elsősorban a baba diktál.Alkalmazkodni kell az evéséhez alvásához.
Még az is szervezést igényel, hogy a kötelező tanácsadásra eljuss.
Akinek meg nincs segítsége annak még nehezebb.
9 hós a kisfiam.Már három napja nem alszom.Sokat adnék érte ha aludhatnék.És most a legutolsó ami eszembe jut a kirándulgatás.
Nem mondom, hogy nem hiányoznak dolgok.
Nem szűntem meg nőnek lenni.
Próbálok "én időt" szakítani magamnak de nehezen megy hiszen a babám minden téren rám szorul még.
Szóval amit írsz nem elvárás az anyák felé hanem ez egy megváltozott élethelyzet amiből az ember próbálja a legjobbat kihozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!