Nektek mennyit segít a férjetek a gyermeknevelésben, házimunkában?
Nem segít.
A kettőnk feladata, így együtt végezzük el.
Szakács, így nem idegen neki a konyha (nemcsak a főzés, a tisztán tartás sem probléma)
Nem "segít", hanem közel egyenlően kiveszi a részét. Azért csak közel egyenlően, mert egyelőre még itthon vagyok. Mosással, teregetéssel.. stb., amit mindenképpen jobb nappal, nem fogom megvárni,
de ő se várja el, hogy gyerekkel a nyakamban nagybevásárlásra induljak, beugrik ő a boltba hazafele.
Már gyerek előtt megvolt a jól működő munkamegosztásunk.
Mi is mindent együtt csinálunk.
Kivéve: ő nem tud főzni, így az csak az én feladatom, viszont én meg tériszonyos vagyok, így ablakot csak és kizárólag ő most :-) Az összes többi házimunkát, gyereknevelést (gyerekkel való foglalkozást) együtt, illetve mindketten csináljuk.
Nem "segít", hanem csinálja ő is, mert KETTEN vállaltuk a gyereket :)
Fürdet, pelenkáz, etet, játszik vele, ha fáradt vagyok 100%-ig ellátja, néha csinálnak apa-lánya napot, mikor elmennek ide-oda. Addig én alszok, olvasok, kávézok.
100%-ig kiveszi a részét a kislányunk körüli dolgokból.
Férjem dolgozik én itthon vagyok (még). Ő minden másnap dolgozik, akkor egésznap. Amikor itthon van lefoglalja a gyereket, játszik vele, tisztába teszi stb, nem rég kezdtük a hozzátáplást, szivesen eteti. Házimunka? Az tényleg csak besegités. De igy egyeztünk meg, hogy én csinálom. Egyrészt kicsi a lakás nincs sok munka vele másrészt ne "unatkozzak", de ha elmaradt a mosogatás pl megcsinálja szó nélkül vagy ha lejárt a mosógép és nem tudok kiteregetni(pl szopizik a kicsi) azt is szó nélkül csinálja. Ha itthon van a reggelit ő csinálja(en utalom). A porszívózás és felmosás az ővé (porszivot szintén utálom). +koszt nem csinál vigyázz a rendre. Főzni nem fözök* majd most állok rá a hétvégi főzésre. Hétköznapra rendelünk. *egy cégnél dolgozzunk, ő a kafetéria teljes összegét kapja én amig gyeden vagyok a felét. Kb havi 25e t kapunk szép kártyára (vendéglátás) ebből rendelünk. :)
27N
A házimunkában vannak tipikus az ő feladatai. Szemét levitel, barkácsolás, olykor fürdő, wc takarítás. Ezeken felül amire épp megkérem: pl: teregetés, mosogatógép ki-be pakolás.
A gyerekünk kapcsán azonban nem kell szólnom, magától is látja, hogy mit csináljon :) Pl. tisztába teszi, játszik vele, elaltatja. Illetve ő fürdeti. Igazából az etetésen kívül mindent csinál ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!