Szülés utáni első rákszűrésre mikor kerül sor?
Évente járok rákszűrésre. Tavaly, mikor terhes lettem voltam utoljára. Most januárban született a lányom. A 6 hetes kontrolon elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor esedékes legközelebb.
Ilyenkor júniusban megyek minden évben.
Az egyik barátnőm szerint nem végzik el, mert lányom csak anyatejes, majd csak akkor, ha már nem szoptatok.
Ezért kérdezem, hogy akkor most tényleg nem mehetek rákszűrésre?
Mert nekem ez nagyon fontos, anyukámnak és a nővéremnek is volt méhnyakrákja :-(
dehogyisnem mehetsz. én októberben szültem, a 6 hetesen mondta a dokim hogy 3 hónap múlva menjek. márciusban voltam, csak anyatejes volt a babám.
a szoptatásnak semmi köze a szűréshez.
nekem terhesen nem vette le a kenetet.nem akarta piszkálni a méhszájat nehogy baj legyen....azt mondta majd utána.
menjél nyugodtan!
akkor jelentkezek :-D
Vidéken lakunk, évente 2x kampányszűrés van a védőnőknél. És a héten kell jelentkezni, hogy ne kelljen sorban állni.
És azt honnan tudhatom, hogy a 6 hetesen levették-e?
Mert annyit vizsgált, hogy nem is figyeltem erre :-(
Nekem azt mondta a doki a 6 hetes kontrollon, hogy még nagyon puha a méhszáj, sérülékeny, ezért nem vette le csak 3 hónap múltán. A szoptatáshoz biztosan nincs köze.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!