Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utáni első rákszűrésre...

Szülés utáni első rákszűrésre mikor kerül sor?

Figyelt kérdés

Évente járok rákszűrésre. Tavaly, mikor terhes lettem voltam utoljára. Most januárban született a lányom. A 6 hetes kontrolon elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor esedékes legközelebb.

Ilyenkor júniusban megyek minden évben.

Az egyik barátnőm szerint nem végzik el, mert lányom csak anyatejes, majd csak akkor, ha már nem szoptatok.

Ezért kérdezem, hogy akkor most tényleg nem mehetek rákszűrésre?

Mert nekem ez nagyon fontos, anyukámnak és a nővéremnek is volt méhnyakrákja :-(

2010. jún. 10. 09:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

dehogyisnem mehetsz. én októberben szültem, a 6 hetesen mondta a dokim hogy 3 hónap múlva menjek. márciusban voltam, csak anyatejes volt a babám.

a szoptatásnak semmi köze a szűréshez.

nekem terhesen nem vette le a kenetet.nem akarta piszkálni a méhszájat nehogy baj legyen....azt mondta majd utána.

menjél nyugodtan!

2010. jún. 10. 09:10
 2/12 A kérdező kommentje:

akkor jelentkezek :-D

Vidéken lakunk, évente 2x kampányszűrés van a védőnőknél. És a héten kell jelentkezni, hogy ne kelljen sorban állni.

2010. jún. 10. 09:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is szoptattam és a 6 hetes kontrollon le is vette a mintát a rákszürésre. Nyugodtan menj el! Amúgy meg aki 3 évig szoptat,annak 3 évig nincs rákszürése?! Hülyeség!
2010. jún. 10. 09:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem a 6 hetes kontrollon (szülés utáni) is megcsinálták. Nincs összefüggésben a szoptatással egyáltalán :)
2010. jún. 10. 09:22
 5/12 A kérdező kommentje:

És azt honnan tudhatom, hogy a 6 hetesen levették-e?

Mert annyit vizsgált, hogy nem is figyeltem erre :-(

2010. jún. 10. 09:25
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a doki a 6 hetes kontrollon, hogy még nagyon puha a méhszáj, sérülékeny, ezért nem vette le csak 3 hónap múltán. A szoptatáshoz biztosan nincs köze.

Minden jót!

2010. jún. 10. 09:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem is a hathetes konrollon levette, de szerintem nyugodtan jelenkezz be a védőnőknél, inkább kétszer legyen megcsinálva, főleg, hogy a családodban sajnos már előfordult.
2010. jún. 10. 10:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem is levette a 6 hetes kontrollon és emailben küldte az eredményt. :-) Haladunk a korral.
2010. jún. 10. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:
8 hónapos volt a babám, mikor rákszűrésem volt, még javában szopizott!
2010. jún. 10. 12:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem mondták,hogy 2 hét múlva menjek vissza az eredményért. Csak ezért tudom,hogy levette.
2010. jún. 10. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!