Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted mi az ami elvárható...

Szerinted mi az ami elvárható egy 8-17-ig dolgozó férfitól a baba körüli feladatokból?

Figyelt kérdés
2018. márc. 13. 22:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Miért normális, hogy egy apa hétköznapokon 30 percet szán a gyerekére? :((((

A legjobban azt a szót bírom, hogy "segít". Mintha az anya dolga lenne minden, és az apa méltóztatik "besegíteni" a tennivalókban.

2018. márc. 14. 05:05
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk mi speciális szitukban voltunk mindig, mert 4 honapos korukban 6 orában dolgoztam már, 9-töl pedig föállásban.

Az éjszaka mindig az enyém, nem tudom ez alap,de nem is tudnék aludni ha hallom,hogy bajuk van :)

Minden más a kettönké,egyedül nem is birnám... a férjem bármiben egyenrangu velem,akármit megcsinál.

Mindketten vezetök vagyunk, elég stresszesek de nagyon szerettünk volna 3 gyereket. Nyugodtan rábiznám az összes gyereket és a háztartást több hétre is. 5 éves 2,5 4 honaposak

2018. márc. 14. 05:59
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

Egyedülálló anyaként neveltem a gyerekemet. Így belegondolva sokmindent nem vártam volna el akkor sem, ha ott kett voln a mellettem az apuka. Otthon voltam a gyerekkel, volt időm pihenni. Nem kellett minden pillanatban ott állni mellette. Elvileg azért voltam otthon, hogy a gyerekkel törődjek. Munkahelyen nem igazan teheti meg az ember, hogy leül pihenni, vagy alszik egyet. Gyerek mellett simán megoldható. A kirúgás veszélye se fenyegeti az embert.

Nyilván ideális helyzetben apuka is kiveszi a részét amiben csak tudja.

2018. márc. 14. 06:22
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Mindent és elvárás nélkül, magától kéne. Már ha ugyanolyan jó kapcsolatot akar a gyermekével, mint amilyen jó kapcsolata van a gyereknek az anyjával.

Nálunk az éjszakai ébredés se volt kivétel, a mai napig felváltva éjszakázunk. Akkor is, ha beteg. Szoptatott volt, de az első pár hetet leszámítva sose a kaja miatt ébredt.

Eredmény: ugyanolyan apás, mint anyás 2,5 évesen.

2018. márc. 14. 06:29
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk a férjem fürdet miután hazaér, és utána felesben megy az altatás, szopizik a kicsi, és utána apához bújva alszik el :)
2018. márc. 14. 07:08
 16/20 anonim ***** válasza:
21%

Mire gondolsz pontosan?

Én nappal megfőzök, össze kapom a lakást. Amikor haza ér, neki nincs itthoni dolga. Max leviszi a szemetet. Mi ezzel a probléma?!

2018. márc. 14. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:
67%
A babát nem feladatnak kéne felfogni. Egy személy, a gyereketek. Akar ezzel a személlyel időt tölteni, vagy nem? Teljesen mindegy, te mit csinálsz otthon ("bezzeg pihenhetsz egész nap"), hogy fogjuk fel, kinek könnyebb, itt róla és a gyerekéről van szó.
2018. márc. 14. 08:44
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
Az én férjem 7-16:30-ig dolgozik, plusz egyetemre jár. Azon kívül, hogy éjjel nem kel a fiúnkhoz mindent csinál és nem csak a gyerekkel.
2018. márc. 14. 08:53
 19/20 anonim ***** válasza:
91%
Az már rég rossz, ha az apa csak azért foglalkozik a gyerekével, mert elvárás, meg kötelesség. Nem tudom, ha magától nincs igénye arra, hogy teljes értékű szülő legyen, és szoros kapcsolata legyen a gyerekével, akkor csessze meg, ne csináljon semmit. Nem az anyukának kéne "segíteni", hanem a gyerek kéne, hogy érdekelje annyira, hogy ha épp nem köti a munka, akkor vele foglalkozik, pláne, hogy ez sok apa esetében csak néhány óra egy nap. Az én férjemtől ezt soha nem kellett elvárni, nem kellett kérni, neki volt igénye arra, hogy foglalkozzon a lányával, alig várta, hogy vele legyen, pici baba kora óta. És igen, ebbe beletartozik a szaros pelenka is, nem dobta át nekem, hogy cseréld ki, kicserélte ő, ha épp nála volt a gyerek. Nem is értem azokat az apákat, akik fáradtságra hivatkozva kihúzzák magukat a babázás alól. Aztán később lehet duzzogni, hogy a már nagyobb gyerek anyás, és le se tojja az apját.
2018. márc. 14. 11:06
 20/20 anonim ***** válasza:
71%

Minden, kivéve az éjszakai kelést :)

Ha pedig én is dolgozom 8-17, akkor természetesen felváltva kelünk.

2018. márc. 14. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!