Feljelenthetek vkit a gyámügyön? Nem szeretném, ha kiderülne, hogy én voltam az, aki kérte a gyámügyet, hogy nézzen a körmére az illetőbek, mert családtag vagyok.
A helyzet a következő:
Az öcsém megismerkedett egy lánnyal, szerelmesek voltak, gyerekük lett, összeházasodtak.
A pici most fél éves, az anyuka terhessége alatt derült csak ki, hogy igen komoly pszichés problémái vannak, gyógyszereket szed, kezelés alatt áll (a gyerek is így fogant, az öcsém erről csak időközben szerzett tudomást).
Anyuka má a kapcsolatuk alatt is elköltözött, visszaköltözött, mióta megvan a kicsi, azóta is folyton pakol innen- oda (a nagymamájához megy egyébként).
Tegnap megjnt gondolt egyet, és míg az öcsém dolgozott, elköltözött otthonról.
Kérdésem a következő: az anya láthatóan nincs tudatában annak, hogy mit csinál. Ha én, mint családtag bejelentést teszek a gyámügyön, ők tesznek valamit?
Hogyan zajlik egy ilyen eljárás? Van-e értelme belekezdenem?
(az öcsém egyben szeretné tartani a családját, nem szeretne válni. A gyerek viszont rángatva van, az anyja mellett pedig nincs biztonságban.)
A gyámügy miért kötné ezt az orrukra? Ők simán mondhatják, hogy rutinellenőrzés.
Szegény gyerek. :(
"igen komoly pszichés problémái vannak, gyógyszereket szed, kezelés alatt áll "
Te orvos vagy? Sokan szednek gyógyszert és normálisan élnek.
"az anya láthatóan nincs tudatában annak, hogy mit csinál."
Mesélj még.
A sógornőm tök közömbös számomra, a gyerek viszont nem az. Ha azt írom, hogy mentális problémákkal küzd, akkor azzal küzd, higgyetek nekem. Felsorolni is sok lenne, mennyi betegsége van. Nem, én valóban nem vagyok orvos, de csak azt jelentem ki, ami az igazság, és amit bizonyítani os tudnék, ha szükséges lenne.
Ez nem az az eset, amikor unszimpi a kedves rokon, és lek.rvázom, meg leidiótázom érte, hanem valóban beteg, és valóban alkalmatlan a gyerek gondozására.
Kérek mindenkit, csak akkor válaszoljon, ha érdemben segíteni tud azzal kapcsolatban, hogy merre induljak el, még mielőtt a gyereknek bármi baja esne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!