Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Marcián...

Mi a véleményetek a Marcián névről?

Figyelt kérdés
Nem vagyok terhes, egy jópár évig gyereket se szeretnék, de megtetszett ez a név, és kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla.:)

2018. márc. 2. 21:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
Elcs*szett marcipán :)
2018. márc. 3. 06:40
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
Annyira gáz, hogy én konkrétan Marcipánt olvastam a kérdésben.
2018. márc. 3. 07:35
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Annyira nem értem, a szülők miért utálják előre a még meg nem született gyereküket, hogy bosszúból olyan neveket képesek adni... Szerintem a Marcián rettenetes név, de egyébként megértem az érzést, szerintem mindenkinek van olyan név, amibe "szerelmes", csak belátja, hogy azért ilyet mégsem adhat a gyerekének (nekem ilyen a Gyömbér meg a Gyöngyvér- imádom mint nevet, de nem nevezném így a lányomat).
2018. márc. 3. 08:00
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztóan erőltetett, jópofásakodó...
2018. márc. 3. 10:21
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Nem szeretem a hajuknál fogva előrángatott és megerőszakolt neveket, de ez valahogy tetszik.

Mondjuk nekem is a marcipán jut róla eszembe, de semmivel sem rosszabb, mint a Larion, Benett, Armand (pl. vagy egy olyan művész, h Kautzky Armand és tök jól hangzik a neve), Meddox stb.

Nekem a Ticián tetszik a latinból és amúgy német nyelvterületen teljesen átlagos név, mig a magyar egyből a ciánra asszociál.

2018. márc. 3. 15:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik, nagyon furcsa, kitekert. Bár nekem a Marci becenév eleve nem tetszik, és ugye ebben az is benne van.
2018. márc. 3. 16:38
 17/21 A kérdező kommentje:

Igen, nekem meg pont amiatt tetszik, hogy benne van a Marci.:)

Úgy látom rajtam kívül nemigen vannak, akiknek tetszik ez a név.:D

2018. márc. 3. 23:03
 18/21 anonim ***** válasza:
30%

Először marslakóra asszociáltam (románul marțian-nak írják, és márcián-nak mondják) :D

Én nem adnék ilyen nevet... Semmi magyar nincs benne. Inkább Márton akkor, normális magyarul hangzó név, Marcinak lehet becézni. A Marián se jobb, az is külföldi hangzású. Mariann, mint lánynév még elmegy.

2018. márc. 4. 11:25
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!:)

Egyébként ja, most, hogy mondod tényleg marslakó:D

Oroszul tanulok, ott a marslakót marszián-nak kell kiejteni, de eddig ez eszembe se jutott.:D

2018. márc. 4. 13:08
 20/21 anonim ***** válasza:
Marcipán...
2018. márc. 5. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!