Rómeó névről vélemény?
Tegnap volt kérdés az Elzáról, mindenki lemesehősözte, nekem fogalmam sincs, milyen meséről van szó (nincs gyerekem), egy ilyen nevű 50-es kolléganőm jutott eszembe.
A Rómeó viszont egyértelműen Shakespeare. A Júlia nagyon elterjedt, külföldön is (Roberts), de Rómeók nem szaladgálnak az utcán. Még Szentgyörgyi Rómeó jut eszembe, mégis első körben én is azt mondanám, cigányos.
Nekem rögtön Shakespeare jut eszembe. Én is tőle választottam nevet a fiamnak, Timonnak hívják az Athéni Timon után. Fiatal felnőttként is szereti a nevét.
Így én simàn adnám a Rómeót.
Szerintem gáz. Én nem, hogy a gyerekemnek nem adnám, de még ilyen nevű férfivel sem ismerkednék.
A Júlia szép lány név. Arról senkinek nem egy cigánylány fog eszébe jutni vagy Shakespeare. De a Rómeó....
nem cigányos, inkább sutyó prolis...
ne tedd ezt a gyerekedel, ha normális környezetbe kerül, akkor mindenkinek meg lesz a véleménye a nevéről, még ha nem is fogják kimondani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!