Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban nem elvárható az egy...

Valóban nem elvárható az egy apától, hogy elhozza a suliból a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Ha javarészt otthon dolgozik és magának osztja be az idejét, ill. a nyugdíjas nagyszülőkkel közös telken laknak, akkor elhozza délutánonként őket?

Vagy legalább ebéd után hazasétalhassanak a gyerekek, hiszen 10 perc az út.

Anyuka teljes munkaidőben dolgozik és nem mindig tud fél 5-ig odaérni a suliba értük, ill. a napközit sem szeretik a gyerekek, szeretnének ebéd után hazamenni.

És mennyiben befolyásolja a kérdést, ha a szülők már nem élnek együtt és anyuka messzebb lakik a suliból, de vele vannak többet hétközben a gyerekek, apuka pedig folyton azt panaszolja, hogy többet szeretne velük lenni, amire anyuka nyitott is?

2018. márc. 2. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
89%
Elvárni nem lehet, más kérdés, hogy az apuka helyében ebben az esetben én magam ajánlanám ezt fel, ha nem is minden nap tudnám elhozni őket napköziből, de heti kétszer biztos megoldanám.
2018. márc. 2. 17:13
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, igen, rosszul fogalmaztam, nem elvárás persze.

Csak nekem annyira természetes, hogy ha meg tudom oldani, akkor elhozom korábban a suliból a gyerekeket, hiszen nekik sem jó, ill. én is szeretnék velük több időt tölteni.

Apuka szerint ezt anyukának kell megoldania, hiszen nála vannak elhelyezve a gyerekek.

Csak akkor nem értem, hogy amikor sír-rí, hogy az a havi 2x4 nap milyen kevés neki velük, akkor miért nem kap ezen az alkalmon. A gyerekek szemében is ő lenne a jó fej, aki elhozza oket hamar, meg anya ugye csak fél 5 körül tud menni értük....

2018. márc. 2. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
35%

Miből gondolod, hogy ő jobban ráér, mint te? Az én apukám egyéni vállalkozó, bőven többet dolgozik, mint az anyukám 8 órában. Bár mi a tesóimmal már felnőttek vagyunk, de ha iskolás gyerekeket kéne rendszeresen elhoznia kora délután, utána velük lenni... hát dolgozni pont nem tudna.

Esetleg a nagyszülőket megkérhetnéd erre. De akkor beszélj velük, ne "elvárd"!

2018. márc. 2. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel mindkettem otthonról dolgozunk, de nem hozzuk el előbb a gyereket az iskolából, mert miért lenne jobb a gyereknek otthon ülni és nézni ahogy mi dolgozunk, ahelyett, hogy az iskolában megcsinálja a leckét és a barátaival játszik és szaladgál az udvaron.
2018. márc. 3. 01:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Elvárni nem lehet, de akkor azt se várja el, hogy elé rakom a meleg kaját, vagy kimosok rá. Mert oké, hogy dolgozik, de ha saját maga osztja be az idejét, akkor be tudja úgy osztani, hogy pont akkor ne kelljen dolgoznia, amikor a gyerekeket el kell hozni.

Amennyiben a szülők már nem élnek együtt és teszem azt, apuka ráérne elhozni, de nem teszi, mégis sir a szája, hogy nem tud eleget lenni a gyerekekkel, akkor felvilágositanám, hogy mennyire logikátlan az érvelése.

2018. márc. 3. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!