Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Petúnia,...

Mi a véleményetek a Petúnia, Szamanta, Lídia, Szeléna, Káren és Inez nevekről?

Figyelt kérdés
2018. febr. 26. 20:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Petúnia Vernon bácsi felesége :D Szamanta, Szeléna állatnevek. A Lídia meg a Karen elmegy (nem á-val), az Inez meg túl kemény név, nekem nem tetszik.
2018. febr. 26. 21:39
 12/21 anonim ***** válasza:
A Lídia és Inez vállalható, a többit leírva látni és kimondani is rossz
2018. febr. 26. 21:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Ezek közül csak a Lídiát tartom vállalhatónak.
2018. febr. 27. 11:35
 14/21 p.szabina1223 ***** válasza:
100%
Egyedül a Lídia vállalható számomra. A Szamata, Szeléna, Káren c kategóriás, a Petúnia és Inez meg ronda.
2018. febr. 27. 12:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
A Selena szép, de kizáróag eredetiben. A hold hercegnője (istennő?), aki beleszeretett a földön élő Endymionba. Persze, szomorú vége lett a románcnak :)
2018. febr. 27. 13:48
 16/21 anonim válasza:
Nekem egyedül az Inez tetszik ezek közül. A többi szerintem kicsit erőltetett. De amúgy vállalhatóak.
2018. febr. 28. 17:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Bocs, de ez most komoly?

Magyarországon kislánynak szánod (v. esetleg házi kedvencnek)?

Annyi szép név a naptárban, alig lehet választani (2 lányom van).

Petúnia: egynyári, nem is túl szép virág (a nemesítettek egy fokkal jobban néznek ki).

Ha már virágnevet adnék, akkor egy nagyon szépre/ illatosra/ szép hangzásúra esne a választásom. (Viola, Imola,...)

Samantha Ewing - az ország felének ő jut az eszébe, meg Samantha Fox a nagy csöcseivel...

Lídia - "Elment a Lidi néni..." + Lydia Benneték kikapós lánya.

Szeléna: A szelén a megfelelő agyműködéshez nélkülözhetetlen anyag + Gomez

Káren - már leírták, h. nincs a magyarban rövid á, k

(Kár érte, h. Kárent kár érte...)

Inez - totál idegen hangzású, spanyol név, itthon is adható, mégsem teszi szinte senki.

Mindegyik totál béna magyar vezetéknévhez - szerintem.

2018. márc. 22. 16:48
 18/21 anonim ***** válasza:
55%

Lídia - "Elment a Lidi néni..." + Lydia Benneték kikapós lánya.

Ki a francok azok a Benneték?

2018. márc. 22. 17:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát, akkor már inkább Petúnia legyen mint a hányadék Viola vagy Imola, vagy válasszon ezekből (lehet előbbivel a saját fenntartásaim miatt nem szemezek, hát én egy Violát ismertem, de annál nagyobb kö*öt soha, szóval az én gyerekem előbb lesz Orália mint Viola). A Karen meg csak a-val anyakönyvezhető.
2018. márc. 22. 17:50
 20/21 anonim ***** válasza:

A mi kis városunkban (kb. 10 e fő) egy időben nagy divat volt a Lídia név. Pontosan úgy 60-65 éve, én kb. 5-6 Lidi nevű (paraszt)asszonyt ismerek, ha már feljött, h. kire asszociál az ember (ami ugye mindenkinél szubjektív, korábbi élmények alapján jön össze).

Jane Austen: Büszkeség és balítélet - nőknek szerintem

alapmű. A Bennet család lányiról szól.

A Viola, az Imola, a Lilla, a Lili, Hella név a bennük lévő l betű miatt könnyed, légies hangzású.

Ellenben - szerintem - a p, az ú, a zs nem kifejezetten.

2018. márc. 22. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!