Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átmászkál éjszaka hozzánk a 2...

Átmászkál éjszaka hozzánk a 2 éves lányom. Hogy lehet erről leszoktatni? És miert csinálja?

Figyelt kérdés
2018. febr. 13. 21:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

3évesem dettó.

Ráadásul most sokat volt beteg, így szépen visszaszoktattam. :D

Sokszor csak benéz, akkor visszaküldöm, és alszik, de ha elaludtam akkor pofátlanul bemászik mellém, és ellopja a paplanomat (az én szobám a leghidegebb, három külső fallal és Észak-nyugati fekvéssel)

Páromat egy az egyben betörte, megjelent éjjel, megsimogatta az arcát, utána bevágta a cuki pózt: a vállára teszi a plüssijét, ráhajtja a fejét, ujjszopi, és szomorú tekintet.

Ami nálunk leredukálta egyre az éjszakai látogatást az az, hogy egy szó nélkül visszakísértem, lefektettem, puszi, simi (esti rutin)

2018. febr. 14. 08:03
 12/17 anonim ***** válasza:
71%

Fiam 5 éves. Már nem mászkál át, csak reggel kicsit lustizni. De onnantól nem lehet aludni. Kicsi a mi ágyunk (140x200-as) Mi kényelmesen elférünk, de a gyerekkel már nem. Mert egyrészt összevissza rugdal, másrészt keresztben alszik, meg mindig takargatom (leszedjük egymásról a paplant).

Több ilyen időszaka volt neki is, amikor éjjel átjött hozzánk. Legtöbbször felkeltem, visszakísértem, és megvártam, míg visszaalszik. Vagy ha nagyon kimerült voltam, akkor hagytam, hogy közöttünk aludjon. De mindkét esetben rohat kialvatlanul keltem reggel, és az utóbbi esetben még hozzá is szoktattam, hogy persze gyere át nyugodtan, így igyekeztem mindig visszakísérni.

De olyan időszaka is volt, amikor nem kelt fel, csak felébredt, és addig ordított, amíg át nem mentem.

De már mindkettőről leszokott, nyugodtan átalussza az éjszakát.

A tanácsom: következetesség, és türelem. Néhány fáradt napod lesz, mivel keveset alszol, de mindig kísérd vissza az ágyába. Hidd el, leszokik majd a mászkálásról. Csak ezen az időszakon kell túljutni.

2018. febr. 14. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Racsos ágyból kimaszik?
2018. márc. 4. 19:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem rácsos az ágya
2018. márc. 4. 20:17
 15/17 anonim ***** válasza:
a racsos agy kereteket ad. miert valtottatok sima agyra? Fiam hatszor leesne egy éjjel simaban meg:))
2018. márc. 4. 20:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Mert tönkrement a rácsos ágy és már nem olyat vettünk.
2018. márc. 4. 21:00
 17/17 anonim ***** válasza:

"a racsos agy kereteket ad. miert valtottatok sima agyra? Fiam hatszor leesne egy éjjel simaban meg:))"

Fiamnak 1,5 éves korában cseréltük a rácsos ágyát leesésgátlósra. Mert nem kiszedhető rácsos volt, és amikor felébredt, addig sírt, amíg ki nem vettük. A leesésgátlósról egyszer sem esett le éjjel, és ha felébredt, nem volt "börtönben", hanem fel tudott kelni.

2018. márc. 5. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!