Egy pontosan 57 éves babakocsit ajàndékoztak nekem. Mit csinàljak vele?
Van egy szomszédom,ugye mindennap talàlkozunk.
Ö kitalàlta hogy amibe ö nött fel 57 évvel babakocsiban ö azt nekem ajàndékozza,pedig elötte legalàbb 10 alaklommal kihangsulyoztam,hogy milyen babakocsit akarok,honnét és mennyiért.
Annyira ràm akarja tuszakolni,söt màr holnap hozza is àt,hiàba mondom hogy a pàrom nem fog beleegyezni egy 57 éves öreg besàrgult divatjamult roncsnak.
Ràadàsul beàllitott rengeteg babaruhàval is,amibe ö nött fel,meg a 60 éves testvérei.
Ha itt lesz a baba és nem abba a babakocsiba fogja làtni a babàmat,tuti hogy összefog esni bànatàban.
Mert szerinte ez a régi babakocsi nagy értékü,és ilyen senkinek se lesz csak nekem,és hogy a pàrommal is beszél ma,hogy igenis az legyen a babànak.
Mit tegyek?
Sehogy se tudtam még elutasitani,de megbàntani se akarom..
Nehéz eset. Én úgy oldottam meg amikor párommal összeköltöztünk, és a rokonság mindenfélét vásárolgatni szeretett volna a házba, hogy megmondtam, hogy "Nekünk az a legnagyobb élmény, hogy mindent közösen választhatunk ki. Járjuk a boltokat és keressük azt ami mindkettőnkek tetszik." Volt, hogy 4-5-ször el kellett ismételnem, de hatodszorra megértették. Féltem, hogy sértődés lesz, de elég jól elfogadták. Remélem tudtam segíteni. :)
Gratulálok a babához! :)
Köszi a vàlaszt,zöldet nyomtam meg!
Bàr hozzàteszem én màr 10 alkalommal emlitettem és akkor se képesek békén hagyni.
Ràadàsul nem a vàsàrolgatàssal lenne a baj,hanem azzal hogy ocska dolgok amik a padlàson porosodtak majdnem 60 éve.................
Hát, ilyenkor az egyenesség a legegyszerűbb út. Vállalni kell a kockázatot. Vagy tologatod a babócát az ütött kopott babakocsiba, és ez téged is irritálni fog, vagy kerek perec, határozottan elutasítod, de itt gondolni kell arra, hogy megsértődik a szomszéd...
Végül is a TE BABÓKÁD. Te tudod, hogy miben érzi magát majd jobban!
Értem én, hisz jót akar ez a kedves öreg néni(bácsi), de......
Drukkolok. :)
Ez így külső szemmel nagyon muris :D ne haragudj!
Szerintem is le kell üljél vele és ŐSZINTÉN elmondani mindent. a te babád,neked kell eldönteni mibe szeretnéd tolni kint az utcán! Ezt ne felejtse el!
Nem az anyósom a szomszédod véletlenül:(
Nálunk ugyan az a helyzet, éppen a minap kotort elő iszonyat koszos, büdös ruhákat valahonnan. Amit állítólag a fia 34 éves hordott..és Ő is örökölte.
Én már megmondtam neki, hogy én veszem a ruhákat a gyereknek, van neki bőven, nem kell semmi ...
Babakocsit is akart adni, sőt a párom 34 éves cumisüvegét is---már majdnem sírtam.
Azt hinné az ember, mivel az anyósom könnyebb ---de nem, nem nagyon beszélek vele ... szóval mintha a szomszéd lenne.
Én is azt tudom mondani, az egyenes út a járható (nálam a kompromisszum nem jött be, én nem tudtam semmit elfogadni tőle amit a gyerekeimre akart sózni---bevallom undorítónak találtam).
Tudom, nem szép dolog a kegyes hazugság sem, de néha hasznos. Ha nagyon nem mersz őszintén beszélni vele, esetleg mondhatod, hogy a nagyiék/keresztszülők/nagynéni/nagybácsi ajándéka a babakocsi, amit már meg is vásároltak, ha már megszületett a baba, akkor hozzák el.
Tényleg nem akarlak hazugságra bíztatni, de ez is egy lehetőség.
Nekem akartak adni a rokonaim egy 60 éves kiságyat! Nem kértem belőle: mondtam, nehogymár öregebb legyen az ágy, mint a baba, a férjem meg én együttvéve!!!
Hajrá, drukkolok, hogy sikerrel járj!
Sajnos sok kiut nincs,még szerencse hogy albérletbe vagyunk,és egyszerüen lakohelyet tudunk vàltoztatni.
Mär volt olyan eset hogy vettem az üzletbe egy uj body-t a legolcsobbat,a szomszéd meghozzà tette,hogy lehetek ilyen?
Miért adok ki pénzt ujra,hisz neki sose volt uj.
Ugy érzem itt nem sajnàlatrol .szeretetröl van szo,hanem féltékenykedésröl...
Mert màr olyan megjegyzést is tett,hogy tuti "kati" meg ildi" meg fog érte szolni,hogy nem jo,de ne foglalkozz velük,ök csak elakarjàk töled szedni...
Szoval ö maga is tudja hogy ciki(persze hogy tudja hisz gyermekeire nem lehet àm bàrmit ràadni....)
de tudom ha nem veszem àt töle az t az öreg dolgokat,tuti hogy kiveri a hisztit...
Nekem meg màr a pàrom nem hagy békén,hogy miért kértem el,hi$äba mondom,hogy nem kértem,ö azt hiszi én akarok ilyen régi dolgokat...
Midegy a héten kiderül a fejlemény,majd megirom nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!