Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogyan főz? Mivel könnyíti...

Ki hogyan főz? Mivel könnyíti meg a dolgát főzés terén ott, ahol pici gyerek van?

Figyelt kérdés

Én minden vasárnap, a nagybevásárlást követően előkészítem a heti ebédhez az alapanyagokat, így kevesebb munkával időt spórolok az adott napon:

- pl a héten eszünk fasírtot, ahhoz a golyók már ott vannak a fagyóban

- és eszünk spenótos-krémsajtos rétest egy tartalmas babgulyás után, amihez megcsináltam a rétes tésztát, a gulyáshoz pedig felkockáztam a combot

- a halat felszeletelve raktam el

- a fűszeres sajtos kelbimbóhoz lereszeltem előre a sajtot és befolpackoztam

- tervezek gyrost csinálni házi pitával, amihez a pita tésztát megcsináltam

- a szombati, vasárnapi kajához, a húsleveshez megpucoltam, félbevágtam a zöldségeket, amit clickses zacsiba raktam és a natúr csirkemellhez felszeltem a húst

Ezekkel plusz 10-15 perceket spórolok, mert gyerek mellett ugye nem egyszerű. Kinek milyen trükkje van még ami a hasznomra lehet?

2018. febr. 13. 19:04
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

10#

Miben van E meg tartósítószer? :D

Szeletelt hús, mirelit zöldség? Vagy ha megkérem a hentest, hogy darálja le a combot, akkor telepakolja adalékokkal? :)

Minden bizonnyal!

A sütőzacskó miatt aggódj inkább, hogy mi oldódik bele az ételbe 150-180 fokon!

Egyébként pici gyerek mellett is lehet csinálni bármit. Nem kötelező egész nap ölben lennie, meg aludni is szoktak. Rendes napirend mellett mindent meg lehet csinálni. Ha most ennyit kell zsonglőrködni az idővel, akkor mi lesz veled, ha ugyanezt munka mellett kell megcsinálni?

2018. febr. 14. 19:35
 22/22 anonim ***** válasza:
55%

Nem olvastam a válaszokat, de nekem pont ez nem menne. A hétvége a családé. Egyébként meg nem nyernék vele annyi időt, mint amit elvesztek az értékes hétvégéből. 3 gyerekünk van, egy iskolás,egy ovis és egy 16 hónapos, akivel gyeden vagyok.

Minden megoldható hétköznap, főleg egy csirkemell felszeletelése. Én is tudom, mit szeretnék az adott héten főzni,de ezt mobilan kezelem. Nem egyformák a délelőttök, sokszor változik emiatt, hisz nem az ebedfozes miatt vagyok itthon, hanem a gyerek gondozása, nevelése a cél.

A sütőzacsko káros, és a zoldsegpucolas és a hús felvagasa pont az egyszeruen megvalósíthatók közé tartozik.

Retestesztat frissen szeretem.

Ami tényleg segít, pl. A vidéki disznó- és csirkevagas, megbízható helyről veszünk egyszerre nagyobb mennyiséget, kb 3-4 hónapra elegendő, ezt konyhakéssel tesszük a fagyasztóba. A pitat, tortillat én is nagy adagban gyúrom, fagyasztóba teszem.

2018. febr. 14. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!