Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogyan főz? Mivel könnyíti...

Ki hogyan főz? Mivel könnyíti meg a dolgát főzés terén ott, ahol pici gyerek van?

Figyelt kérdés

Én minden vasárnap, a nagybevásárlást követően előkészítem a heti ebédhez az alapanyagokat, így kevesebb munkával időt spórolok az adott napon:

- pl a héten eszünk fasírtot, ahhoz a golyók már ott vannak a fagyóban

- és eszünk spenótos-krémsajtos rétest egy tartalmas babgulyás után, amihez megcsináltam a rétes tésztát, a gulyáshoz pedig felkockáztam a combot

- a halat felszeletelve raktam el

- a fűszeres sajtos kelbimbóhoz lereszeltem előre a sajtot és befolpackoztam

- tervezek gyrost csinálni házi pitával, amihez a pita tésztát megcsináltam

- a szombati, vasárnapi kajához, a húsleveshez megpucoltam, félbevágtam a zöldségeket, amit clickses zacsiba raktam és a natúr csirkemellhez felszeltem a húst

Ezekkel plusz 10-15 perceket spórolok, mert gyerek mellett ugye nem egyszerű. Kinek milyen trükkje van még ami a hasznomra lehet?

2018. febr. 13. 19:04
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Az adott napon - vasárnap - ugyanannyit vagyok a konyhában, mert ezeket egyes főzési műveletek alatt végzem. Lehet, hogy megveszed a reszelt sajtot, de sokkal drágább. És az nem spórolás. Ahogy az sem, hogyha a karajt felszeli a hentes, vagy a lapockát felkockázza. Mi bőrös karajt szoktunk venni, 700 ft/kg áron van a piacon. A sima karaj sokkal drágább és csak a bőrt kell leszedni róla de pl pörkölthöz azt is felhasználhatod, mikor bográcsoztok.
2018. febr. 13. 21:47
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz szöveget értelmezni? Mondom lefagyasztom! Ha vasárnap vásárolok, a szerdára szánt húst már lefagyasztom! gondolod romlott húst főzök, vagy mi? te tiszta elmebeteg vagy... állandóan a háztartáson pörögsz, keress már valami más hobbit, minthogy itt vered magad egyfolytában :D vicc
2018. febr. 14. 05:20
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek kell minden apróságon spórolnia. Értékesebb annál az időnk hétvégén is.

De te nem jobban járnál egy igazi barátnővel vagy pszichológussal?

Kibeszélni a frusztációidat, a megfelelési kényszeredet, amit érzel az öreg pasi mellett kis tapasztalatlan tiniként?

2018. febr. 14. 06:27
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is keress barátokat! Az otthoni torna helyett járj edzőterembe vagy a gyerekkel játszóházba vagy mittomen.
2018. febr. 14. 06:48
 15/22 anonim ***** válasza:
35%

En azzal sporolok idot,hogy akkor csinalom az ilyen elokeszuleteket amikor a gyerkoc reggelizik.akkor igy is-ugy is a konyhaban kell lennem.csak nem ulok mellette,hanem a pultnal zoldseget hamozok pl.

Es azzal is sporolok,hogy nem jarok hetente nagybevasarolni.csak havi 1x.akkor veszek 3,5-4kilo karajt,6x 70dkg daralt hust,csirkemellet.

Ezeket aznap feldolgozom.szeletelem,kockazom.ez az egyetlen olyan dolog amit elore megcsinalok.de ez is max 35-40perc.

Zoldseget fagyasztva nem szeretem.

Az egyszeru kajakrol meg annyit,hogy en konnyebben osszedobok egy tepsi lasagnet,mint egy adag krumplifozeleket😂

2018. febr. 14. 07:04
 16/22 A kérdező kommentje:

En olyan jokat rohogok rajtatok :D

Ti komolyan elhiszitek amiket irtok? Csak ossze akartam ugrasztani a jo nepet es nehany valaszon olyan jokat nevettem :D Csak mert tudom, hogy egyes nok hogy felhaborodnak ezen. Itt nem nekem kene pszichologus ahogy nehany valaszt elnezek :D Sokan ugy fel tudnak porogni :D

2018. febr. 14. 09:26
 17/22 anonim ***** válasza:
93%

Beteg vagy?

Én 10 éve nem főzök hétköznap, rendeljük. 3 gyerekem van. Erre varrjál gombot:))))

2018. febr. 14. 10:10
 18/22 A kérdező kommentje:

Egeszsegedre :)

Csak ennyit mondok

Havi szinten hogy jottok ki a rendelessel?

2018. febr. 14. 10:25
 19/22 A kérdező kommentje:

Felreolvastam amit irtal.

Azt ertettem, hogy a hutobe rakod be, nem a fagyra.

2018. febr. 14. 10:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt csak te pörögsz, mi nevetünk rajtad napok óta. :)

Szánalmas ez az erőlködés, nagyon elégedetlen lehetsz az életeddel.

2018. febr. 14. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!