Ki hogyan főz? Mivel könnyíti meg a dolgát főzés terén ott, ahol pici gyerek van?
Én minden vasárnap, a nagybevásárlást követően előkészítem a heti ebédhez az alapanyagokat, így kevesebb munkával időt spórolok az adott napon:
- pl a héten eszünk fasírtot, ahhoz a golyók már ott vannak a fagyóban
- és eszünk spenótos-krémsajtos rétest egy tartalmas babgulyás után, amihez megcsináltam a rétes tésztát, a gulyáshoz pedig felkockáztam a combot
- a halat felszeletelve raktam el
- a fűszeres sajtos kelbimbóhoz lereszeltem előre a sajtot és befolpackoztam
- tervezek gyrost csinálni házi pitával, amihez a pita tésztát megcsináltam
- a szombati, vasárnapi kajához, a húsleveshez megpucoltam, félbevágtam a zöldségeket, amit clickses zacsiba raktam és a natúr csirkemellhez felszeltem a húst
Ezekkel plusz 10-15 perceket spórolok, mert gyerek mellett ugye nem egyszerű. Kinek milyen trükkje van még ami a hasznomra lehet?
Nem mindenkinek kell minden apróságon spórolnia. Értékesebb annál az időnk hétvégén is.
De te nem jobban járnál egy igazi barátnővel vagy pszichológussal?
Kibeszélni a frusztációidat, a megfelelési kényszeredet, amit érzel az öreg pasi mellett kis tapasztalatlan tiniként?
En azzal sporolok idot,hogy akkor csinalom az ilyen elokeszuleteket amikor a gyerkoc reggelizik.akkor igy is-ugy is a konyhaban kell lennem.csak nem ulok mellette,hanem a pultnal zoldseget hamozok pl.
Es azzal is sporolok,hogy nem jarok hetente nagybevasarolni.csak havi 1x.akkor veszek 3,5-4kilo karajt,6x 70dkg daralt hust,csirkemellet.
Ezeket aznap feldolgozom.szeletelem,kockazom.ez az egyetlen olyan dolog amit elore megcsinalok.de ez is max 35-40perc.
Zoldseget fagyasztva nem szeretem.
Az egyszeru kajakrol meg annyit,hogy en konnyebben osszedobok egy tepsi lasagnet,mint egy adag krumplifozeleket😂
En olyan jokat rohogok rajtatok :D
Ti komolyan elhiszitek amiket irtok? Csak ossze akartam ugrasztani a jo nepet es nehany valaszon olyan jokat nevettem :D Csak mert tudom, hogy egyes nok hogy felhaborodnak ezen. Itt nem nekem kene pszichologus ahogy nehany valaszt elnezek :D Sokan ugy fel tudnak porogni :D
Beteg vagy?
Én 10 éve nem főzök hétköznap, rendeljük. 3 gyerekem van. Erre varrjál gombot:))))
Egeszsegedre :)
Csak ennyit mondok
Havi szinten hogy jottok ki a rendelessel?
Felreolvastam amit irtal.
Azt ertettem, hogy a hutobe rakod be, nem a fagyra.
Itt csak te pörögsz, mi nevetünk rajtad napok óta. :)
Szánalmas ez az erőlködés, nagyon elégedetlen lehetsz az életeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!