Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogyan főz? Mivel könnyíti...

Ki hogyan főz? Mivel könnyíti meg a dolgát főzés terén ott, ahol pici gyerek van?

Figyelt kérdés

Én minden vasárnap, a nagybevásárlást követően előkészítem a heti ebédhez az alapanyagokat, így kevesebb munkával időt spórolok az adott napon:

- pl a héten eszünk fasírtot, ahhoz a golyók már ott vannak a fagyóban

- és eszünk spenótos-krémsajtos rétest egy tartalmas babgulyás után, amihez megcsináltam a rétes tésztát, a gulyáshoz pedig felkockáztam a combot

- a halat felszeletelve raktam el

- a fűszeres sajtos kelbimbóhoz lereszeltem előre a sajtot és befolpackoztam

- tervezek gyrost csinálni házi pitával, amihez a pita tésztát megcsináltam

- a szombati, vasárnapi kajához, a húsleveshez megpucoltam, félbevágtam a zöldségeket, amit clickses zacsiba raktam és a natúr csirkemellhez felszeltem a húst

Ezekkel plusz 10-15 perceket spórolok, mert gyerek mellett ugye nem egyszerű. Kinek milyen trükkje van még ami a hasznomra lehet?

2018. febr. 13. 19:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
50%

Sok mindent megfözve is le lehet fagyasztani, egy fözéssel két-három evésre fözök és adagonként fagyasztom.

Egy csomó dolog van, amiböl lehet mást készíteni: pl pörkölt - rakott zöldségek, rizseshús, hortobágyi palacsinta, stb - ezt egyszerre fözöm meg nagy adagban és amikor kell, csak elöveszem, a pörköltfözés idejét mespórolom.

2018. febr. 13. 19:11
 2/22 A kérdező kommentje:

én egyszer arra gondoltam, főznék egy nagy adag pörköltet bográcsban, kidobozolnám és minden héten máshogy ennénk ami pár perces munka csak pl székelykáposztaként amihez csak a káposztát kell belerakni meg a habarást, krumpligulyásként, gulyásként, borsós/zöldbabos tokányként és így is nagyon sok időt lehetne megspórolni - szerintem

amúgy milyen spórolós kajákat ismertek?

2018. febr. 13. 19:17
 3/22 A kérdező kommentje:
minden nap *
2018. febr. 13. 19:18
 4/22 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy főzök, hogy heti egy nagybevásárlás, aztan kétnaponta főzök. Max azt a húst fagyasztom le nyersen, amit a hét második felében készítek el, hogy ne romoljon meg :D ezek szerint en vagyok a fura :D
2018. febr. 13. 19:18
 5/22 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, mi a hűtőben hagytuk 1,5 napra a csirkecombot és volt szaga. Mert vendégeket vártunk, kivettük, hátha kell még lesütni de aztán csak nem kellett. Délben csináltam volna meg és büdi volt. A hét második fele az szerda. Nem romlik meg neked addig?
2018. febr. 13. 19:22
 6/22 anonim ***** válasza:
74%
Megint te vagy az???? Most még leirod a menüt megint???
2018. febr. 13. 19:52
 7/22 anonim ***** válasza:
64%
Megint ő az....
2018. febr. 13. 19:57
 8/22 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg ő.

Az adott napon spórolsz, cserébe hétvégén állsz a konyhában jóval többet. Én inkább a családommal vagyok olyankor, hétköznap pedig külön előkészület nélküli könnyű ételeket főzök vagy "uram bocsá'" rendelek. :)

Reszelt sajt? Megveszem reszelve.

Húskockázás? Darabolja a hentes! :)

2018. febr. 13. 20:02
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

Ezt úgy csináltam, hogy megveszem a kész pitát, rétes lapot, kockázott húst, konyhakész zöldséget.

Így nem állok egész hétvégén a konyhában.

Olyankor a férjem főz amúgy is. Hétköznap pedig a gyerekek csinálják a gombócot a fasírtból, meg krumplit pucolnak. Így én viszonylag gyorsan végzek baba mellett.

2018. febr. 13. 20:18
 10/22 A kérdező kommentje:

Az nem egészségtelen? Mármint a kész. Tele van e számokkal, tartósítókkal.

Még egy dolog jutott eszembe: a sütőzacskó.

Nagyon jó és ez meg mosogatásnál segít. Sokkal szebben megsül benne a hús és nem kell annyit mosni a tepsit.

2018. febr. 13. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!