Ki hogyan főz? Mivel könnyíti meg a dolgát főzés terén ott, ahol pici gyerek van?
Én minden vasárnap, a nagybevásárlást követően előkészítem a heti ebédhez az alapanyagokat, így kevesebb munkával időt spórolok az adott napon:
- pl a héten eszünk fasírtot, ahhoz a golyók már ott vannak a fagyóban
- és eszünk spenótos-krémsajtos rétest egy tartalmas babgulyás után, amihez megcsináltam a rétes tésztát, a gulyáshoz pedig felkockáztam a combot
- a halat felszeletelve raktam el
- a fűszeres sajtos kelbimbóhoz lereszeltem előre a sajtot és befolpackoztam
- tervezek gyrost csinálni házi pitával, amihez a pita tésztát megcsináltam
- a szombati, vasárnapi kajához, a húsleveshez megpucoltam, félbevágtam a zöldségeket, amit clickses zacsiba raktam és a natúr csirkemellhez felszeltem a húst
Ezekkel plusz 10-15 perceket spórolok, mert gyerek mellett ugye nem egyszerű. Kinek milyen trükkje van még ami a hasznomra lehet?
Sok mindent megfözve is le lehet fagyasztani, egy fözéssel két-három evésre fözök és adagonként fagyasztom.
Egy csomó dolog van, amiböl lehet mást készíteni: pl pörkölt - rakott zöldségek, rizseshús, hortobágyi palacsinta, stb - ezt egyszerre fözöm meg nagy adagban és amikor kell, csak elöveszem, a pörköltfözés idejét mespórolom.
én egyszer arra gondoltam, főznék egy nagy adag pörköltet bográcsban, kidobozolnám és minden héten máshogy ennénk ami pár perces munka csak pl székelykáposztaként amihez csak a káposztát kell belerakni meg a habarást, krumpligulyásként, gulyásként, borsós/zöldbabos tokányként és így is nagyon sok időt lehetne megspórolni - szerintem
amúgy milyen spórolós kajákat ismertek?
Tényleg ő.
Az adott napon spórolsz, cserébe hétvégén állsz a konyhában jóval többet. Én inkább a családommal vagyok olyankor, hétköznap pedig külön előkészület nélküli könnyű ételeket főzök vagy "uram bocsá'" rendelek. :)
Reszelt sajt? Megveszem reszelve.
Húskockázás? Darabolja a hentes! :)
Ezt úgy csináltam, hogy megveszem a kész pitát, rétes lapot, kockázott húst, konyhakész zöldséget.
Így nem állok egész hétvégén a konyhában.
Olyankor a férjem főz amúgy is. Hétköznap pedig a gyerekek csinálják a gombócot a fasírtból, meg krumplit pucolnak. Így én viszonylag gyorsan végzek baba mellett.
Az nem egészségtelen? Mármint a kész. Tele van e számokkal, tartósítókkal.
Még egy dolog jutott eszembe: a sütőzacskó.
Nagyon jó és ez meg mosogatásnál segít. Sokkal szebben megsül benne a hús és nem kell annyit mosni a tepsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!