Édesanyák! Ti hogy kezelnétek a helyzetet, ha ilyen barátnőtök lenne?
Egy barátnőm van, mert sajnos sok álbarátot szereztem, akik idővel elpárologtak az életemből. Egyedül ő maradt meg. Ő sem látogatott minket gyakran, de legalább eljött megnézni a gyermekünket és jön a keresztelőjére is. Most úgy alakult, hogy nincs munkahelye és több szabadidővel rendelkezik. Múlt héten lejött, tegnap lejött. Ezzel nincs is baj, mert jól esik nagyon beszélgetni vele, de Ő iszogatni is szeretne minden alkalommal. No de mi nem szeretnénk és épp azt beszéltük férjemmel, hogyha legközelebb ki szeretne jönni mit mondjunk Neki, hogy ne sértődjön meg? Mert azzal nincs baj, ha kijön, csak én nekem az, hogy 2x iszogattam egy hónapban bőven elég volt a következő 2-3 hónapra is, ráadásul ez már régebben is előfordult nála, hogy nem Ő fizetett, hanem Mi. És oké, egyszer-kétszer belefér az a 2-3ezer forint, de most minden héten, vagy kéthetente nem fogok piát vásárolni és nem fogok berúgni sem. Illetve hívott a Hot Man Dance-re, ami egy chippandele-show, de arra sem vágyom. Ő még mindig a régi időket éli, mikor jártunk bulizni, iszogattunk péntekenként, de már Nekem családom van és másabb a felfogásunk. Nem vagyunk zsugoriak, nem sajnálom magunktól azt a 4ezer forintot, amit a tegnap estére költöttünk, de abból más hasznosabb dolgot is tudtunk volna venni. Mi nem erre dolgozunk. Állandóan mondja, hogy jó volna egy csajos este, de én nem akarok bemenni és 10ezer forintot elkölteni kocsmákban, mikor most a vállalkozásom beindításán dolgozunk. Ma megint rám írt és kérdezte, mikor lesz a férjem pihenős, mert szeretne ismét kijönni. Megmondom neki, hogy sajnos nem jó, mert sógoromékhoz megyünk (tényleg amúgy), de aztán mi legyen?
Hogy hárítanátok ezt a témát finoman?
Akinek volt már olyan barátnője, akinek nincs gyermeke, de Neked meg igen, kérem olyan válaszoljon inkább, ha lehet!Köszönöm!
1-es vagyok.
Szerintem ha ezt így leírod neki abban nincs semmi sértő.
Az a baj, hogy ő nem jött rá ezekre saját magától. Ez a legtisztább ha így kerek perec leírod. Nem koptatod le, csak átírod a fontossági sorrendet.
Engem nem érdekel, ha inna, csak ne mi fizessük.
Vagy hívjátok meg magatokhoz, és akkor nem kell belépőt fizetni meg extra feláras piát, ő egyedül meg elszopogat beszélgetés közben veletek egy üveg bort. Ha meg nagyon bulizni akar, akkor más barinőkkel menjen.
Egyszerűen mondd meg neki, hogy te nem akarsz gyakran alkoholt inni, és az övét sem óhajtod fizetni, és nem jársz vetkőzős fiúkhoz, sem csajos napra mert neked gyereked, családod van. Ha terhes a barátság akkor felesleges erőltetni.
Keress olyan barátokat akikkel van közös téma. ÉN sem tartok közeli kapcsolatot gyerekes ismerősökkel, néha online beszélek néhányukkal, akkor kipanaszkodják magukat, én is elmesélek ezt-azt, de semmi több, ennyi bőven elég.
Fbn a követésüket is kikapcsoltam az 1. ultrahang fotó után, mert engem nem érdekel hány pelenkát szart össze a gyerek, napi 85 ugyanolyan fotó, és hogy hányadik foga nőtt ki, őket meg az nem érdekli ami engem érdekel-hogy épp milyen jó volt a rock koncert amire a férjemmel mentünk, a film amit a moziban megnéztünk, vagy az esti biliárdozás, esetleg a haverokkal egy szilveszter este.
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Nektek más az utatok, és nem tudjátok összeegyeztetni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!