Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, kérdés mosó-szárítógé...

Anyukák, kérdés mosó-szárítógéppel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

4 fős család vagyunk, két kisebb gyermekünkkel, a jövőben még egy babát tervezünk. Rengeteget mosok, ahogy gondolom más is, ahol pici gyerekek vannak állandóan koszos ruhákkal. Utálom már, hogy ilyenkor télen lassan szárad a ruha, és tele van a szárítókkal az egyik szoba fele.

Mosógép-szárítógépet szeretnénk venni (olyat, amelyikben egyben van a mosási-szárítási funkció). Kinek melyik márka, típus vált be? Hány kiló ruhát tudsz mosni, szárítani?

Köszönök minden értékes infót.

2018. febr. 13. 12:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
csatlakozom az előzőkhöz, én szerelő véleményét kértem, hogy milyet vegyek, azt mondta ha jót akarok magamnak, ne vegyek, ami egyben van, mert nem jók... bár hozzátette, hogy ő jól járna vele :D (sokszor jöhetne szerelni). Szóval nem vettünk. nálunk sajnos nem fér el 2, és felültöltős a gépünk, így még egymásra sem tudom tenni :(
2018. febr. 13. 16:50
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem volt 2 az 1-ben, és nem ajánlom. Borzasztó, nem tudom leírni, hogy mennyire. Anyámnak és húgomnak van, ők valamiért elégedettek vele, de amikor ugyanazt a végeredményt láttam náluk is, hogy lejárt az amúgy sem rövid program és tűzforró párás levegős dobból veszi ki a ruhákat, amik még teljes mértékben nedvesek, ugyanúgy terítik ki, akkor rájöttem, hogy nem én használtam rosszul a gépet, hanem alapból ilyen sz.r a működési elvük.

Hát én áttértem a külön szárítóra, abból is a kondenzációra és ég és föld. Kezdjük azzal, hogy egyik program sem csinál ilyen tűforró párát, ami amúgy gyönyörűen rongálja az anyagot, plusz van benne csepp érzékelő, így ha azt érzékeli, hogy gyorsabban szárad a ruha, akkor hamarabb leáll a progi is.

A kondenzációs amúgy azért jó, mert oda teszed, ahova akarod, nem kell bekötni, meg kivezetni semmit sehova, hanem tartályba gyűjti a vizet, amit kiöntesz a végén, ennyi.

Egy háztartási gép szerelő családtagunk mondta, hogy senkinek nem ajánlja a mosó-szárítót, mindig van belőle javítanivaló.

2018. febr. 13. 20:24
 13/14 anonim ***** válasza:
utolsó, ez felkeltette az érdeklődésemet, neked milyen van? akkor ezt pl. be tudom tenni egy beépített szekrénybe is, jól értem?
2018. febr. 14. 14:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Szekrénybe, vagy lezárt helyre nem szabad tenni, mert akkor nem "szellőzik", vagyis túlmelegszik. A kondenzációs szárítógépek esetében a szárításkor keletkező párát egy kondenztartályba vezeti el, így nincs szükség légkivezetésre, meg semmilyen más bekötésre. Zárt légáramlási rendszere a nedves levegőt lehűti (ezért is nem szabad lezárni, elzárni), és az így keletkező pára lecsapódik a kondenztartályban. A tartályt rendszeresen üríteni kell, illetve be is köthető a lefolyóba.

Ezek a gépek általában csendesebben működnek és olcsóbbak. Mivel ezeknél nincs forrólevegő-kivezetés, a készülék bárhol elhelyezhető, vagyis teheted a pincédbe is, vagy tök mindegy, hogy hova, mert csak konnektor kell. Igazából az erkélyre is kirakhatod, csak védve legyen, hogy ne érje víz (eső).

A hőszivattyús:

Másik típus, mely felmelegíti a szárítólevegőt, a párátlanító egység lehűti a meleg, párás szárítólevegőt annak érdekében, hogy a nedvességet kivonja a szárítólevegőből. Ennél a szárítógép típusnál is tartályba gyűlik a lecsapódott pára, illetve beköthető a lefolyóba.

Ezek drágábbak és a szárítási idő általában hosszabb, mint a hagyományos szárítóké. Előnyük még, hogy jobban kímélik az érzékenyebb ruhákat, mert alacsonyabb hőmérsékleten szárítanak.

Nekünk Zanussi van, és kondenzációs. Van benne cseppérzékelő, és habár a hőszivattyú gazdaságosabb, nem vettem észre, hogy nagyon megdobná a mienk a számlát.

A

2018. febr. 14. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!