Honnan derül ki, hogy a mosó-szárítógéppel lehet-e úgy mosni, hogy ne következzen utána szárítás?
Mosógépeket böngészek, és több értékelésében is látom, hogy a szárítás funkciót nem lehet kikapcsolni, viszont a gépek használati utasításából nekem ez egyáltalán nem derül ki.
Pl. a lent linkelt gép: a programtáblázatból úgy tűnik nekem, hogy minden programhoz van szárítás, csak az a kérdés, hogy milyen, ugyanakkor lentebb ez a félmondat arra utal, hogy abba lehet hagyni a mosást centrifuga után:
"Ha a mosni és szárítani kívánt ruhanemű mennyisége jóval több, mint a megengedett, végezze el a mosást, és a program végeztével válassza szét a ruhaneműt és egy részét tegye vissza a dobba"
nincs min csodálkozni fogyasztói társadalom vagyunk aki megvesz ilyent az nem hivatkozhat arra, hogy nem tudott a "konstrukciós hibáról" ezzel akár, még a garancia is érvénytelen lehet. " nem rendeltetésszerű használat"
a mi mosógépünket is kezdte enni a rozsda, mire a z eladó közölte: a mosószer és a víz árt a mosógépnek Na mi lett a vége? Ptk-ra hivatkozva megkerestem a szerviz felügyeleti szervét, majd kijavították a hibát bár rozsdára nem vonatkozik a jótállás, de a rendeltetésszerű használatra igen.- "fogalmazás kérdése.. "
Mikor nem lehet szavatossági (jótállási) igényt érvényesíteni?
A fogyasztó nem érvényesíthet szavatossági (illetve jótállási) igényt, ha
• a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, illetve
• a hiba az általa adott anyag hibájára vezethető vissza, feltéve, hogy a kötelezett az anyag alkalmatlanságára figyelmeztette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!