Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom olyan tartalmasan...

Nem tudom olyan tartalmasan megélni az itthoni éveket anyaként, mint terveztem, Ti is vagytok így?

Figyelt kérdés

Baba születése előtt elterveztem, hogy nekem mindenre lesz időm: nagytesóra- férjre, magamra, a háztartásra, kirándulásra, programozásra, sportra, szépítkezésre, tartalmas és értelmes kikapcsolódásra (könyv, mozi stb.).

Szerettem volna úgy felfogni a dolgokat, hogy mivel már több gyereket nem szeretnénk, ezért használjam ki az itthon töltött éveket pozitívan. Család és saját magam javára is.

Szépen el is terveztem.. 2 naponta főzés, heti 3-4 sport, gyerekekkel könyvtár, színház, hétvégéből egy nap kikapcsolódás (kirándulás, városnézés, csavargás stb.).

De egyszerűen nem tudom ezt kivitelezni, 7 hónapos a pici, nem alszunk, zombi vagyok, mire a háztartás végére érek (értem ez alatt, hogy meg van főzve, ki van takarítva, bevásárolva). Nekem nulla segítségem, férjem fáradt mire hazaér a munkából, sokat dolgozik. Szeretnék neki is adni, hogy ne egy fáradt nőt lásson.

Úgy érzem, hogy ez egy mókuskerék, nem élvezet.

Csalódott vagyok emiatt. Van ismerősöm a facebookon, aki ezt primán űzi, főzi be a lekvárokat, állandóan programoznak a családdal (teszi fel a képeket) és egyszerűen tök bénának érzem magam.

Most eljutottam arra a szintre, hogy megkérdezzem, szerintetek én állítottam túl elrugaszkodott elvárásokat? Sajnos ez egy csalódás számomra magamban, hogy béna vagyok és valamit nem jól csinálok.

Kezdem elhinni, hogy ez az egész itthonlét nem móka és kacagás, hanem kemény meló, amibe belefásultam.

Első gyereknél a férjem a munkahelyén tudott enni, nekem is hozta a kaját, iskolába jártam (akkor az vitte el az összes energiám (egyetem)) és egy kis lakásban laktunk. Most nagy kertes ház van. Muszáj 2 naponta főznöm (anyagi megfontolásból).

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólást

2018. febr. 10. 21:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudok segíteni, esetleg annyival, hogy nem vagy egyedül, én pont ezt érzem...Zombi vagyok, káosz van és sokszor börtönnek érzem a házat.

Mindig várok valamit, hogy na majd ekkor na majd akkor de igazából nem változik semmi.

Most várom a tavaszt, a nyarat, hogy ki tudjunk menni az udvarra, játszótérre.

Várom, hogy elinduljon a baba.Mindig várok valamit, az idő meg csak telik.

2018. febr. 10. 22:06
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Olyan babát kaptál, aki mellett egyelöre nem tudsz aludni. DE!! Semmi sem tart örökké, így ez az időszak sem. Pici még...ha nagyobb lesz javulni fog a helyzet. Persze nem tudom, meddig szandékozol otthon maradni. Sok anya pont akkor rohan vissza dolgozni, amikor a viszonylag könnyebb időszak következne épp...
2018. febr. 10. 22:08
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Az élet kemény főleg gyerekekkel.

Facebook egy csapda. Ott mindenki boldog akár a gykn.

Próbálj valami hobbit találni otthon. Nekem most a sütés lett a mániám. Ezzel a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

De pl. a takarítás közben zenehallgatás? Máris jobb kedved lesz, ha a monotonitásba viszel egy kis újítást.

2018. febr. 10. 22:09
 4/15 anonim ***** válasza:
4%

A picit le kellett volna már régen szoktatni az éjszakai kelésekről, és nappal sem kellene már állandóan vele lenned.

Akkor nem lennél zombi.

2018. febr. 10. 22:16
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

Van ismerősöm a facebookon, aki ezt primán űzi, főzi be a lekvárokat, állandóan programoznak a családdal (teszi fel a képeket) és egyszerűen tök bénának érzem magam. 

Bedolsz ennek a marhasagnak es azt hiszed mashol kolbaszbol van a kerites. Pont azoknal van a legnagyobb tragya akik minel eroszakosabban posztolgatjak naponta, hogy bezzeg ok...ne legyel hulye.

Fogadd el, ez a gyerek most nem alszik ejjel. Majd fog. Masnal meg mas problema van. Kar gorcsolni. Esetleg probald meg, hogy mashol szoritasz a kiadasokon es inkabb rendeled a kajat. Ha nem is mindig de bizonyos napokon. A fozes rengeteg ido es energia. Ha amugy is keves van ezekbol akkor legalabb ezzel nyernel kis idot. Es top tisztasagnak-rendnek sem kell feltetlenul mindig lenni. Majd takaritasz akkor ha lesz tobb ido. Valoszinuleg a befottes ismerosodnel sincs naponta az ablak lemosva...csak azt te nem latod. Egyszeruen allits prioritast es ne ragaszkodj MINDEN hez. Engedj el dolgokat...nem kell befeszulni.

2018. febr. 10. 22:20
 6/15 anonim ***** válasza:
39%
Most megint te írsz ki kérdést, csak a másik szemszögéből??? Itt is ugrasztani akarod a népet?
2018. febr. 10. 22:27
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
#6 nekem is az az érzésem. Csak most használ ékezeteket. https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
2018. febr. 10. 22:50
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

Szia! Bolhából csinálsz elefántot. Mi a háztartásban olyan nagy meló? Én azt mondom, csinálj alap rendet és egyszer egy nagy takarítást. Nálunk is így van. Az én férjem rendőr, 12zik (nappal, éjszaka, pihi, pihi) igaz ő segít. Mutatom a rendszerünket:

- Délelőtt - Porszívózás, felmosás, reggeli, reggeli után mosogatás, asztal, pult fertőtlenítése, mosás beindítása ami alatt beágyazok, letörlöm a tévé asztalt és elkezdek főzni. Főzés után fertőtlenítem az asztalt, a pultot, mosogatok, törölgetek, sepregetek.

- Este - Vacsorát csinálok, elmosogatok aztán fertőtlenítem az asztalt, a pultot és a fürdőben is letörlóm a csapot, a mosógépet, a wct, teregetek, felmosok. (Másnap, ami megszáradt, azt összehajtom és elteszem.)

Heti 1x van portörlés. Ezek a feladatok 1-1 órát vesznek igénybe reggel és este is. A főzés plusz 2, többfogásos menü esetén 3 óra. Ez napi 5 óra házimunka elosztva. Azért így nem megterhelő. Írtad a sportot. Én Rubint Réka napi 20 perc DVD-jére szoktam nyomni és használ. Amúgy is erőt és lendületet ad az a nő. Ez azt jelenti, hogy a kettő 5 óra 20 perc. Ráadásul te nem is főzöl csak kétnaponta. Ami már 3 óra (2 óra egytálétel esetén). Amivel már nyertél plusz időt. Én naponta főzök, de imádom. De, ha 5 órás elfoglaltságról is van szó, az azt jelenti, hogy 19 órád van könyvtárra, csavarogni, szabadidőre, férjre, tesóra... alkalmazd ezt az időbeosztást. Az az érzésem, te is nagytakarítasz minden nap,m de totál felesleges.

(Nekem a kirándulás volt a nagy álmom, de még várunk vele amíg a pici nagyobb lesz.)

2018. febr. 10. 23:07
 9/15 anonim ***** válasza:
50%
*nap
2018. febr. 10. 23:09
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
Én sem tudtam. utáltam itthon lenni a gyerekkel. Ez van.
2018. febr. 11. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!