Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyes szülők miért nem próbálj...

Egyes szülők miért nem próbálják megnevleni a gyereküket?

Figyelt kérdés
Minden korosztályban vannak divatok, hóbortok, de vannak egyes "stílusok", amik túl mennek azon, hogy kamasz kor.Ez az oldalt felnyírt haj, felül összegumizva, vádlin feszülő nadrág, ülege meg 3x akkora, stb. Oké, hogy így néz ki ,ezzel még nem lenne probléma, de ezek a gyerekek általában a legnagyobb szájúak és a legkötekedősebbek. Én is fiatal vagyok, de a buszon általában ez jön le. Közben telefonról ordíttatják a magyar akármiylen rappet, ami teli van káromkodással meg keménykedéssel. Közben szerintem egy átlag ember fizikai képességeivel nem érnek fel ezek a srácok. A szüleik miért hagyják ezt?
2018. febr. 6. 22:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%

Két infót mondok.

- A gyerek a szülő tudatalattija.

- Michael Winterhoff: Miért válnak zsarnokká a gyerekeink c. könyv azt fejti ki, hogy ezeknek a szülőknek valóságérzékelési problémájuk van, a gyereküket máshogy érzékelik, mint ami történik, és ezért másképp is bánnak a velük kapcsolatos problémákkal, amiket a környezetük jelet vissza (iskola, közösség, pszichológus, stb). Ezek kivétel nélkül mind olyan gyerekek, akik nevelési tanácsadóban kötöttek ki, és a szülők nem értik, mi baja van a környezetnek a gyerekeikkel, mivel nekik a saját érzékelésük szerint nincsen bajuk velük.

2018. febr. 7. 00:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Aki esetleg azt írja, hogy majd a "tiédet neveld" azoknak mondanám tanárként, hogy "hátsz köszi" Tomboljon csak az egó, ha ilyen szülőknek mersz jelezni valamit egóból eltolja a dolgot magától. Azt hiszi, hogy csak az ő gyereke van az iskolába, ne merj rászólni, nincs semmi baj vele. Persze, otthol megjátsza a jófiút, jó kislányt. Mi meg viseljük el a visszadumálást, mert a gyereke nem tud különbséget tenni, egy idegen és saját családtagjai között, az idegen ráadásul a tanára ez esetben. Tegnap pl beszéd közben egy hatodikos lány mondta nekem, hogy "... hátsz baz dmeg..." én 34 vagyok és férfi. Nah ezt hova tegyük?
2018. febr. 7. 06:03
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

"- A gyerek a szülő tudatalattija. "

NEm tudom, ezt a hülyeséget honnan szeded, de garantáltan nem igy van.

Elöször is egy (kamasz) gyerek még véletlen sem a szülöt utánozza, hanem lázad - ez többek közt a kamaszkorban per definíció így van, azaz legtöbbször az otthoni normál ellen irányul a viselkedése, másrészt az, hogy a "többiek" - haverok, másik fiatalok - nehogy maradninak tartsák és kizárják maguk közül.

Másodszor mi van akkor, ha egy szülönek több gyereke van teljesen ellenkezö viselkedéssel? Ilyenkor a szülönek a tuadalattija többszörös személyiség vagy hogy akarod ezt magyarázni?!?!?

2018. febr. 7. 07:24
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

Azért kert egy gallyat lehet hajlítani (0-7évesig), utána vastagszik, ág lesz belőle azt meg már csak törni lehet, az meg qrva nehéz.

Rrmélem érthető a hasonlat.

2018. febr. 7. 07:44
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

"Mi is felnőttünk telefon nélkül." ----> A kedvenc mondatom. 😃

Szerintem ezt minden korban elmondják. Régen autó nélkül is felnőttek, eldobható pelenka nélkül is, tv se volt és még sorolhatnám. De azért most jó, hogy van. Te se úgy élsz, mint régen. Szóval ez a legbénább mondatok egyike. Ebben a korban így élünk nem érdekli a most fiatalt, hogy neked mi volt mi nem.

"A telefont odaadja a szülő a gyereknek, addig sem kell vele foglalkozni, elvan magában és közben ő is tud facebookozni." ----> Régen a nagyszülőkkel sokszor egy fedél alatt éltek és telefon helyett ők foglalták le a gyerekeket. Nyilván nem a telefon a legjobb opció, de Lásd az írásom elejét.

A kérdésre is válaszoljak. Minden korban szívás tininek lenni. Mindig voltak és lesznek temperamentumos, visszafogott, nagyképű, szerény, vezető és azokat követő emberek. Ez a tiniknél hatványozottan jelen van. Ők már nem gyerekek de még közel sem felnőttek. Szóval Örülök, hogy már nem vagyok tini.

2018. febr. 7. 10:34
 16/18 anonim ***** válasza:
71%
Mi is felnőttünk telefon nélkül. Ja mondja az aki mosogépet használ meg mikrot stb,de mindjárt félre állna a szája ha a teknőben kéne mosnia és tüzet csiholni az udvaron a vacsora alá amit vadászott magának.. Itthon ujra szekér lesz miközben Osztrákiában már elektromos auto.. Na ezért húz el innen mindenki.
2018. febr. 7. 10:40
 17/18 anonim ***** válasza:
84%

Tanítottam néhány évet általános iskolában.

5. osztályosok, ami 11 éveseket jelent, és úgy beszélnek, hogy a b+ a kötőszó. A témáik csak a szex, meg egyéb mocskolódások. Szerencsére nem mind ilyen, de többség igen. 11 évesen és ez egy Pest melletti jó hírű általános iskola, nem Borsod. Bele se merek gondolni, hogy ott mi van.

Hogy mi az oka? Amit én látok az csak annyi, hogy a szülők kb. letolják, hogy mi van a gyerekkel. Részben mert reggel 6-tól este 6-ig dolgoznak és a fennmaradt időben a gyerekek az utcán csavarognak. Utána meg nincs energiájuk rájuk, ami érthető. De az iskolával sem hajlandóak együttműködni, hiába hívjuk be őket, nekik erre nincs idejük...

2018. febr. 7. 15:19
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Az biztos, hogy aki iskolába tanít és mondjuk még nem rutinos mint én is, felkötheti a gatyáját. Nyolcadikos fiuk, akik kinéznek 18-nak, tombol bennük a hormon ezerrel, flegmák, visszadumálnak, stb stb. Lányok, akik szintén, azt sem tudod eldönteni hogy most egy szakközépbe vagy vagy általánosba. 11-14 évesek úgy csinálnak mint a már mindent látott felnőttek. Mondjuk ez utóbbi röhejes is néha. :D
2018. febr. 8. 05:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!