Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyes szülők miért nem próbálj...

Egyes szülők miért nem próbálják megnevleni a gyereküket?

Figyelt kérdés
Minden korosztályban vannak divatok, hóbortok, de vannak egyes "stílusok", amik túl mennek azon, hogy kamasz kor.Ez az oldalt felnyírt haj, felül összegumizva, vádlin feszülő nadrág, ülege meg 3x akkora, stb. Oké, hogy így néz ki ,ezzel még nem lenne probléma, de ezek a gyerekek általában a legnagyobb szájúak és a legkötekedősebbek. Én is fiatal vagyok, de a buszon általában ez jön le. Közben telefonról ordíttatják a magyar akármiylen rappet, ami teli van káromkodással meg keménykedéssel. Közben szerintem egy átlag ember fizikai képességeivel nem érnek fel ezek a srácok. A szüleik miért hagyják ezt?
2018. febr. 6. 22:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%
Te majd a tiédet megneveled. Ennyi. Másba ne okoskodj bele. És majd ne picsogj itt h neked lesz vmi megtiltva h hu más megteheti te miért nem,birom az ilyen okos kamaszokat. Majd a gyerekedből te csinálsz másolatot meg bábut az a te dolgod lesz, van ahol a gyerek külön álló szemilyiség nem öltöztehető bábu, saját képre formálható agyag darab..
2018. febr. 6. 22:20
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

Miért, amikor ezt csinálják, szerinted jelen vannak a szülők? Én se akkor hoztam a legkreténebb formámat, amikor anyámék is látták, hanem amikor a haverokkal voltam. Aztán felnőttem :)

Nem mondom, hogy engem nem idegesít, amikor valaki a buszon ordíttatja a szutyok zenéjét, de a kamaszok 90%-a rendszeresen csinál olyat, ami a környezetét idegesíti, és ez így volt, mióta világ a világ.

2018. febr. 6. 22:24
 3/18 anonim ***** válasza:
65%
Mert olyanok, mint az első hozzászóló... Elég szomorú.
2018. febr. 6. 22:25
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Az osztalytársamnak (lány)

Mindkét oldalon felnyírt haja van.

Mégis :csendes, normális és van egy hajléktalan néni akinek kaját szokott vinni.

2018. febr. 6. 22:30
 5/18 anonim ***** válasza:
37%
Egyes vagyok az én gyerekeim legalább nem bábuk és klonok,terv megvalositók helyettem,és nem életképtelenek,ja és nem koltöznek 18. életévükben 200 kmre egyből.. Érdekes h mindig a nagyon jo szülöktől huznak a gyerekek gyorsan koszos albérletbe..
2018. febr. 6. 22:34
 6/18 anonim ***** válasza:
47%

A mostani tinik sincsenek megnevelve, jómódra tanítva. Múltkor belegondoltam, mi lesz az ő gyerekeikkel, vagy az unokájukkal? Akik ezt a viselkedést, stílust látják majd a szülőktől, nagyszülőktől?

Múltkor láttam egy kislányt, babakocsival tolta az anyuka. A kislány kezében okostelefon és vígan nyomkodja :) Már itt el van rontva szerintem. Mi is felnőttünk telefon nélkül. A telefont odaadja a szülő a gyereknek, addig sem kell vele foglalkozni, elvan magában és közben ő is tud facebookozni.

Ha egy gyerek rosszat tesz, nincs büntetés, nincs szidás már, ahogy észrevettem. Sokan már egy kiabálástól kiakadnak, hogy jajj szegény gyerek kicsi lelke... :) Így persze, hogy bármit megtehetnek.

2018. febr. 6. 22:48
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Azért, mert még egy takarítói álláshoz is érettségi kell, sőt ahhoz is, hogy elmehess fekáliát lapátolni, és a közmunkák egy részéhez is, de gyereket azt minden hülye szülhet. Szenvedni meg majd szenvedhet vele az óvoda, iskola, meg mindenki más, aki kénytelen vele egy levegőt szívni, mert hogy nevelni azt ma nem divat, csináljon a gyerek, amit akar. Aztán majd itt sírnak, miért bunkó a gyerek, miért beszél vissza, holott ők voltak évekkel ezelőtt életképtelen idióták, akik képtelenek voltak megfelelő szabályokat felállítani. A gyereknek nem csak azt kell mondani, hogy tiszteld XY-t, mert nem úgy születik, hogy érti a szó jelentését. Meg kel lneki mutatni, miért tisztelje, és azt hogyan kell, különben nem tudja.
2018. febr. 6. 22:52
 8/18 anonim ***** válasza:
95%

Oké, hogy nem a szülő előtt viselkedik így, hanem haverokkal, de szerintem ennek akkor sem a buszon/utcán/boltban van a helye.

Pont tegnap voltam én is ilyen helyzetben, hogy valami káromkodós szexről szóló zenét bömböltetett egy max 13 éves gyerek és mellé énekelte is és nem a haverokkal, hanem tök egyedül, mert neki ehhez volt kedve. Rendszeresen ezt csinálja a buszon is, mikor látom és nagy idegesítő tud lenni. Igaz én meg fülesen hallgatok zenét és akkor nem hallom.

De én már kamaszként a saját korosztályomtól sem tartottam elfogadhatónak, hogy nyerítő vihogással utazzanak a buszon, köpködjenek az utcán, szólogassanak be vadidegen embereknek (főleg nőknek), lökjék fel a többi embert, stb. És ha valaki rájuk mer szólni (pl. a buszsofőr teljesen jogosan) akkor ők vannak felháborodva meg fenyegetőznek. De felnőttek közt is volt szerencsém ilyenhez. Egyszerűen nem tudnak viselkedni.

A nevelést nem kamasz korban kell elkezdeni. Persze ilyenkor a leglátványosabb a "neveletlenség", de olyankor már nem lehet vele mit csinálni. Ha szerencséje van akkor kinövi.

2018. febr. 6. 23:03
 9/18 anonim ***** válasza:
43%

Nem azért, de vissza kéne hozni a sarokba állítást, a körmöst, az iskolai köpenyt, stb.

Emlékszem rá, egyszer voltam rossz és sarokba lettem állítva. Olyan megalázónak éreztem :D

És múltkor meg olyan szerencsétlen fiút láttam! Piros passzos nadrág, rózsaszín pólóval!!! És látszott rajta, hogy azt hiszi, de jó csávó. Arra is gondolok néha, hogy az ő gyerekeik nézegetik majd az apjuk fiatalkori képeit, mire gondolnak majd? :) "apu meleg volt kamaszként"? :D

2018. febr. 6. 23:12
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

8-asnak van igaza.

Én is láttam már ilyen kamaszokat utcán, buszon.

Ilyenkor rögtön eszembe jutott a mondás: "Mutasd meg a gyereked, megmondom, ki vagy."

Vagyis a gyerek viselkedése jellemzi a szülő értékrendjét, nevelését is.

2018. febr. 6. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!