Melyik név legyen ezek közül?
Mindenképpen Róza nevet szeretnék, de a rövidsége miatt nem illik a vezetéknévhez. Lelkileg is kötődöm ehhez a névhez.
Két nevet nem szeretnénk (csak, hogy ne legyen egyszerű 😊)
Légyszi a válaszadáskor legyetek tekintettel arra, hogy valamelyik a kislányom neve lesz.
Tehát a nevek:
Rózabella
Rozalinda
Rozina
Rozita
Jesszus..hát feladtad a leckét. Ezekből maximum a Rozina ami nem olyan vészes, de én nem adnám a sajátomnak.
A sima Róza szép, még ha rövid is, én azt adnám.
Ez a 4 maradt. Nekem a Rozalinda névhez húz a szívem. Abban benne van a Róza és a Linda név is szép + a jelentése is.
De a nagymama közölte, hogy szerette azt a sorozatot. Így eltántorított. Bár már én sem emlékeztem rá, hogy volt ilyen a Férjem neg Pláne.
Tényleg volt ilyen sorozat! :)
lassan megállapítható, mikor milyen sorozatok voltak, úgy utólag is a nevekből. Ne kövesd el ezt a hibát. :)
Rozinára szavazok. Egyszerű, könnyen megjegyezhető, könnyű kimondani.
Rozalinda volt gyerekként a kedvenc sorozatom. Meg errefelé a kisebbség ad ilyen neveket mint a Rozita, Rozalinda és a többi szappanoperanév.
Rozina az egyetlen vállalható.
Rozalindáról valóban szappanopera ugrott be. :)
Ha a rövidsége baj csak a névnek, akkor nem lenne jobb mellé egy második név? Ami hasonlóan rövid. Így vezetéknévvel együtt is jól hangozna, meg megmaradna a Róza is.
Magában szép név szerintem, de ezekkel a ragozásokkal nagyon pejoratívnak hatnak, ha érted, mire gondolok. :/
A Rozita egyébként alapvetően tetszik, szép spanyolos beütése van, bár magyarul fura. Ha kötelező lenne választani, vagy ezt, vagy a Rozinát választanám - talán inkább a Rozina, tényleg ez a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!