Szerintetek engedjek így a nevek terén?
Sziasztok! Kislányunk lesz, a páromnak már van négy kislány, nekik mind egy egy virág a keresztnevük. A párom ragaszkodik hozzá hogy mi lányunk neve is bele illeszkedjen a sorba. Viszont nekem egyik általa ajánlott név sem tetszik. Hiába mondok neki akármilyen nevet nem hajlandó elfogadni.
Ti mit tennéket?
Én erősen ziltakoznek az ellen, hogy csak amaitt mert neki az elozo hazasaggabol szuletett lanyai viragneveket kaptak, csak azert a mi kozos babank is viragnevet kapjon.
Mindenkepp olyat valasztanek ami nekem is es paromnak is tetszik. Persze nem zarnam ki a viragneveket sem.
Megkerdezhetem a lanyai nevet?
Miket javasolt? Egyik sem tetszik?
Nekem az nem igazán tetszene, hogy egy valami mással kitalált "hagyományt" akarna most velem is folytatni. Ez az előző felesége és az ő döntése volt.
És most miket szeretne?
Ezek közül nekem a Boglárka nagyon tetszik, és nem virágként gondolok rá. Van pár Bogi ismerősöm, szerintem jó név.
De mondjuk Gyopárka nem tetszene, vagy a Jázmin sem.
Ő javasolta az Árvácska, Búzavirág, Dália, Gerbera, Hóvirág, Levendula, Nefelejcs neveket.
Én javasoltam a Hajnalka, Virág, Ibolya neveket de ezek neki túl régimódiak.
Jesszus! Nagyon gáz neveket választott!
Ha már mindenképpen virágnév, akkor ragaszkodj azokhoz, amiket te választottál. Azok legalább normális nevek.
Ha semmiképpen sem szeretnél lány nevet (amit megértek) akkor esetleg 2 névben gondolkodjatok, második lehet virág, bár az ő javaslatai közül nekem egyik sem tetszik.
Ezek is virágnevek amúgy és nekem tetszenek:
Hanga, Imola, Viola, Róza, Frézia, Margaréta, Abélia, Erika,
De hasonló kaliberű a Flóra is.. ezek esetleg?
Mindenképp olyan legyen ami mindkettőtöknek tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!