Ti mennyit költöttetek babakelengyére?
Nekünk kb. egy milliónál fog megállni a történet, ebben benne van minden: az orvosi látogatások, szülés, babakocsi, bútorok, ruha, egyéb vackok, gyerekszoba.
Néha dobnék egy hátast legszívesebben mert ez így azért nagy összeg (tudom hogy lehetne dupla ennyi is meg fele ennyi is). A párom és a család szerint is kicsit elszálltunk és van hogy veszekszünk is emiatt de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne a lehetőségeinkhez képest legjobbat vegyük a gyereknek vagy olyat ami marhára nem tetszik.
Ajándékba/kölcsönbe egy db kismama nadrágon kívül semmit sem kaptunk mert nincs a közelünkben kisbabája senkinek.
Problémamentes álomterhességem van egyébként és természetes úton fogant így a fentieken felül nincs kiadás (lekopokom).
Ti mennyit költöttetek ha nem illetlenség megkérdezni és nálatok voltak belőle konfliktusok?
Soha nem számoltam össze.
Azt pedig nem értem a családnak mi köze van hozzá hogy mire mennyit költötök...
Nálunk is kb ennyinél fog megállni. Csak a magánrendelés 200 plusz ennyi a szülés plusz a genetikai 40 ezer a szülésznő 60 ezer. Ez eddig 500ezer és nem voltunk babamozin és nem vettünk semmit.
Szóval tényleg 1 millió körül lesz nekünk.
Kezdek megnyugodni hogy nem vagyunk annyira kirívó esetek, köszönöm az eddigi válaszokat. :)
1: nyilván nem toltam eléjük egy elszámolást de megkaptam hogy miért nem járunk SZTK-ba a magán helyett és miért vettünk "drága" babakocsit mert rákerestek a modellre...
Nekünk kis ágy 3e használtan, pelenkázó szekrény 18, magán orvos alkalmanként 11-15, szülés 90. Ruhákat vettünk sokat használtan, néhány új is van, kaptunk újat és használtat is, fogalmam sincs. Szerintem itt lehet a legjobban elszállni vagy leginkább spórolni.
Használt ruha amúgy jobb, mert már kimostak belőle a sok vegyszert.
Szerintem nincs sok vagy kevés. Költs amennyi nektek belefér.
Babakocsit is használtan vettük 10e körül. Jó nagy kerekű, futó babakocsi, szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!