Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy ilyen...

Mi lehet az oka, hogy ilyen sok különböző ételallergiás gyerek van? Nem lehet a túlféltés a baj?

Figyelt kérdés
Szinte minden második gyerek tej, tojás, glutén, stb. érzékeny. Már arra kezdtem gondolni, hogy mi szülők, legfőképp anyukák vagyunk a hibásak ebben. Én is szoptatom a lányomat és se ezt, se azt nem eszek, mert jaj, nehogy fájjon a hasa vagy nehogy allergiát okozzon nála, fél éves koráig nem szeretném megkezdeni a hozzátáplálást, mert ezt javasolják. Ezzel szemben az én koromban anyukám mindent evett szoptatás alatt, kivéve a klasszikus k betűs puffasztó dolgokat, 3 hónapos kor után pedig lassan elkezdtek minket ismertetni az ízekkel. Egyetlen egy embert ismerek, aki glutén érzékeny, több nincs. Lehet ezek között összefüggés?
2018. jan. 31. 09:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
79%
Ez tobbtenyezos dolog. Egyreszt nem kell tulaggodni, es nem kell semmit megvonni alapbol szoptatas alatt, masreszt erdemes ismerni az etelerzekenyseg tuneteit, es ha a csaladban van problema, akkor resen lenni, figyelni a gyereket. Regen is volt rengeteg erzekeny gyerek, csak joval kevesebb informacio volt rola elerheto. Nekem is mondtak, hogy a hasfajos gyerekem csak a hormonok miatt pottyos par hetesen, de mast sugott a megerzesem, utanajartam, es jol tettem. Babakent meg eleg nehez neha megbizonyosodni rola, bennem is voltak ketsegek, 1 eves koraban visszaterheltuk, es akkor mar egyertelmuek voltak a tunetek, ugyhogy jol tettem, hogy magamra hallgattam.
2018. jan. 31. 12:42
 12/12 anonim ***** válasza:
57%

Nagypapám jó valószínűleg cökáliás volt.

Belehalt. (Brutális bélelhalást találtak nála boncoláskor)

Anno nem azt mondták hogy allergiás, hanem hogy folyton taknyos, szeles, nem bírja a gyomra, vagy a kedvencem: fostos.

Másik nagypapám laktózérzékeny.

A család titokban összefogott ellene, a házitejbe galaktázcseppek mennek, nagyim meg minden mást laktózmentesre cserélt.

Nagyapám meg bőszen mondja fél éve, hogy semmi baja nincs a tejtől, biztos olyat evett a tehén akkor, amitől ő puffadt és hasmenéses volt.

82 éves.

2018. jan. 31. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!