Mi lehet az oka, hogy ilyen sok különböző ételallergiás gyerek van? Nem lehet a túlféltés a baj?
Egyre rövidebb ideig szoptatnak a nők és egyre jobban kitolódik a hozzátáplálás.
A szoptatás alatt kellene bevezetni az allergéneket, de ez így nem jön össze.
Ez a hozzátáplálás lassan vicc kategória, annyi ajánlás van. Gyerekorvos eröltette a 3 hónapot, védőnő a 4 hónapot mondta, a nemzetközi ajánlás szerint ha jót akarok a gyereknek 6 hónapos előtt ne kapjon semmit...
Ahogy írták, hallgass a megérzéseidre és figyeld a gyereket mi jó neki és mi nem.
Manapság egész iparágak épülnek az allergénmentes élelmiszerekre (gluténmentes, laktózmentes)
Egyébként régen is voltak allergiásak, de nagyon egyszerűen megoldották a dolgot. Ha Józsi bácsi f@s@tt a tejtől, akkor nem itta és nem volt gond. Ma azért van nehezebb dolga egy allergiásnak, mert bármilyen élelmiszert veszel, tele van nyomva tejporral és tojásporral. Még azok is amikről nem gondolnád.
Semmilyen ételt nem KELL mellőzni szoptatás alatt, ez egy tévhit. A saját babádat kell figyelni, és amitől fáj a hasa, azt mellőzni néhány hétig, aztán lassan újra lehet próbálni.
Egyébként az nem igaz, hogy egyre kevesebb ideig szoptatunk, 30 éve pl. a 6 hónap csoda volt, mert elcseszték a tejet az időre szoptatással meg a korai etetéssel. Mostanában aki igény szerint szoptat, az általában azért elég jó ideig tudja húzni. De ma meg ugye ott az ezerféle tápszer, ezért a szoptatást sokan feladják 1 hét után, mert az eleje kellemetlen, fájdalmas és macerás (ezért meg én leszek lepontozva, de akinek nem inge...). Szóval inkább többen nem szoptatnak, mint régen.
Amúgy szerintem is túl van már tolva az ételektől való parázás. Személy szerint azt is túlzásnak tartom, hogy egy csipet só is tilos, meg mindenféle ízesítés. Aztán csodálkozunk azon is, hogy semmit nem akarnak a gyerekek megenni.
Picit mas a mi esetunk,de azert leirom mert megiscsak allergia. 8 eves lanyom allergias a diofelekre, mogyorora. Nem tudni mitol lett allergias, mert se az en de a ferjem csaladjaban nincs allergias. 2 eves koraig szoptattam, 6 honaposan kezdtem a hozzataplalast. 3 evesen derult ki az allergiaja miutan megevett egy egesz mogyorot tartalmazo kis csokit. Halistennek nem az a sulyos fajta allergia amikor mar levegot se kap, de igy is feldagadt az arca es a fule, egybol kapcsoltam hogy ez allergias reakcio es mentunk is az ugyeletre. Iden viszem ujra allergiavizsgalatra, hogy megnezzek kinotte-e esetleg (annak idejen mondta a doki h 5 ev mulva nezessuk ujra mert ritkan de elofordul hogy kinovik ezt az allergiat).
Terhessegem alatt ettem kb mindent amit azelott is. De ilyen diofeleket sose ettem igazan sokat vagy gyakran se terhesen se elotte. Ugyhogy rejtely marad hogy mitol jott ki nala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!