Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyaként hogy...

Egyedülálló anyaként hogy éljek meg?

Figyelt kérdés
Az a problámám hogy egyedül nevelem a mostmár egy éves kislányom. Szüleimmel lakunk. Sajnos egyre kevésbé segítenek, mind anyagilag, mind a lányom nevelését illetően. 38-39.000 forint összesen a családim és a gyes-em. Gondolom mondanom sem kell hogy ebből jóformán semmit sem tudok megvenni... Tudnátok segíteni hogy milyen lehetőségeim vannak pénz keresni? Gondolkoztam bébiszitteren aki pl 7 napból, 5ön, napi 4-6 órában nálunk vigyáz a picire és én addig tudnék valamit dolgozni (de annak nem látom értelmét hogy a keresetem több mint felét elvigye a bébiszitter). Vagy állami támogatások vannak-e amik segítenének rajtam?! Ki volt már ilyen helyzetben? Milyen megoldási lehetőségeim vannak? Kinek mi vált be?
2018. jan. 30. 13:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon sajnálom a helyzetedet, lehetne téged okítani, hogy segélyre nem szülünk, de szerintem inkább légy büszke magadra, hogy be merted vállalni és próbálod kihozni a helyzetből a legjobbat!

Tanácsot sajnos nem tudok adni, mindenképp a kicsi felügyeletét kellene megoldani, ami nem egyszerű. Én még úgysem tudok elmenni dolgozni, hogy férjem van, mert ovi nem nyit 5-kor, nekünk meg akkor kellene indulni munkába... És ha esetleg anyukàddal beszélnéd meg, hogy fizetsz neki, ha vigyáz rá? Csak nem kérne annyit mint a bébiszitter és így talán szívesebben vigyázna rá mint ingyen :)

2018. jan. 30. 16:25
 32/39 anonim ***** válasza:
64%

“Tudom nem fog tetszeni, de hiába nincs benne az apuka az anyakõnyvi kivonatban, egyszercsak bekattan nála az apaság, és 8 év múlva ugyanúgy kérheti a bíróságnál az apaság vélelmének megdöntését, és a jogait, hiába nem fizetett eddig. “

Tévedés, ennek megvan a törvényes határideje. Egy ilyen ügy 8 év múlva bírósági szakaszba sem fog eljutni, ha apuka fejreáll, akkor sem. Az anyakönyvbe pedig képzelt személy kerül be apaként, ha nincs vélelmezett vagy jogi úton megnevezett apa.

2018. jan. 30. 16:36
 33/39 anonim ***** válasza:
66%

Én csak a bölcsi (bármikor beveszik) és munka dolgot látom megoldásnak, amit vmi érthetetlen ok miatt nem akarsz....

Így számodra sztem nincs megoldás...törődj bele, h ennyiből éltek és kész.

2018. jan. 30. 17:49
 34/39 anonim ***** válasza:
82%

HA a szüleidnél élni is nagyon rossz, akkor tennék a büszkeségemre meg arra, mit művelt az apa, a világot is kiforgatnám a sarkából azért a pénzért, ami tőle jár, mert ez segítene abban, hogy a gyerekem ne ott nőjjön fel, ahol én is szenvedtem és szenvedek.

A saját ostobaságos miatt a gyereked szív.

2018. jan. 30. 18:55
 35/39 anonim ***** válasza:
32%
32-es válaszoló: Elárulod miért ontod a hülyeségeidet? Olyan ostobaságokat írtál ide hogy az nem igaz. El ne hidd kérdező! Barmikor kérheti az apaság megállapítását a biológia apa, határidő nélkül. Úgyhogy szerintem jobban jársz ha te kéred ezt, pluszt gyerektartást. Azt tanácsolom hogy menj be a lakóhelyed szerinti járásbíróságon a panasznapra, ott tudnak ebben segíteni.
2018. jan. 30. 19:55
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a helyedben a bölcsődét próbálnám meg. Menj be, mondd el a vezetőnek, hogy mi a gond. Én is voltam hasonló helyzetben, az én kisfiam még 1 éves sem volt, amikor felvették a bölcsibe. Előtte azt mondták nincs hely, de amikor megtudták, hogy miért lenne rá szükségem, mondták, hogy a következő hétfőtől már vihetem. Ha ez sikerülne, már el tudnál menni dolgozni. Az Önkormányzatnál pedig intézd el a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt. Biztos, hogy jogosultak vagytok rá.
2018. jan. 31. 08:28
 37/39 A kérdező kommentje:
Kedves 33-as. Nem tudom neked mi nem érthető, pont arra keresem a megoldást hogy most tudjak kezdeni dolgozni. -.-"
2018. jan. 31. 11:47
 38/39 anonim ***** válasza:
96%
Bölcsi és mész dolgozni. Sokan megoldják ám :)
2018. jan. 31. 12:49
 39/39 anonim ***** válasza:
sikerült dolgozni krédező?hogy vagy te és a lányod azota?
2021. nov. 25. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!